G4Media.ro

Uruguay învinge Brazilia după 22 de ani, în preliminariile Cupei Mondiale din…

sursa foto: Facebook/ AUF - Selección Uruguaya de Fútbol

Uruguay învinge Brazilia după 22 de ani, în preliminariile Cupei Mondiale din 2026

Selecţionata Braziliei, cvintuplă campioană a lumii, a fost învinsă în deplasare de naţionala Uruguayului cu scorul de 2-0, marţi seară, pe stadionul Centenario din Montevideo, într-o partidă din preliminariile sud-americane ale Cupei Mondiale de fotbal din 2026, transmite Agerpres.

Darwin Nunez, atacantul echipei FC Liverpool, a fost marele artizan al acestei victorii, cu un gol marcat în minutul 41 şi o pasă decisivă pentru Nicolas de la Cruz, la cea de-a doua reuşită gazdelor, în minutul 77.

Imediat după deschiderea scorului de către Nunez, brazilienii au mai primit încă o lovitură: starul Neymar s-a accidentat la genunchiul stâng şi a fost scos pe targă, cu ochii în lacrimi.

Uruguayul a pus cu această ocazie capăt unei invincibilităţi de 22 de ani a Braziliei în faţa „celeştilor”.

Elevii noului selecţioner al Braziliei, Fernando Diniz, care urmează să fie înlocuit de italianul Carlo Ancelotti în iunie 2024, veneau deja după o contraperformanţă pe teren propriu în faţa Venezuelei (1-1), joi la Cuiaba.

În schimb, selecţionata Argentinei, campioana mondială en titre şi marea rivală a brazilienilor, a învins Peru în deplasare, cu scorul de 2-0, graţie unei duble a superstarului Lionel Messi (32, 42). Septuplul câştigător al Balonului de Aur putea reuşi un hat-trick marţi la Lima, dacă cel de-al treilea gol pe care l-a marcat nu i-ar fi fost anulat de arbitru, după consultarea VAR.

În urma acestui succes, Argentina şi-a consolidat poziţia de lider al grupei unice sud-americane, cu 12 puncte, în timp ce Brazilia se află pe poziţia a treia, la egalitate de puncte (7) cu Uruguay (locul doi) şi Venezuela (locul patru).

Luna viitoare, Argentina va înfrunta Uruguayul pe teren propriu (16 noiembrie), înainte de a juca în deplasare cu Brazilia, cinci zile mai târziu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...