G4Media.ro

Unde a dispărut miliardarul chinez Jack Ma, fondatorul Alibaba, gigantul comerțului electronic…

Unde a dispărut miliardarul chinez Jack Ma, fondatorul Alibaba, gigantul comerțului electronic din China?

Dispariţia în ultimele două luni din viaţa publică a lui Jack Ma, fondatorul gigantului chinez al comerţului electronic Alibaba, inclusiv faptul că nu a mai apărut în ultimul episod al unui spectacol de televiziune la care era jurat, a alimentat speculaţiile pe reţelele sociale cu privire la soarta miliardarului, în contextul în care autorităţile chineze de reglementare au luat în vizor afacerile sale, transmite Reuters.

Ultima dată când cel mai renumit antreprenor chinez a apărut în public a fost la un forum organizat la Shanghai, la finele lunii octombrie, ocazie cu care a criticat sistemul de reglementare din China, într-un discurs care l-a pus în opoziţie cu oficialii chinezi. Rezultatul a fost suspendarea procedurii de listare publică iniţială a Ant Group, una dintre diviziile Alibaba, operaţiune evaluată la 37 de miliarde de dolari.

Cotidianul Financial Times susţine că Jack Ma a fost înlocuit de altcineva în poziţia de jurat pentru episodul final al unui show de televiziune pentru antreprenori denumit Africa’s Business Heroes. În replică, un purtător de cuvânt de la Alibaba a spus luni că înlocuirea lui Jack Ma a fost determinată de programul încărcat al antreprenorului, dar nu a oferit detalii.

Absenţa lui Jack Ma din viaţa publică a dat naştere la speculaţii pe Twitter, o reţea blocată în China, în schimb nu este un subiect de actualitate pe reţelele sociale din China continentală, unde subiectele sensibile sunt deseori cenzurate.

Organismele chineze de reglementare au luat în vizor afacerile lui Jack Ma, după discursul său din luna octombrie, fiind demarată o anchetă antitrust asupra Alibaba, în timp ce diviziei Ant Group i s-a ordonat să îşi separe operaţiunile de creditare de divizia sa de plăţi online.

„Cred că i s-a spus să fie mai discret. Este vorba de o situaţie destul de unică, care are legătură cu mărimea Ant Group şi sensibilităţile ce ţin de reglementarea financiară”, a apreciat Duncan Clark, preşedintele firmei de consultanţă BDA China.

În China, principala platformă de comerţ electronic a Alibaba concurează cu firme ca JD.com Inc şi Pinduoduo Inc.

Anul trecut, Alibaba Group Holding Ltd a înregistrat vânzări record de aproximativ 372,3 de miliarde de yuani (56,4 miliarde de dolari), în prima jumătate de oră a Zilei Celibatarilor, cel mai mare eveniment de cumpărături online din lume.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. e în curs de-a recunoaște că e mistreț!

  2. E u „aviz amatorilor”dat de Ping. Nu știu dacă Gates, Zuckerberg, Bezos s.a. au înțeles mesajul sau încă dorm pe ei, înveliți cu iluzia că sânt prea mari și prea americani ca s-o pățească.

  3. penalii la puscarie

  4. În: Unde a dispărut?
    R: …unde dispar toți chinezii!
    🧳💼

  5. Nu-l mai cautati. Are grija Partidul de el!

  6. L-o fi tras curentul…. pe fereastră, maladie cu origini ruse.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.