G4Media.ro

Unul din defibrilatoarele gratuite din centrul Brașovului a fost furat / Medic:…

Sursa Foto: bizbrasov.ro

Unul din defibrilatoarele gratuite din centrul Brașovului a fost furat / Medic: Mă simt dezamăgit și scârbit. Mereu spunem că ne dorim o țară ca afară

Unul din cele două defibrilatoare montate în Brașov în luna decembrie de organizația Caravana cu Medici în Brașov a fost furat zilele trecute, scrie bizbrașov.ro

„În Decembrie 2022 Caravana cu Medici a amplasat primele defibrilatoare accesibile 24/7 din Brașov, unul în Piața Sfatului, iar al doilea în Livada Poștei. Ieri noapte cel din Livada Poștei a fost furat. Mă simt dezamăgit și scârbit. Mereu spunem că ne dorim o țară ca afară, vrem lucruri frumoase dar noi aruncăm mucurile de țigară pe jos, ne luăm la bătaie cu salvamarii pe plajă că vrem să intrăm în apă când e pericol de înec și mai nou furăm aparate care pot salva vieți”, a anunțat dr. Alexandru Covaciu, inițiatorul proiectului „O secundă pentru viață”, prin care aceste defibrilatoare au fost donate municipalității.

Defibrilatorul furat costă 11.000 de lei și, potrivit normelor europene, ar trebui să existe cel puțin un astfel de aparat la 10.000 de oameni.

Defibrilatorul extern automatizat este un dispozitiv portabil ce induce restabilirea ritmului normal al inimii prin aplicarea energiei electrice în caz de aritmii ventriculare cu risc înalt de deces, precum tahicardia, flutterul sau, mai ales, fibrilația. Utilizarea acestuia este ușor de înțeles, astfel că, salvarea unei vieți devine realizabilă.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. 11000 de lei, asta înseamnă ca ar putea fi vândut pe 1000 de lei. … Țigări și vodca pentru o luna.

    Dacă intr-o cleptocratie precum România nimeni nu s-a gândit ca ar putea fi furat un asemenea echipament, atunci cel care l-a pus acolo poate fi acuzat de neglijența și obligat sa-l plătească!

    • @ Constantin – Daca sunt mai multi care gandesc ca tine, atunci chiar nu ne mai facem bine! Adica in loc sa prindem hotul si sa-l pedepsim exemplar, mai bine pedepsim binefacatorul, ca de aia, ca nu s-a gandit ca suntem o tara de hoti.

  2. sa avem o tara ca afara trebuie sa avem educatie, a uitat medicul in ce tara traim? daca un medic uita , ce pretentii avem la vot unde de 33 ani suntem condusi de aceeasi incompetenti?

  3. Ce sa faci daca Predoiu a spus ca el nu mai poate face nimic impotriva”drogatilor” adulti? Sunt cei dependenti de droguri care fac o majoritate a astfel de furturi.

  4. O eroare impardonabilă; dacă erau câteva cărți nu se intampla așa ceva.

    • @Ha-ha-ha – nici la carti nu baga mana in foc ca le baga in soba si pe alea…