G4Media.ro

Uniunea Europeană a aprobat planurile de redresare și reziliență ale Croației, Ciprului,…

Sursa foto: Facebook/ Comisia Europeana

Uniunea Europeană a aprobat planurile de redresare și reziliență ale Croației, Ciprului, Lituaniei și Sloveniei

Miniștrii europeni ai Finanțelor au aprobat, luni, Planurile Naționale de Redresare și Reziliență (PNRR) elaborate de Croația, Cipru, Lituania și Slovenia, ceea ce le va permite celor patru state să primească pre-finanțări de la UE pentru proiectele prevăzute în mecanismul destinat stimulării investițiilor, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Astfel, odată cu aprobarea celor patru PNRR-uri, numărul total de planuri de redresare aprobate de UE a ajuns la 16, iar planul României urmează să fie evaluat la o dată ulterioară.

Toate cele 27 de state membre UE ar urma să primească bani prin Mecanismul european de relansare, o schemă în valoare de 800 miliarde de euro sub formă de granturi şi împrumuturi.

Fiecare guvern trebuie să detalieze cum intenționează să cheltuie suma de bani care îi revine, cu condiția ca cel puțin 37% din fonduri să fie direcționate către obiective verzi, cum ar fi reducerea emisiilor de CO2, iar cel puțin 205 trebuie să meargă către digitalizarea economiei.

Planurile Naționale de Redresare și Reziliență sunt evaluate mai întâi de către Comisia Europeană, pentru a verifica dacă sunt îndeplinite toate criteriile, iar apoi sunt evaluate încă o dată, înainte de a fi transferați banii, de către consiliul miniștrilor de Finanțe.

Sursa foto: Facebook/ Comisia Europeană

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Ghicitoare. Cine e pe ultimul loc la aprobare?

    • Romania va fi pe locul 3 la … mai încolo. Doar nu da UE bani când ăștia n au reușit să desființeze nici macar siij si cand justitia romana condusa de savonea netejoru si corbu a umilit până si victimele din colectiv. Dormi bine iohannis ? Asta e romania lucrului bine facut?

    • coruptilor imbuibati tot de la stat de la bruxelles nu le pasa nici de siij, nici de netejoru si de orice mai zici tu. pe ei ii intereseaza sa arunci banii pe eco,homo si utilaje, servicii si licente vestice. atat. daca tu vrei sa faci altceva ca e un gap intre „verde” si masina de 20 de ani din parcarea romanului, stai la coada pana pricepi.

  2. Singurul scop al acestor bani pe spatele plandemiei este sa indatoreze tarile peste masura si in caz de incapacitate de plata….colonie scrie pe ele.Apoi e simpla federalizarea .Un Roexit se poate?

  3. Planul UE ,indatorare si apoi cumpararea tarii.Planul federalizarii continua.Cine oare o sa aiba surprize?

  4. Mulțumim, Cristi!