G4Media.ro

Ursula von der Leyen a discutat cu liderii politici din Parlamentul European…

Ursula von der Leyen a discutat cu liderii politici din Parlamentul European despre candidații respinși: „Toți cei implicați în proces au nevoie de suficient timp pentru a aborda cu atenție următorii pași”

Președinta desemnată a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a întâlnit cu președintele Parlamentului European și liderii grupurilor politice, după ce trei candidați la postul de comisar european au fost respinși. Von der Leyen declară că, având în vedere că următorii cinci ani vor fi decisivi pentru Europa, este necesar ca procesul să fie accelerat, dar în același timp toți cei implicați au nevoie de suficient timp pentru a aborda cu atenție următorii pași.

Într-o declarație, Ursula von der Leyen menționează că trei din cei 26 de candidați pentru viitoarea Comisie Europeană eu fost respinși – nominalizării făcute de Ungaria, România și Franța.

„În această după-amiază m-am întâlnit președinții grupurilor PPE, S&D și Renew Europe din Parlamentul European pentru a discuta situația. M-am întâlnit și cu președintele Parlamentului European.

Nu trebuie să pierdem din vedere ceea ce este în joc: următorii cinci ani vor fi decisivi pentru Europa într-un mediu global dificil. Europa trebuie să se ocupe de Brexit, probleme comerciale și conflicte în imediata sa vecinătate. De asemenea, trebuie să ne confruntăm cu provocări majore, cum ar fi schimbările climatice, digitalizarea și fluxurile migratorii.

Cu atât de multe în joc, acum este necesar ca, împreună cu Parlamentul, să grăbim procesul pentru ca Europa să poată acționa rapid. În același timp, toți cei implicați în proces au nevoie de suficient timp pentru a aborda cu atenție următorii pași. Acesta trebuie să fie un obiectiv comun”, afirmă ursula Von der Leyen.

Candidata Franței pentru comisar european, Sylvie Goulard, a fost respinsă în comisia de specialitate din Parlamentul European după a doua audiere, au declarat pentru G4Media.ro surse politice din Parlamentul European. Potrivit acestora, au fost 82 de voturi împotrivă, doar 29 pentru și 1 abținere (detalii aici).

Sursa foto: Comisia Europeană

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Cum am scris deja, se afla intr-o postura dificila. Cei trei au fost respinsi (nu comentez motivele) si acum, daca cele trei state nu ii propun alti candidati (nici un regulament nu ii obliga) Mme von der Leyen nu va putea numi pe nimeni in locul lor.
    A aflat pe pielea ei, limitele Parlamentului European: depinde de statele membre, nu ele de parlament.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.