G4Media.ro

VIDEO Tiruri cu rachete în Israel: Cinci civili au fost uciși, iar…

VIDEO Tiruri cu rachete în Israel: Cinci civili au fost uciși, iar Hamas amenință cu alte atacuri/ Premierul Netanyahu: Vom continua să atacăm cu toată puterea/ Casa Albă: Sprijinul pentru securitatea Israelului nu se va clătina niciodată/ ONU: Opriți violențele acum, escaladează spre un război pe scară largă

 • O ploaie de 130 de rachete lansată de Hamas a lovit Tel Aviv și împrejurimile sale, marți seară, la o zi după ce forțele aeriene israeliene au distrus o clădire de 10 etaje în care își aveau birourile lideri islamiști palestinieni. În noaptea de miercuri atacurile au continuat iar armata israeliană a transmis că de la începutul violențelor au fost lansate aproximativ 850 de rachete asupra Israelului.
 • Cele mai multe dintre rachetele trimise spre Israel din Fâșia Gaza au fost eliminate de scutul antirachetă israelian. Cu toate acestea, cinci civili au fost uciși. Totodată, în violențele începute luni în Gaza și-au pierdut viața 35 de palestinieni, printre care și 12 copii.
 • După rafalele de rachete de marți noapte, premierul israelian Benjamin Netanyahu a transmis un mesaj dur, spunând că Israelul va continua să atace ”cu toată puterea”, iar Armata a precizat că vor fi atacate clădirile civile în care sunt ascunse depozite de arme ale Hamas.
 • Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, şi-a început informarea zilnică cu o declaraţie despre situația tensionată din Orientul Mijlociu, anunțând că ”sprijinul lui Joe Biden pentru securitatea Israelului și dreptul acestuia de a se apăra este fundamentul și nu se va clătina niciodată”.
 • Pe de altă parte, Tor Wennesland, reprezentantul Organizației Națiunilor Unite pentru procesul de pace din Orientul Mijlociu, a cerut oprirea imediată a focului, spunând că violențele escaladează ”spre un război pe scară largă”.

UPDATE Ora 09:26 În timpul unei rafale lansate din Gaza, nou-născuții familiilor israeliene au fost luați din paturile maternității și trimiși într-un hol fortificat, în timp ce rachetele cădeau deasupra spitalului, este o altă informație transmisă de Armata Israelului:

UPDATE Ora 09:00 Peste 1050 de rachete au lovit centrul și sudul Israelului în ultimele 38 de ore, anunță Armata israeliană pe Twitter: ”Asta trebuie să înceteze!”, este anunțul forțelor de apărare din Israel.

UPDATE Ora 07:43 Aproximativ 850 de rachete au fost lansate asupra Israelului de la începutul escaladării evenimentelor de marți, a declarat un purtător de cuvânt al armatei israeliene, citat de Haaretz. 85-90% din aceste rachete au fost interceptate de scutul Iron Dome. De asemenea, armata israeliană a atacat aproximativ 500 de ținte din Fâșia Gaza și intenționează să atace ținte subterane.

UPDATE Ora 07:29 Numărul victimelor în tabăra israeliană crește la 5, după ce o fată de 16 ani și tatăl său au fost uciși într-un atac cu rachetă în orașul Lod, anunță publicațiile internaționale.

UPDATE Ora 06:55 Numărul victimelor din Gaza crește la 35, inclusiv 12 copii și adolescenți și 3 femei, anunță ministrul Sănătății de aici, citat de Haaretz.

UPDATE Ora 06:45 Armata israeliană anunță că a ucis doi membri cheie operativi ai serviciilor de inteligență ale Hamas și a distrus casele a trei oficiali de rang înalt ai Hamas în Gaza, transmite Haaretz.

UPDATE Ora 06:40 Hamas reacționează și anunță miercuri că lansează peste 200 de rachete spre teritoriul israelian ca răspuns la atacurile israeliene asupra unei clădiri din centrul enclavei palestiniene, informează AFP.

Aripa armată a Hamas a indicat într-o declaraţie că „lansează 110 rachete asupra metropolei Tel Aviv” şi „100 rachete asupra oraşului Beer Şeva „ca represalii la reluarea atacurilor asupra clădirilor locuite de civili”.

Alarmele au răsunat în Tel Aviv şi Beer Şeva, în sudul Israelului, la scurt timp după difuzarea acestor informaţii, potrivit armatei israeliene.

UPDATE Ora 06:33 Ca răspuns la sutele de rachete lansate către Israel, armata a anunțat că a lovit și continuă să vizeze un număr semnificativ de ținte ale Hamas din Gaza, reprezentând cea mai mare operațiune israeliană din 2014 încoace.

