G4Media.ro

USR a dat în judecată guvernul și cere desecretizarea dosarului de revoluționar…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

USR a dat în judecată guvernul și cere desecretizarea dosarului de revoluționar al lui Marcel Ciolacu. Ghinea: Ciolacu este un fals revoluționar, la Buzău nu a fost nicio revoluție

USR a chemat în judecată Guvernul României pentru desecretizarea dosarului de revoluționar al președintelui PSD, Marcel Ciolacu, și susține că acesta nu a participat efectiv la Revoluția anti-comunistă din 1989, potrivit unui comunicat al partidului.

În august 2022, USR a solicitat Secretariatului de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 (SSRML) furnizarea unor informații de interes public referitoare la dosarul de revoluționar al liderului PSD.

În urma refuzului Secretariatului de Stat de a oferi informațiile solicitate, USR, prin avocat Teodora Stoian, a depus plângere împotriva SSRML și a cerut Curții de Apel București:

– să constate că sunt informații de interes public informațiile solicitate SSRML

– să oblige SSRML să pună la dispoziție copia integrală de pe dosarul în baza căruia i-a fost acordată lui Marcel Ciolacu calitatea de luptător cu rol determinant, documente din care să rezulte dacă acesta a încasat indemnizația lunară reparatorie, precum și documente din care să reiasă toate drepturile, beneficiile, bunurile mobile și/sau imobile primite în baza calității de revoluționar.

”Marcel Ciolacu este un fals revoluționar, la Buzău nu a fost nicio revoluție. La DNA este și un proces penal, pornit în 2016, pentru că a fost declarat ilegal Buzăul ca un oraș al revoluției, de către secretarul de stat pentru revoluționari pus de PSD, ca să se poată da certificate de luptător cu merite deosebite. Marcel Ciolacu a avut beneficii materiale din postura de revoluționar. În anii ‘90, a primit pământ în comuna Săpoca, pe care l-a vândut ulterior. Este o fraudă și opinia publică trebuie să vadă ce conține dosarul de revoluționar al lui Marcel Ciolacu. Noi l-am cerut la Secretariatul de Stat pentru revoluționari și nu l-am primit, motiv pentru care am deschis procesul. Este o fraudă cap-coadă, omul acesta, în anii ‘90, când era șomer, a vrut să aibă beneficii materiale și acum îi este rușine de acest lucru, spune că nu a ridicat certificatul. Dar, l-a cerut – în 2019, a cerut certificat pentru noua categorie de revoluționari – și poate oricând să ceară indemnizația lunară de 6.000 de lei brut”, a declarat Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de politici publice al USR.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

24 comentarii

 1. Este trist că opoziția are preocupări atât de mărunte.La fel și presa.
  Între timp, încet, economia se oprește.

  • De ce s-ar opri economia? Nu șunt șobolanii tăi PSDNLiști la guvernare, să vegheze asupra economiei?

  • Din pacate nu sunt asa de marunte.
   Pana nu se mai domolesc lacustele astea de la guvernare, poate economia sa fie ca a Chinei, ca tot saraci vom fi. Caram apa cu sita.

  • M-ule, economia se opreste pentru ca opozitia are preocupari „marunte” ?
   Asta a compilat gelatina pe care o ai in debla ?

  • Nu sunt preocupări mărunte, pentru că oamenii onești nu mai au loc de profitorii ăștia, care ne duc direct in cap ca societate.

  • trist este ca un informator agramat la secu,a ajuns mare sef politic

  • @M – Nu am absolut nimic cu revolutionarii aia (cati or mai fi ramas), dar nici nu mi se pare normal ca un ciolacul sa aiba (nici macar la viitor) beneficii de pe urma imposturii.

 2. Problema falșilor revoluționari nu este una măruntă.
  Sunt multe localități unde nu trebuiau să existe revoluționari.
  Cei de pe 31 decembrie (relativ putini)din București puteau fi considerați revoluționari. În realitate sunt foarte mulți.
  Unii făcuți chiar mai de curând.

 3. PSD, PNL, UDMR sunt toți niște profitori ticăloși, dar nici majoritatea românilor nu sunt oameni buni.

 4. A fost revolutie la Buzau pentru ca la intrarea in oras este scris „Oras martir”. Analfabetii functional sa apeleze cu incredere la dex. Cuvantul ” ironie”.

 5. Gândaci de bucă-tărie. Mai toți de la psd au fost revolțîonari. Gu-noa-ie!

 6. Pai deputatul Mitraliera de la PSD e trimis in judecata pentru certificat de revolutionar fals.
  Cati romani au certificate false ?
  Nu ma mira la PSD si PNL sa fie revolutionari care nici macar nu erau nascuti la revolutie.

 7. Cate mii de asa-zisi revolutionari sunt in Romania si cat cheltuie statul cu ei? Tot rahatul asta cu revolutionari trebuie sa inceteze. Banii economisiti s-ar putea folosi pentru cresterea salariilor cadrelor didactice.

  • @Rottendame – Asa cum am spus, nu ma deranjeaza revolutionarii, numarul lor s-a micsorat semnificativ, dar ma deranjeaza enorm impostura!

 8. Certificate de revoluționari nemeritate, doctorate furate, pensii speciale, indemnizații peste indemnizații, drepturi și drepturi infinite ca și trufia lor. Căci neamul e prost și suportă în continuare. Îl vrăjim cu România Educată și cu Șengăn!

 9. e super amuzant ca acest ciolacu e revolutionar.
  am ras.
  am vrut sa rad si mai mult si am cautat numele „acuzatorului”.
  am dat peste un cv.
  omul chipurile s-a intretinut 17 ani scriind pentru o revista saptamanala!
  ha ha ha
  el pare mai asistat ca ciolacu.

 10. Aşa şi….??? Pensii speciale nu au trecut de cameră preliminară dosarul loviluţiei de stat din 1989. Şi se fac că nu văd falsul nici la Măciucă şi nici la Bode. Pentru a demonstra falsul şi impostura în instanţă, trebuie să te asiguri că cei ce judecă impostura nu sunt ei înşişi nişte impostori ordinari.

 11. In scurt timp si Ciolacu o sa delireze ca Bode. 😀😀😀😀😀😀😀

  • Dar de unde și până unde ar fi îndemnizația de revoluționar în valoare de vreo 6000 de lei pe lună?Mai scădeți cam 4000 de lei pe lună ,iar pentru pensionari 5000 de lei pe lună și veți ajunge la sume „astronomice”!!

 12. Mai tare decat stirea este fotografia articolului : analfabetul Ciolacu are o carte in mana !
  Cred ca o tine invers !
  Ha ha ha ha ha ha !

 13. Atât legea revoluționarilor cât și obținerea unui doctorat aduc beneficii materiale, care sunt de fapt furt. Totul este simplu banii înapoi la stat și la munca nu la furat.