G4Media.ro

UPDATE Autoritățile anunță că România înregistrează valori normale ale nivelului de radiații/…

sursa foto: Pixabay

UPDATE Autoritățile anunță că România înregistrează valori normale ale nivelului de radiații/ AFP rectifică informația inițială privind nivelul de radiații la Cernobîl spunând că a fost o eroare de transcriere

Nivelul de radiații la Cernobîl este anormal și a crescut după ce rușii au preluat controlul, anunță șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, Rafael Grossi, care este citat de Agenția France Presse.

UPDATE 17:57 AFP rectifică informația inițială privind nivelul de radiații la Cernobîl spunând că a fost o eroare de transcriere:

  • ”Nivelul de radiații la locul dezastrului nuclear de la Cernobîl este „la normal”: șeful AIEA (Corecție de la „anormal” din cauza unei erori de transcriere)”, a scris AFP pe Twitter.

UPDATE 16:51 Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare a precizat, marți, că nu sunt indicate depășiri ale valorilor normale de radiații:

  • ”Referitor la unele materiale de presa privind nivelul anormal de radiatii la Cernobil, Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN) face următoarele precizări: Sistemul de monitorizare a radioactivitatii mediului de pe teritoriul Ucrainei functioneaza normal și nu indica depasiri peste valorile normale. În prezent, toate instalațiile nucleare de la Cernobîl și de pe teritoriul Ucrainei sunt în stare sigură și nu există un pericol pentru mediu sau populație.
    Totodată, menționăm că măsurătorile efectuate la nivel național confirmă valori normale ale nivelului de radiații. CNCAN, prin Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, urmărește în permanență evoluția situației din punct vedere al monitorizării radiologice. În România, nivelul radiațiilor este monitorizat permanent prin Rețeaua Națională de Supraveghere a Radioactivității Mediului (RNSRM), din cadrul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM). Specialiștii din Laboratorul Național de Referință Radioactivitate verifică datele monitorizate 24/7 și le transmit Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, astfel încât să se asigure o informare promptă a factorilor de decizie naționali și internaționali, precum și a populației”, transmite CNCAN.

știrea inițială

  • „Nivelul de radioactivitate este, aș spune, anormal”, le-a spus Rafael Grossi reporterilor aflați la Cernobîl, în condițiile în care fosta centrală nucleară a fost ocupată de armata rusă între 24 februarie și sfârșitul lunii martie. „Monitorizăm toate acestea în fiecare zi”, a adăugat el, citat de BFM TV.

știre în curs de actualizare

sursa foto: Pixabay

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Deci afp răspândește fake news uri. Știri false. Tre uie suspendata sau chiar inchisa

  2. Da, cum sa nu, eroare de transcriere, nu puțintel FUD.