UPDATE Ora 06:40 Pe parcursul noții au continuat rafalele de rachete venite din Gaza, conform anunțurilor făcute de armata israeliană: „Teroriștii din Gaza trag rachete non-stop, iar civilii din centrul și sudul Israelului își petrec noaptea în adăposturi pentru a se proteja de focul acestora”, a transmis armata israeliană pe Twitter.

UPDATE Ora 06:00 Premierul Benjamin Netanyahu a decretat miercuri noapte stare de urgenţă în oraşul Lod din centrul Israelului unde în ultimele ore, conform poliţiei, au avut loc revolte ale minorităţii arabe, transmite AFP. „Revolte de amploare au izbucnit din partea unor rezidenţi arabi, punând în pericol locuitorii”, se arată într-un comunicat al poliţiei. „Au fost incendiate vehicule şi avariate bunuri”. Potrivit presei israeliene, trei sinagogi şi mai multe magazine din Lod au fost incendiate.

UPDATE Ora 00:16 Momentul în care echipa de filmare a televiziunii Sky News surprinde o rafală de rachete lansată de Hamas care luminează cerul din Tel Aviv asemenea unor artificii. Pe fundal se aud sirenele care avertizează populația asupra pericolului:

UPDATE Ora 00:02 Mai multe înregistrări video cu violențele dintre israelieni și palestinieni au circulat pe Twitter marți seară, după ce Tel Aviv a fost atacat cu 130 de rachete de Hamas:

UPDATE Ora 23:59 Reprezentantul ONU pentru procesul de pace din Orientul Mijlociu, Tor Wennesland, a făcut apel, marți seară, la oprirea focului, spunând că violențele ”escaladează spre un război pe scară largă”:

 • ”Liderii din ambele tabere trebuie să își asume responsabilitatea dezescaladării conflictului. Prețul războiului din Gaza este devastator și este plătit de oamenii simpli. Națiunile Unite lucrează cu ambele părți pentru a restabili calmul. Opriți violențele acum!”, a transmis Wennesland.

UPDATE Ora 23:57 Premierul Netanyahu a transmis, printr-un mesaj pe Facebook, că trupele din Iudeea și Samaria vor fi transferate imediat la Lod:

 • ”Vom restabili legea și ordinea în Lod și toate părțile țării”, a transmis Netanyahu.

UPDATE Ora 23:52 Trei israelieni au murit și alți 90 sunt răniți, dintre care 5 copii, conform Haaretz. De asemenea, 30 de palestinieni și-au pierdut viața, dintre care 10 erau copii, conform aceleiași surse.

UPDATE Ora 23:47 Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, şi-a început informarea zilnică cu o declaraţie despre situația tensionată din Orientul Mijlociu, menţionând că preşedintele Joe Biden tocmai a primit o actualizare de la echipa sa de securitate naţională, principalul său obiectiv fiind dezescaladarea. Psaki a spus că Statele Unite condamnă atacurile cu rachete din partea Hamas şi a altor grupuri, inclusiv atacurile asupra Ierusalimului, iar sprijinul lui Joe Biden pentru „securitatea Israelului, pentru dreptul său legitim de a se apăra şi a-şi apăra poporul este unul fundamental şi nu se va clătina niciodată”:

 • „Ierusalimul, un oraş de o asemenea importanţă pentru credincioşi din întreaga lume, trebuie să fie un loc de coexistenţei”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

UPDATE Ora 23:39 În atacul de marți seară, 130 de rachete au fost lansate din Fâșia Gaza în Tel Aviv, cele mai multe dintre acestea fiind eliminate de scutul antirachetă al Israelului, transmite BBC.

UPDATE Ora 23:36 30 de morți au fost raportați, în violențele de luni și marți, dintre care 28 de palestinieni și 2 israelieni, notează BBC, citând oficiali din Gaza.

UPDATE Ora 23:23 Armata israeliană le-a transmis cetățenilor din Fâșia Gaza că atacă depozitele de arme ale Hamas, ascunse în clădirile civile din Gaza:

 • ”Deși Hamas vrea să vă pună în pericol, vă îndemnăm să stați departe de locurile de armament ale Hamasului și să rămâneți în siguranță. Scopul nostru este doar să atacăm teroarea”.

UPDATE Ora 23:20 Premierul Netanyahu a rugat populația civilă să rămână în zonele protejate și să urmeze cu strictețe instrucțiunile autorităților:

 • ”Vă rog pe toți, fără excepție, să urmați cu strictețe instrucțiunile Armatei – să stați în zonele protejate – acest lucru este în mod clar salvator de vieți. Vă mai spun un lucru în această seară, această campanie este de lungă durată. Cu hotărâre, unitate și putere, vom restabili securitatea cetățenilor Israelului”, a transmis Benjamin Netanyahu, marți seară, pe Facebook.

