G4Media.ro

Uniunea Europeană aruncă de două ori mai multe vaccinuri decât cele donate…

sursa foto: Facebook/ MApN

Uniunea Europeană aruncă de două ori mai multe vaccinuri decât cele donate Africii

Alianţa Populară pentru Vaccinuri, o platformă de organizaţii favorabile unui acces universal la medicamente, a denunţat că până la sfârşitul lunii februarie Uniunea Europeană (UE) va arunca la gunoi aproape de două ori mai multe vaccinuri anti-COVID-19, decât cantitatea pe care o va dona până la această dată Africii, relatează EFE, citată de Agerpres.

Alianţa notează într-un comunicat publicat miercuri că, potrivit estimărilor sale, membrii Uniunii vor arunca 55 de milioane doze de vaccin neutilizate la încheierea acestei luni, aproape dublu decât cele 30 de milioane de vaccinuri anti-COVID-19 pe care UE s-au angajat să le doneze Africii în aceeaşi perioadă.

În faţa acestei situaţii, platforma consideră că „Europa a trădat Africa” şi acuză UE de „acapararea vaccinurilor”, învinovăţind clubul comunitar că a blocat posibilitatea ca medicamentele anti-COVID-19 să se fabrice inclusiv pe teritoriul Africii.

Aceste acuzaţii vin cu câteva zile înainte să înceapă la Bruxelles un summit între Uniunea Europeană şi Uniunea Africană, la care vor participa responsabili de pe ambele continente şi unde se va discuta despre gestionarea pandemiei de coronavirus.

Alianţa Populară pentru Vaccinuri, care reuneşte organizaţii precum Oxfam, Christian Aid sau ONUSIDA, cer ca UE să fie trasă la răspundere pentru modul cum a tratat Africa.

Potrivit platformei, membrii UE au destinat Africii doar 8 % din exporturile lor de vaccinuri anti-COVID-19, preferând să le vândă la preţuri exorbitante ţărilor mai bogate.

Sursa foto: Facebook/ MApN

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Aia in Africa sunt innebuniti dupa vaccinare anti covid!!
  Cateodata uita sa mai si manance de grija coronavirusului!!!!
  Uita, uita si apoi mor….. Foamea ucide nu raceala!!

 2. 120 de milioane de doze. Din banii noștri. Cine răspunde? De ce Citu mai e liber?

 3. Gesturile de caritate fata de Africa dau bine la stiri doar pe timp de pace. Cand vine o pandemie, redevine o tara din lumea a 3-a, care primeste doar resturile de la bogati.

 4. Conform contractelor incheiate, dozele nu pot fi revandute sau donate fara acordul producatorului. De asemenea, cel care le primeste trebuie sa fie de acord cu clauzele stip.ulate in contractul originar (de exemplu sa ofere si ei producatorului imunitate completa la orice plangere a pacientilor).

  De-aia expira prin depozite.

 5. norocul africii