G4Media.ro

Ungaria va intensifica procesul de vaccinare cu noi doze de vaccin din…

Ungaria va intensifica procesul de vaccinare cu noi doze de vaccin din Rusia și China / Cabinetul Viktor Orban va lansa un paşaport de vaccinare în următoarele săptămâni

Premierul ungar Viktor Orban a declarat vineri că sistemul de sănătate al Ungariei va rezista presiunii în creştere exercitată de valul trei al pandemiei de COVID-19, pentru că va intensifica procesul de vaccinare cu noi tranşe de doze de vaccin, informează Reuters, citată de Agerpres.

Câteva ţări central-europene luptă să-şi menţină serviciile de sănătate pe linia de plutire în condiţiile în care pandemia de coronavirus se răspândeşte rapid pe teritoriul lor, iar Slovacia a cerut ajutorul partenerilor din UE.

„Ne aflăm într-un moment periculos”, a avertizat Orban, care le-a cerut cetăţenilor să se înregistreze pentru vaccinare. „După aceea, dacă putem combate al treilea val, putem redeschide ţara”, a adăugat el.

În condiţiile în care joi au avut loc livrări importante de doze de vaccin chinezesc şi rusesc care să ajute la efortul de vaccinare, Budapesta speră să imunizeze 1,2 milioane de persoane până la începutul lui martie şi 2,5 milioane dintre cei 10 milioane de cetăţeni ai săi până la începutul lui aprilie, a declarat Viktor Orban la radioul public.

Guvernul de la Budapesta a anunţat că Ungaria va lansa un paşaport de vaccinare în următoarele săptămâni, însă detaliile legate de un astfel de demers sunt încă neclare, scrie Reuters.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Vaccinurile provenite din China sau Rusia nu au avizul UE. Pasaportul de vaccinare nu este astfel valabil decit daca mergi in Rusia sau China sau in tari ce au validat aceste vaccinuri .

  2. Vaccinurile din Rusia și China sunt folosite de cei care nu au acces la celelalte vaccinuri. Viktor Orban, în stilul său caracteristic, se dă mare independent de UE (asta până merge cu căciula în mână după fondurile UE) și ia din China și Rusia. Văd că din discursul său lipsesc, de această dată, referirile la imigranți și la Soros, ceea ce este de neiertat. P.S. Are nevoie și UE de un clovn, ce monotonă ar fi viața fără V.O.

  3. Chestia asta cu “pașaportul de vaccinare” e valabilă dacă și partenerii accepta un astfel de document! Altfel, e populism pur valabil pentru a fi vândut politic intern.

    • Cu pasaportul de vaccinare nu-i musai sa mergi la ”partenerii” de mai sus, mai ales daca pandemia face ravagii pe la ei.
      El poate fi util si si folosit bine mersi si acasa, in tara.

    • Și celor din aproape toată America de Sud, Africa, unele țări arabe, asiatice nu li se va recunoaște pașaportul de vaccinare ,daca au fost vaccinați cu vaccinuri din Rusia și China.Ma îndoiesc! Fiecare ,de unde poate….când e vorba de salvat vieți și revenirea la normal.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.