UPDATE Ora 23:16 Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, a declarat, marți noapte, la Digi24 că Hamas a trecut linia roșie când a început să atace civilii israelieni, spunând că ”lucrurile nu se vor opri aici”:

 • „Mișcarea teroristă Hamas a trecut o linie roșie atunci când a început să atace populația civilă. Din acest motiv, eu cred că în umătoarele zile vom vedea că lucrurile nu se vor opri aici. Eu cred că această acțiune va continua (…). Orice oraș care este în distanța de 100 de km de Fâșia Gaza este țintă pentru organizația teroristă Hamas”.

UPDATE Ora 23:13 Premierul Benjamin Netanyahu a trasmis, printr-un mesaj publicat pe Facebook, că armata Israelului a atacat, luni și marți, sute de ținte teroriste ale Hamas și Jihadului islamic din Fâșia Gaza:

 • ”Am eliminat zeci de teroriști, inclusiv comandanți superiori, am bombardat cartierul general al Hamas, am demolat clădiri și turnuri folosite de organizații teroriste. Continuăm să atacăm cu toată puterea noastră”, a transmis premierul Israelului după ce sute de rachete au bombardat Tel Aviv, marți seară.

UPDATE Ora 23:07 Purtătorul de cuvânt al Armatei israeliene, Jonathan Conricus, militar arată una dintre clădirile distruse de rachetele Hamas:

UPDATE Ora 23:04 Ploaia de rachete lansată de Hamas marți asupra Israelului vine după ce forțele aeriene israeliene au distrus un bloc de 10 etaje unde funcționau birourile liderilor islamiști palestinieni. Momentul în care se prăbușește clădirea poate fi vizionat aici.

UPDATE Ora 23:00 Ministerul Apărării din Israel a publicat o hartă cu locurile din Israel care au fost bombardate marți de Hamas. Premierul Benjamin Netanyahu a transmis că ”Hamas va plăti!”.

UPDATE Ora 22:59 Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, a publicat, marți noapte, pe Facebook un clip video cu bombardarea localității Holun, la 3 km de Tel Aviv.

știrea inițială

Metropola israeliană Tel Aviv a fost ţinta marţi seară a unei ploi de rachete lansate din Fâşia Gaza de mişcarea islamistă Hamas, relatează AFP.

Cu puţin înainte de ora 21:00 (ora 18:00 GMT), Hamas a anunţat că va lovi dur Israelul după ce forţele aeriene israeliene au distrus o clădire cu zece etaje în Fâşia Gaza în care îşi aveau birourile lideri ai mişcării islamiste palestiniene.

Sirenele au început să sune la Tel Aviv şi în oraşele din jur, potrivit armatei israeliene şi jurnaliştilor AFP.

Un purtător de cuvânt al poliţiei israeliene a declarat pentru AFP că un autobuz fără călători a fost lovit de o rachetă în oraşul Holon.

Braţul armat al Hamas a susţinut că a lansat 130 de rachete în direcţia Tel Aviv. De luni seara şi înainte de atacul în direcţia Tel Aviv, aproximativ 480 de rachete au fost lansate de diferite grupuri palestiniene din Fâşia Gaza spre Israel, potrivit armatei israeliene. Aceste lovituri aeriene s-au soldat până acum cu doi morţi şi zeci de răniţi.

Atacurile aeriene asupra Fâşiei Gaza, lansate în răspuns la primele tiruri cu rachete de luni, au ucis cel puţin 28 de persoane, între care zece copii, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza. Comandanţi ai Hamas şi ai Jihadului Islamic, al doilea grup armat islamist din enclavă, au fost ucişi în aceste atacuri, conform acestor mişcări palestiniene.

sursa foto: Facebook/ Prietenii Israelului

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

28 comentarii

 1. „Escaladeaza”?? Ce s-a intamplat cu „se amplifica”, „ia amploare” sau alte expresii prin care se poate traduce „escalate”? Nu se mai studiaza limba romana la scoala de jurnalism?

 2. @KrThGrt – Drept asta era problema, ce sa zici si tu… Folosesti „a escalada” strict in cazul unui conflict si, da, acolo e vorba de un conflict.

 3. dupa instalarea la casa alba a lu joseph bideu, om slab si sclerozat , dusmanii americii simt asta si sunt din ce in ce mai tupeisti. mai grav este ca se pare ca regimul radical biden sustine pe palestinieni impotriva israelului.

 4. Se vede de la o posta ca ii o manevra a coruptului de bibi sa stea la putere. Parca Israelul avea ceva radare performante impotriva rachetelor, ce s-a intamplat, l-au scos din priza?

 5. Nişte rachete deloc artizanale, care apar parcă din invidie că Israelul tocmai îşi imunizaze populaţia anti-Covid.

 6. Ce bine ca s-au vaccinat!…

 7. vrajeala,vrajeala.
  (daca suni la ambasada de fapt vorbesti cu….sts!)

