G4Media.ro

USR acuză PSD și PNL că organizează furtul a 300.000 de voturi…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

USR acuză PSD și PNL că organizează furtul a 300.000 de voturi la alegeri prin intermediul delegaților în secții de la grupul minorităților locale. Care e schema reclamată de Cristian Ghinea

Cristian Ghinea (USR) acuză PSD și PNL că ar fi organizat o schemă prin care vor să direcționeze circa 300.000 de voturi la alegerile din 9 iunie. E vorba despre o schimbare a legislației electorale care a făcut posibilă apariția unui nou grup care poate avea delegați în cele circa 19.000 de secții de votare – grupul minorităților naționale.

Ghinea susține că acești delegați ai minorităților naționale sunt de fapt susținători PSD și PNL, care ar avea ordin de la cele două partide să redirecționeze în secții, la numărarea voturilor, câte 10-15 voturi către PSD și PNL.

”Începe să pută a alegeri tip Kazahstan. Am aflat că ordinul pe unitate este ca la fiecare secție să se încerce să se “întoarcă” 10-15 voturi către PSD și PNL. Faceți un calcul, la 19.500 de secții de votare. Ideea e că în toiul nopții, după 15 ore de agitație, la numărătoare va fi un singur USR-ist la 4-5 pesedeneliști. În 19.500 de secții de votare”, a scris Ghinea într-o postare pe rețelele sociale.

Apariția delegaților de la minoritățile naționale în secțiile de vot a fost posibilă prin ordonanța de urgență pentru organizarea alegerilor adoptată de guvernul Ciolacu.

Aceeași ordonanță a scos din secțiile de vot delegații PMP, deși partidul condus de Eugen Tomac e reprezentat în Parlamentul European.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează