G4Media.ro

Un ziar de limbă germană din Timișoara organizează ”Degustarea cârnaților”, eveniment început…

sursa foto: Pixabay

Un ziar de limbă germană din Timișoara organizează ”Degustarea cârnaților”, eveniment început în anii 70 / Până în 1989 exista un concurs, în care gospodarii aduceau cârnați la redacție, iar ziariștii degustau și stabileau câștigătorii

Tradiționala ”Degustare a cârnaților”, unul dintre cele mai așteptate evenimente în Banat, urmează să se desfășoare în Timișoara, miercuri 15 februarie la Adam-Müller-Guttenbrunn, anunță Opinia Timișoarei.

Săptămânalul „Banater Zeitung” (BZ) continuă astfel o tradiție veche de mai multe decenii: „Worschtkoschtprob´”/„Degustarea carnatilor”, inițiată de către redactorii ziarului „Neue Banater Zeitung” (NBZ) în perioada anilor 1970.

„Worschtkoschtprob” a fost până în 1989 o manifestare desfășurată în redacție, unde cititorii aduceau, pentru degustare și pentru participarea la concurs („juriul degustător” fiind redactorii) mostre ale cârnaților făcuți în casă. Ziua desfășurării evenimentului era publicată doar în NBZ, fapt pentru care participau doar cititori ai ziarului.

Începând din anul 1995 publicăția Banater Zeitung a decis să organizeze o manifestare publică, mizând în continuare pe pasiunea bănățenilor pentru cârnați.

„Banater Zeitung” apare din anul 1993 ca supliment săptămânal al singurului cotidian de limba germană care apare la est de Viena, „Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Le e foame,bănuiesc.

  2. In mare nu s-a schimbat nimic. Si acum jurnalistii primesc de la guvern niste carnati, si ei publica ceva frumos despre guvern. Practic jurnalismul a fost tot timpul un fel de prostitutie morala. Mai exista cazuri de jurnalisti de investigatie care fac cinste meseriei, iar din acest capital castigat de unii putini, cei multi se infrupta si degusta carnatii. Mai mult ei sunt si cei care poarta tricoul cu „jurnalisti fara frontiere”. Fara frontiere la carnati, probabil.

  3. Pe scurt – le dădeau haleală fomiștilor planetei că sa scrie despre ei în ziar. După prostituție, jurnalismul este cea mai infecta meserie posibilă