G4Media.ro

USR depune plângeri la Agenția Națională de Integritate și DNA împotriva caracatiței…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

USR depune plângeri la Agenția Națională de Integritate și DNA împotriva caracatiței lui Piedone

USR va depune plângeri la Agenția Națională de Integritate și Direcția Națională Anticorupție împotriva lui Cristian Popescu Piedone și a caracatiței cu rude și pile pe care a instalat-o în Primăria Sectorului 5, se arată într-un comunicat al formațiunii remis presei vineri.

„Este inacceptabil ca o primărie care ar trebui să servească interesele publice să fie transformată într-o agenție de ocupare a forței de muncă pentru rudele și pilele lui Piedone. Știam deja că ginerele și trei nepoți au fost angajați de primar, dar după dezvăluirile din presă care arată că 46 de persoane din marea familie a lui Piedone primesc bani publici în diverse funcții, sesizăm autoritățile competente ca să investigheze cu fermitate aceste acțiuni. Nu vom tolera ca viitorul comunității noastre să fie jefuit și manipulat de o mână de oameni lacomi și lipsiți de scrupule”, spune avocatul Alexandru Dimitriu, liderul consilierilor USR Sector 5 și candidatul Dreapta Unită la Primăria Sectorului 5.

Agenția Națională de Integritate a confirmat în ultimul raport că Cristian Piedone este în conflict de interese administrativ după ce și-a numit ginerele în Comisia pentru vânzarea spațiilor comerciale, dar ANI nu trebuie să oprească investigațiile aici, Primăria Sectorului 5 e plină de rudele lui Piedone. De asemenea, DNA ar trebui să intervină pe fir. Infiltrarea rudelelor și interlopilor în structurile primăriei este o insultă la adresa principiilor de transparență, integritate și buna guvernare, se mai arată în comunicat.

Plângerile USR sunt făcute în contextul dezvăluirilor făcute de G4Media despre caracatița lui Cristian Popescu Piedone care reunește 46 de rude, interpuși, interlopi și oameni de încredere care împart funcții publice, salarii de mii de euro, influență politică, averi fabuloase și contracte de la stat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. PNA-ul are nași din trenuri de prins, nu poate aloca resursă umană pentru Piedone, peste 40 ani poate!

  2. Parca USR critica DNA-ul si-l acuza de jocur poltice cand a fost vorba de Vladut Voiculescu si duduia din Sibiu…Acum face plangeri la acelasi DNA?