G4Media.ro

Ungaria, hub pentru strategia Chinei în Europa. Viktor Orban a semnat la…

Ungaria, hub pentru strategia Chinei în Europa. Viktor Orban a semnat la Beijing noi acorduri economice, în ciuda avertismentelor SUA

Iniţiativa intitulată „O regiune, un drum” coincide în totalitate cu interesele naţionale ale Ungariei, a declarat joi la Beijing premierul Ungariei, la încheierea întrevederii pe care a avut-o cu omologul său chinez, Li Keqiang, scrie Rador. Viktor Orban a anunțat că Ungaria va continua apropierea de China și a respins avertismentele SUA că Beijingul încearcă să își impună interesele politice prin intermediul proiectelor economice.

Înaintea întâlnirii cu premierul chinez, Viktor Orbán a declarat pentru MTI că ”este o sarcină serioasă menţinerea ordinii privind liberul schimb şi libertatea economiei mondiale, iar în acest context, cooperarea în cadrul iniţiativei „O regiune, un drum” reprezintă o importantă garanţie. „Noi, maghiarii, avem nevoie de o economie mondială deschisă, iar din acest considerent Ungaria doreşte să participe şi pe viitor la acest proces de cooperare şi ‘nu va accepta nicio presiune externă, de natură ideologică’. Guvernul de la Budapesta va ţine cont în totdeauna de interesele naţionale”.

Premierul chinez Li Keqiang a salutat delegaţia Guvernului ungar şi a apreciat bunele relaţii dintre China şi Ungaria, menţionând că relaţiile de cooperare ar putea fi extinse şi la alte domenii, cum ar fi, de exemplu, domeniul digitalizării. Premierul chinez s-a referit şi la comerţul liber, precum şi la dezvoltarea economiei, care – în opinia sa – contribuie la consolidarea păcii mondiale.

După discuţii, în prezenţa celor doi premieri, au fost încheiate mai multe acorduri bilaterale între cele două ţări. Din partea Ungariei acordurile au fost semnate de ministrul de externe, Péter Szijjártó, şi de ministrul tehnologiei şi pentru inovaţii, László Palkovics. Acordurile parafate se referă la „Drumul Mătăsii digital”, la înfiinţarea unui centru de cooperare ungaro-chineză, la dezvoltarea relaţiilor de colaborare în domeniul sportului, precum şi la constituirea unui grup de lucru menit să ajute la derularea comerţului fără obstacole.

În continuare, premierul ungar va fi primit de preşedintele chinez, Xi Jinping, iar vineri şi sâmbătă va participa la cel de-al doilea forum intitulat „O regiune, un drum”, la care şi-au anunţat prezenţa 37 de şefi de stat şi de guvern, precum şi alţi lideri. Forumul din Beijing este cea mai importantă manifestare din acest an din China.

Ungaria susţine iniţiativa intitulată „O regiune, un drum”, care dă un răspuns corect la provocările epocii ale noilor economii. „Ungaria este mândră că a fost prima ţară din ţările membre ale UE care a semnat declaraţia de intenţie privind această iniţiativă. Succesul iniţiativei este în concordanţă cu strategia şi interesele naţionale ale Ungariei, care se numeşte politica de deschidere către Orient. Ungaria a formulat această strategie la începutul deceniului, atunci când a realizat că în viitor, creşterea ‘va sosi dinspre Orient’. Scopul a fost acela de a deveni un partener comercial şi o destinaţie de investiţii pentru China în Europa Centrală”, a spus Péter Szijjártó, ministrul de Externe al Ungariei.

Traducere Rador: Rozália Gănciulescu

Sursa foto: Contul de Facebook Viktor Orban

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Viktorash, the apreciez pentru anumite idei. Pentru altele nu! Să nu uiți că suntem parteneri cu NATO și UE. Ei sunt cei mai importanți parteneri ai noștri. ….. Cat despre ceilalți, nu închidem ușile nimănui.

 2. Hungary First. Locurile de munca si prosperitatea Ungariei mai intai.
  Zicea Orban ca Ue nu asigura prosperiattea necesara.
  Comertul cu toate partile lumii este un lucru bun, chestie stiuta de sute de ani; asa s-au imbogatit multe natiuni.

 3. EXCELENT ! Orban lucreaza pentru binele Ungariei si al majoritatii cetatenilor maghiari .

 4. O pagina care se vrea de media independenta si ne anunta ca are o campanie Stop Dezinformare are trolli de casa, un fel de Dobby pe care ii protejeaza si carora le pun la dispozitie o platforma de dezinformare.

  Sunt bune clickurile si comentariile la statistici, domnule Tapalaga, nu-i asa? Sa fie primit, indiferent de unde vin, indiferent ca sunt spam cu link-uri si videouri din tot felul de surse dubioase ale internationalei fasciste. Bisou si la cat mai multe posturi in care cereti donatii…

 5. Politician foarte bun V Orban. Ne cam da lectii la toate si asta nu ne cade bine )) .
  Mulți cred ca daca suntem membri UE și NATO… treaba i rezolvată și nu mai trebuie sa facem nimic . Gresit domnilor ! Trezirea ca suntem ultimi în UE La toate capitolele, și în prostia noastra mai dam sfaturi și la alți ce si cum sa faca))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.