G4Media.ro

UPDATE Ministra Alina Gorghiu, procurorul general Alex Florența și Alina Corbu, șefa…

sursa foto: https://www.tjsp.jus.br/Noticias/Noticia?codigoNoticia=97835

UPDATE Ministra Alina Gorghiu, procurorul general Alex Florența și Alina Corbu, șefa Curții Supreme, au petrecut mai multe zile în Brazilia/ Șefii din Justiție nu au făcut publică plecarea sau scopul vizitei

O fotografie cu ministra Justiției, șeful procurorilor și șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție a fost publicată în 8 aprilie de Curtea de Justiție din Sao Paolo. Alina Gorghiu, Alex Florența și Alina Corbu s-au aflat într-o delegație oficială în Brazilia, conform instituției de justiție din São Paulo, dar care nu a fost anunțată oficial de instituțiile românești. Informația a fost publicată în spațiul public de fostul jurnalist Ionel Stoica, în prezent consilier al primarului Sectorului 1, Clotilde Armand.

UPDATE 22:30 Conform Ministerului de Justiție din Brazilia, Alina Gorghiu s-a întâlnit cu omologul său Ricardo Lewandowski în 10 aprilie 2024 pentru ”a aprofunda cooperarea dintre cele două țări în domeniul promovării justiției, cu accent pe necesitatea schimbului de informații și experiențe pentru o mai bună cunoaștere a ordinii juridice, a reglementărilor și instituțiilor din domeniul administrării justiției”. Ministerul român al Justiției semnează comunicatul de presă brazilian, dar nu a comunicat nimic în țara sa referitor la acest subiect.

alina gorghiu brazilia
sursa foto: www.gov.br
curtea de justitie brazilia
sursa foto: Captură Curtea de Justiție Sau Paulo
alina gorghiu alina corbu alex florenta justitie brazilia tribunal delegatie
sursa foto: https://www.tjsp.jus.br/Noticias/Noticia?codigoNoticia=97835

Conform Curții de Justiție din São Paulo, cei trei au participat la o întâlnire de lucru cu judecătorul Fernando Antonio Torres Garcia (președintele Curții de Justiției braziliene), iar din delegația României au mai făcut parte Cătălin Otel (secretar general adjunct al Ministerului Justiției), Gerogian Pop (președintele Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale) și Monica Mihaela Știrbu (ambasadorul României în Republica Federală a Braziliei).

De asemenea, la reuniune arfi participat Karina Ferraro Amarante Innocencio, judecător consilier al președintelui (Cabinetul Civil). Pe lângă întâlnirea cu președintele, vizitatorii au beneficiat de un tur ghidat al Palatului de Justiție din partea Direcției Relații Instituționale, mai arată Curtea de Justiție din São Paulo.

Ministerul Justiției, Parchetul General sau Curtea Supremă nu au transmis informații oficială și nu au făcut publică vreo plecare în Brazilia a vreunei delegații de lucru, program sau obiective urmărite.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

24 comentarii

 1. Frate dar ce bine arată Alinuța,cred că puștiul ăla care nu i-a deschis ușa în campania trecută,acum că a mai crescut și el o invită în casă,și ce va ieși Dumnezeu știe.

 2. Oricum justiția din România începe tot mai mult să semene cu una dintr-o țară sud-americană (oricare ar fi ea cu excepția Chile)

  • Acum dupa ce au câstigat procesul cu statul român ,judecatorii vor fi indestulati cu cateva miliarde de euro la salarii. Ei cer bani ei își aprobă.

 3. dl din dreapta sufera de „man spread” sau s-a cracanat intentionat ca sa isi potriveasca ciuful cu al doamnei ministru?
  in alta ordine de idei, frumoasa tinuta, misto culori, postura dreapta si demna… ce mai, Oha ar fi mandru…

 4. Vă rog să rectificați Chile a devenit după ultima vizită a lui Klaus ,Kile,se discuta și la ONU schimbarea numelui.

 5. Fufe in vacanta

 6. La cum sunt îmbrăcate duamnele prare că au fost în vizită într-o favela și n-au mai avut timp să se schimbe

 7. Și pe BraZILIanUL CiorDacu de ce nu l au luat?

