G4Media.ro

Un tratament experimental aplicat în Italia ajută la îmbunătățirea stării de sănătate…

sursa foto: Pixabay.com

Un tratament experimental aplicat în Italia ajută la îmbunătățirea stării de sănătate a celor infectați cu coronavirus, chiar și a pacienților cu alte comorbidități

Un medicament experimental ar putea inhiba noul coronavirus, susțin medicii de la Spitalul San Raffaele din Milano, unde starea de sănătate a unui bărbat de 71 de ani s-a îmbunătățit după 10 zile de tratament.

Pacientul a fost printre persoanele expuse la cel mai mare risc, cu diferite patologii, printre care hipertensiune arterială, insuficiență renală și hipercolesterolemie. Bărbatul, internat în spital pentru o operație, fusese diagnosticat cu pneumonie, care s-a dovedit a fi consecința infecției cu COVID-19.

Medicii, care au povestit despre cazul pacientului într-un studiu, i-au administrat medicamentul experimental: după 48 de ore de la începerea tratamentului, „pacientul a arătat o îmbunătățire vizibilă a tuturor parametrilor anormali la momentul inițial, cu o ulterioară evoluție rapidă a amplului răspuns inflamator asociat cu COVID-19”. Îmbunătățirea parametrilor de laborator a fost asociată și cu „performanța respiratorie, cu o reducere treptată a necesității măștii de oxigen”, pacientul ajungând să respire singur după zece zile.

Medicamentul experimental administrat „pacientului 1” se numește Amy-101 și aparține „inhibitorilor de complement”. Sistemul de complement este totalitatea proteinelor utilizate de sistemul imunitar pentru combaterea virușilor și bacteriilor. Un studiu asupra Sars-CoV-2 a demonstrat că activarea componentei C3 a sistemului de complement poate agrava boala.

„Acest lucru sugerează că inhibarea C3 poate atenua, de asemenea, complicațiile inflamatorii pulmonare ale infectării cu Sars-CoV-2”, au explicat cercetătorii într-un articol în revista „Nature”. Amy-101 țintește proteina C3, încercând să evite apariția „furtunii de citokine” aflate la originea agravării bolii. Medicamentul acționează în cursul „furtunii”, spre deosebire de alte două medicamente experimentale (tocilizumab și anakinra), care blochează interleukinele 6 și 1.

Rezultatele studiului la primul pacient căruia i s-a administrat medicamentul sunt pozitive și „indică faptul că inhibarea C3 are potențial de o nouă terapie antiinflamatoare la COVID-19 și deschide calea pentru studii sistematice prospective”.

O provocare realizată de Fabio Ciceri, director științific adjunct pentru cercetări clinice la Spitalul San Raffaele din Milano: „Am decis să țintim spre activarea complementului (C3), care este primul eveniment al cascadei inflamatorii. Dacă acționez asupra interleukinei 1 (IL1) opresc doar medierea inflamației care este orchestrată de IL1, la fel dacă intervin doar asupra interleukinei 6. Cu inhibitorul complementului, blochez totul, pentru că intervin la baza inflamației, în consecință, tot ceea ce este în aval se stinge”, explică expertul.

Și acum, potrivit „Il Sole 24 Ore”, ar exista un al doilea pacient în vârstă de 58 de ani, a cărui stare s-a îmbunătățit după ce a urmat același tratament. Deocamdată, este vorba doar doi pacienți, dar rezultatele sunt încurajatoare.

Sursa: Il Giornale / Articol: Francesca Bernasconi / Traducerea: Oana Avram

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. De ce nu scrieti si citi oameni au murit din cauza medicamentelor experimentale sau nu conteaza experimentele pe oameni

    • pentru amy 101 nu a murit nimeni. testarea medicamentelor experimentale urmeaza un proces foarte strict, e si normal. nimeni nu se joaca cu asa ceva. de-a lungul istoriei medicinei moderne (foarte scurta de altfel) au fost accidente, efecte adverse au de fapt majoritatea medicamentelor. dar punand in balanta beneficii/probleme, balanta inclina enorm in partea beneficiilor. mai are rost oare sa amintesc de antibiotice, medicamente impotriva diabetului, hta, cancerului, etc? ne putem imagina oare cum ar arata o lume fara ele, cu ciuma, holera, etc? ai idee cate sute de milioane de morti ar provoca?
      in alta ordine de idei, tu cum crezi ca se dovedeste eficienta unui medicament? poti sa dovedesti asta fara sa-l testezi pe oameni? poate cunosti tu alta metoda si atunci chiar te rog sa ne luminezi si pe noi.

    • @Bug,
      Ai dreptate, dar exista si gica contra, care contrazic numai de dragul de a contrazice, multi fara aegumente

    • Mai usor sa nu faci avc creierul tau se supra solicita crezindute inteligent ia o pauza uitate in oglinda si calmeazate nu eu spun asta ci oameni cu credibilitate cu doctorate din toate tarile covid este o facatura pentru a netezi drumul globalizari

    • @eu haha, ai auzit si tu de avc?! :)) eu sunt relaxat, chiar ma amuz copios. am vazut ce postezi. esti un psd-ist analfabet, certat cu scoala („crezindute”, „uitate”), mare adept teoria conspiratiei, prost de bubui, ca mai toti analfabetii de tipul tau 😀
      de exemplu, „nu eu spun asta ci oameni cu credibilitate cu doctorate din toate tarile covid este o facatura pentru a netezi drumul globalizari”. poti sa numesti un astfel de „om cu credibilitate”? eu fac pariu ca nu 😀

  2. Macron visits Marseille doctor working on COVID-19 drug touted by Trump

    According to Les Echos newspaper, Raoult gave Macron the results of a new study on 1,061 patients showing a 91 percent success rate

    www}.reuters[.com/article/us-health-coronavirus-macron-doctor-idUSKCN21R36R

  3. Exista deja inhibitori de complement aprobati. Asta e doar un pretext de a aproba ceva ce probabil nici macar nu inhiba complementul, acum, la hei-rup, cand nu ne mai uitam la detalii.

    Bonus, o sa ii faca reclama Trump, cand o sa il recomande in combinatie cu Ariel intravenos.

  4. Ministerul Sănătății din România anunță, într-un comunicat de presă, că a demarat astăzi procesul de colectare a plasmei pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus.
    Conform autorităților, în acestă dimineață au avut loc primele 3 recoltări de plasmă de la donatori vindecați de COVID-19, în cadrul Centrului de Transfuzie Sanguină București – Conform PortalMed.