G4Media.ro

Ursula von der Leyen: Problema cu Belarus nu este o criză a…

Sursa foto: Twitter / Ursula von der Leyen

Ursula von der Leyen: Problema cu Belarus nu este o criză a migrației, ci o tentativă a regimului de a-și destabiliza vecinii. Avem obligaţia să facem faţă acestei crize şi crizelor viitoare

Problema cu Belarus nu este o criză a migraţiei, ci o tentativă a regimului autoritar al lui Aleksandr Lukaşenko de a crea o criză continuă şi de a-şi destabiliza vecinii democratici, a declarat marţi, în cadrul unei dezbateri din plenul Parlamentului European, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Acţiunile lui Lukaşenko sunt o tentativă de a crea o criză continuă, de a-şi destabiliza vecinii democratici. Aceste acţiuni fac parte dintr-un efort concertat de a destabiliza vecinătatea noastră europeană, inclusiv Ucraina şi Republica Moldova. Avem obligaţia să facem faţă acestei crize şi crizelor viitoare”, a spus şefa CE în plenul PE, cu prilejul intervenţiei ei din cadrul dezbaterii privind rezultatele ultimului Consiliu European.

Şefa executivului comunitar a precizat că UE este în curs de coordonare a sancţiunilor împotriva Belarus cu Statele Unite, Canada şi Regatul Unit.

„Am căzut de acord să contracarăm acest comportament, este important să ne coordonăm sancţiunile şi să lucrăm cu ţările de origine şi cu liniile aeriene care îi transportă pe migranţi la Minsk. Asta am făcut şi asta facem. Şi suntem în curs de a ne coordona sancţiunile cu SUA, Canada şi Regatul Unit”, a afirmat ea.

În context, ea i-a mulţumit vicepreşedintelui Comisiei Europene, Margaritis Schinas, care s-a deplasat în ultimele zile în mai multe dintre ţările din care provin migranţii aduşi de Belarus la frontiera UE.

Cu acelaşi prilej, von der Leyen a anunţat că executivul UE propune crearea unei liste negre pentru toate tipurile de transport cu privire la traficul de persoane şi exploatarea migraţiei.

În acelaşi timp, Ursula von der Leyen a spus că propune triplarea fondurilor UE alocate Lituaniei, Letoniei şi Poloniei pentru protejarea frontierelor.

„Nu e o chestiune bilaterală a Poloniei, Lituaniei şi Letoniei cu Belarus. Uniunii Europene, ca întreg, i se adresează o provocare”, a spus şefa CE.

Nu în ultimul rând, Ursula von der Leyen a subliniat că UE nu recunoaşte regimul Lukaşenko, unul care este represiv cu propriul popor.

Sursa foto: Twitter / Ursula von der Leyen

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. Ma gandeam ca EU are obligatia sa o aresteze pe doamna Ursula pentru genocid prin semnarea acelor contracte in numele tuturor tarilor membre. M`am linistit daca toata problema este doar cu Belarus si migrantii. Dar poate ii primim noi de la sfarsitul lunii ianuarie, anu viitor, ca asa se doreste din Germania.

  • Si zici că acolo tre’ să be.lim ochii nu la jaful din țară ? 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
   Ce trucaje aveți în voi, tovarăși … 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 2. Catârul doarme la ora asta

  Cainele iubeste pisicile

  🙂

 3. La munca nu la intins mana!

 4. actor ( la circ ) – m-am tot gindit ce ai vrut sa spui dar tot nu am gasit ceva logic si pertinent