 8. de la mine:
  blesteme tuturor!

 9. Civilizaţie marca Hamas, cu racheta.

 10. Am fost tare afectat.
  N-am dormit aproape trei minute.

 11. Dovada ca „unii sunt mai egali decat altii”. Ei au liber la atrocitati, cu girul SUA, dar altii nu. O stire cu victimele palestiniene pe cand?
  Totusi, aceasta situatie este dovada ca „pandemia” e o mare gluma pe langa alte probleme reale ale lumii. Cu vaccin sau fara, unii se confrunta cu razboaie, foame si saracie cu multe decenii inaintea Covidului.

 12. Nimeni nu spune nimic de ce s-a ajuns aici. Poate G4Media completează articolul și spune lucrurilor pe nume … in tot Israelul și teritoriile ocupate au fost imunizați numai și numai evreii nu și musulmanii. Sunt destule filmulețe pe twitter cu femei și bătrâni arăbeți care se duc sa se imunizeze și sunt refuzați pe motiv ca nu sunt “esențiali”.

  • sa ii vaccineze arabii lor, doar au petrodolari, nu?

  • @ 😂

   Locuitorii din zonele ocupate din West Bank sunt sub asediul fortelor IDF, nu pot sa calatoreasca si nu pot primi ajutoare din exterior. Sunt in esenta intr-o puscarie in aer liber.

  • @Nepriceputeanu rachetele de unde le-au luat?Le-a dat autoritatea israeliana rachete?
   Daca pot face rost de rachete,nu pot face rost de vaccinuri?

 13. Tag Life…Ultimul clip din articol, arata o racheta care a lovit o strada iar la 50m , e un om care-si ia masa linistit 🤯 Zici ca e Revelionul si arunca cu pocnitori. 😀

 14. Din fericire mai sunt și surse independente. Lui ,,bibilică,, îi cam fuge preșul de sub picioare și a provocat o revoltă prin marșul perciunatilor în cartierul musulman și evacuarea unor rezidenți musulmani și moscheea cu probleme. ……long live the king Bibi.

 15. ONU desfiinteaza-te urgent! ONU este sprijinit de statele neocomuniste europene, de China si de Rusia.

 16. Europa sa priveasca cu atentie la islamizarea si cresterea nr. de islamisti.Sunt cartiere in Franta si zone in Anglia unde nici politia nu intra decat insotita de blindate si elicoptere. Siitii si fratiile musulmane din Egipt sunt raspunzatori de atacuri care vor Ierusalimul capitala asa numitul stat palestinian.Atat Bibi cat si Gants sunt lideri puternici, patrioti si nu vor ceda Iranului a carui scop este obtinerea bombei nucleare pentru a ataca Israel, SUA si crestinatatea.

 17. Sunt dirijati de altii si nu se opresc pana nu-si golesc toate depozitele cu rachete, altfel le neutralizeaza israelienii.

 18. Evreii mereu o cauta cu lumanarea. E ca si cum vin in casa ta si zic ca aici e teritoriul lor dupa care te iau la pumni anuntand ca tu ai inceput primul.Deja mi e sila de ei. Asa au facut si cu noi obligandu ne sa le dam un spatiu pe calea victoriei ca sa faca muzeul holicaustului desi la noi nu a fost nici un holocaust, lucru recunoscut chiar de rabinii lor.Intra cu cizmele pentru ca pot.Rusine sa va fie.

  • Dacă te duci vreo 2500 de ani în urma o sa para ca și pe ei i-au dat alții afara din casa lor. Eu nu înțeleg de ce nu au reușit sa se înțeleagă pe tema two states. E singura varianta.

  • @Cineva

   Zonele ocupate de israel sunt cele mai fertile, mai mult, palestina e separata in bucati si nu au access la rute maritime ( cei din west bank )
   Imagineaza-ti ca niste straini ocupa romania si aduna romanii in zonele din carpati in timp ce ei detin 70% din teritoriu (cel mai fertil, cu acces la marea neagra)

   Tu ai accepta asa ceva?

  • Oh come on, e o tara deșertice oricum, se bombardează și țin în război toată zona de 70 de ani. Logic nu va exista niciodată pace dacă nicio parte nu face un compromis, ci cât trec anii cu atât e mai greu. Israelul nu va ceda niciodată. Se poate da acces la mare cum are si Bosnia. Plus ca Israel a tot oferit variante pentru pace. Palestinienii se bat pentru încă puțin pământ în schimbul păcii, vieții si prosperității?

 19. Pacea și destructurarea celor două organizații hamas și hezbolah nu poate fi posibilă decât prin recunoașterea statului Palestina în caz contrar războiul va continua la nesfârșit situație care convine atât statului evreu cât și a celor două organizații revoluționare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.