G4Media.ro

Ungaria: Armata supraveghează marile companii strategice private și de stat și în…

Ungaria: Armata supraveghează marile companii strategice private și de stat și în toate spitalele. Ministrul Apărării are studii în URSS

Activitatea principalelor companii din Ungaria, fie ele private sau de stat, precum și a tuturor spitalelor din țară este în acest moment sub controlul armatei, potrivit presei maghiare, care citează decizii ale guvernului Viktor Orban.

Este o decizie fără precedent în Uniunea Europeană și încă un pas spre controlul total al țării de către regimul autoritar al premierului Viktor Orban, regim întărit suplimentar luni, când Parlamentul a aprobat un proiect care dă greptul executivului să conducă discreționar țara, prin ordinanțe de urgență, pe durata stării de urgență.

De remarcat că Tibor Benko, ministrul Apărării, cel care gestionează formal activitatea comandanților militari trimiși în companii și spitale, a studiat în Uniunea Sovietică el urmând cursurile Academiei Militare Kalinin din St. Petersburg în perioada 1985-1988, potrivit CV-ului său oficial.

Însuși premierul Viktor Orbán a anunţat în 27 martie că începând din 30 martie în conducerea fiecărui spital din Ungaria îşi vor face apariţia “comandanţii de spital”, în uniformă.

Deciziile medicale vor fi luate în continuare de medici, dar “comandanţii de spital” vor avea rolul de a supraveghea respectarea reglementărilor epidemiologice şi a disponibilităţii stocurilor de materiale necesare, respectiv vor asigura gestionarea continuă, fără întreruperi, a resurselor umane, a declarat Viktor Orban, citat de agenția MTI.

În ceea ce privește companiile, guvernul maghiar a decis în 20 martie ca toate companiile considerate strategice, indiferent dacă sunt private sau de stat, să fie ”supravegheate” de armată pe durata stării de urgență. Militarii ar urma să se asigure că aceste companii nu au probleme cu aprovizionare și vor transmite către guvern nevoile logistice.

Principalele companii în care au fost trimiși militari sunt Bursa de la Budapesta, compania de petrol MOL, compania națională a căilor ferate MAV, televiziunea publică, Magyar Telekom, lanțurile de supermarketuri (Auchan TESCO, CBA, SPAR, COOP), companiile farmaceutice (Egis, Sanofi-Aventis, Richter și TEVA); companii de utilități (Messer Hungarogáz, LINDE GÁZ și SIAD), potrivit publicației locale BBJ.

Foto: Budapesta / Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Aoleu! Și Turcanizda are!
  10%? 😀 😀 😀

 2. E bine că au dus armata acolo.
  Să vedem dacă o mai și scot . România din nou între 2 dictaturi. Una mare în est și una mică-mică, dar nervoasă, în vest.

  • Acum sa vedem cum scot profitul in afara, cum lanturile de magazine vor achizitiona si vinde productia autohtona..etc.Bravo Orbane …este cel mai tare premier!Cohones bai Ludovic, cohones!

 3. În momente de Covid 19 este un Război cu un inamic invizibil.
  Trebuie ordine si disciplina. Control.
  În România mulți încă nu respectă legile în vigoare desi este spre binele lor si al tuturor.
  Este adevarat ca nu avem echipamente sanitare, dar haosul creat de știri cu demisii de medici și personal sanitar ne aruncă în depresie globală.
  Oare solutia nu este acum sa se implice societatea în gestionarea crizei decât să abandoneze lupta si doar sa critice??
  Avem genii în România care trebuie acum să se implice.
  Avem acum ocazia să reparam ce e stricat în toate sectoarele statului.Dezbateri publice, propuneri,analiza,decizie.
  Dar în primul rând RESPONSABILITATE!!!

 4. Si madam Turcan a invatat la Moscova. Dupa revolutie. Si ce daca. Orcum n-a ajutat-o.

  • Raluca Turcan (inainte de casatorie Raluca Tatarcan) e tataroaica si nu rusoaica.
   Iti re-amintesc ca tatarii sunt singurul popor care a cucerit Rusia. (Hoarda de Aur pe la 1280 )
   Si au obligat pe Cnejii rusi sa le plateasca tribut.
   In Rusia sunt multi tatari (inclusiv profesori la Moscova) si probabil asa Raluca Turcan a putut aranja sa faca studii la Moscova.

 5. ”Activitatea principalelor companii din Ungaria, fie ele private sau de stat, precum și a tuturor spitalelor din țară este în acest moment sub controlul armatei.”

  G4media, ce surse folositi? Va rog frumos sa faceti si niste verificare, pentru ca nu este vorba despre control, ci despre supraveghere si coordinatie/ajutare…

 6. G4media incã un articol tendențios.Nu stiu nimic de Babis,Conte,etc dar sînt la curent cu Orbán Viktor.De ce nu informati corect?Benkő Tibor a învãtat la Academia Militarã Kossuth -rachete artilerie,dupã care Academia de Artilerie Kalinyin din Leningrad,Army War College USA,Szent István University-managment resurse umane,si doctoratul Universitatea se Stiinte Militare ZMNE.Unde-i problema?Armata nu controleazã nu conduce ci supravegheazã ajutã unde poate.Nu mai încercați sã-i dați o nuanțã de dictaturã militarã cã si la noi în democrația Werneriano-Ludovicanã s-a scos armata pe stradã(degeaba) si se dau ordonanțe militare .

 7. victoras orban are ordine precise si le executa cu umilinta maxima. stapanul e putin .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.