 8. Bine ca nu s-au dus la fratele Kim sa-i invete justitie.

 9. Carnavalul de la Rio a fost prin februarie!!!! Alinutza se pregateste de 2025??? Sau de eternul carnaval din Romania??????

 10. S=au dus să se plimbe pe banii instituțiilor bugetare pe tărâmuri îndepărtate, fără niciun folos pentru nație sau justiția română, sub masca unor întâlniri informale sau a unui schimb de experiență și de aceea nu au făcut publice deplasările.

 11. Stat Mafiot!
  Stat Eșuat!
  Stat Siloviki!

 12. Mai lipsea sefu’sri
  Romania NORMALA

 13. Deci stâlpii din justiție își dosesc banii prin Brazilia la fel ca Mazăre prin Madagascar!
  Si totuși pensionarii nespeciali continuă să gireze m.a.f.i.a PSD-PNL-UDMR iar dacă se supără pe ea sar din lac in puț votând cu rușii (AUR-SOS).
  Iar cei 5 milioane de privați consideră că forțele de dreapta nu sunt alternative decente la m.a.f.i.e și ruși pentru că nu sunt sfinți! Si s-au scârbit și nu mai merg la vot că așa au văzut ei pe antene că este bine să faci!

 14. Dacă prezidentu’ s-a tot plimbat ca Ceaușeasca de ce n-ar face și subalternii la fel?

 15. FYI, Brazilia este pe locul 104 din 180 de tari, Romania pe locul 63/180 la Transparency, adica indicele de coruptie. Au ce invata din Brazilia! Ma intreb de ce nu a fost si ministrul mediului sa invete sa defriseze mai eficient Romania?
  De aratat, sa fiu in ton cu alte comentarii, arata ca o asistenta medicala.
  Gluma, gluma, dar este de neinteles cum tocmai ea, ministru al Justitiei nu are ambitia sa se comporte corect?! Pur si simplu stiu ca nu li se poate intampla nimic in tara ridicatului din umeri. “Maica, toti fac asa.”

 16. De fapt, il imita pe Iohanis in Egipt. Tot in alb, el, ea mai spre albastru. Si cu tocuri, de care avea neaparat nevoie la inaltimea ei.

 17. Acum că s-a dat și un comunicat oficial,lucrurile sunt mai clare.A fost vorba de un eveniment aniversar al Tribunalului Judiciar din Sao Paulo,prilej cu care s-a organizat și un seminar internațional,unde și-au făcut loc și oamenii de la vârful justiției din România și alte persoane din ariegarda lor ,evidențiate nominal știu eu invitați de parca ar fi fost implicați uzual în relaționarea cu sistemul judiciar din Sao Paulo.În rest nu s-a semnat niciun tratat sau acord,căci instrumentele bilaterale dintre cele două țări existau și fuseseră parafate și ratificate încă de anul trecut,iar în baza lor cele două ministere de justiție au semnat o declarație de cooperare,asta fiindcă miniștrii s-au întâlnit în context,căci și fără ea în baza tratatelor și acordurilor existente cooperarea judiciară dintre cele două țări avea cadru legal de desfășurare.Dar poate că e altceva când te vezi face-to-face,știu eu stabilești niște contacte,întărești comunicarea…

 18. *Tribunalul Superior din Sao Paulo(aniversarea a 35 ani de existență).Nu puteau lipsi oficialitățile române de la acest eveniment,aveau un rol indispensabil.

 19. Cauta afacerile facute de Dragnea pe acolo!
  Au nevoie de petarde in campania electorala ca daca candideaza singuri PNL.ul sigur nu intra in parlament! Mai ales dupa alianta asta impotriva naturii!

 20. E bine cu Justiția, e bineee…

 21. Premiu de consolare ca n-a ajuns pe lista la europarlamentare?

 22. Se plimbă ăștia pe banii noștri de tocesc mocheta la avion…

 23. Alinuța, rămâi in Brazilia. Nu te mai întoarce în țară că avem deja destule panarame.