G4Media.ro

Un suporter al clubului de fotbal Chelsea care a postat tweet-uri antisemite…

foto: Poliția Metropolitană a Londrei

Un suporter al clubului de fotbal Chelsea care a postat tweet-uri antisemite a fost condamnat la închisoare cu executare de o curte din Londra

Nathan Blagg, în vârstă de 21 de ani, a postat pe Twitter mesaje adresate fanilor echipei rivale din Londra, Tottenham Hotspur, inclusiv fotografii cu lagărul de exterminare de la Auschwitz și un bărbat care făcea un salut nazist, a primit o pedeapsă de închisoare de opt săptămâni. Blagg a declarat polițiștilor că tweet-urile erau “bășcălie între prieteni”. El s-a declarat vinovat pentru șapte capete de acuzare pentru trimiterea de mesaje jignitoare.

Judecătorul de district Michael Hamilton dela Curtea de Magistrați de la Westminster i-a spus lui Blagg că numai închisoarea cu executare este ar fi o pedeapsă potrivită pentru tweet-urile “detestabile și extrem de ofensatoare. Referirile la Holocaust și alte chestiuni nu pot fi niciodată, din niciun punct de vedere, catalogate drept glume.”

Pedeapsa i-a fost mărită cu trei săptămâni pentru a reflecta elementul crimei motivate de ură rasială, au spus procurorii care au susținut cazul în instanță.

“Nathan Blagg a crezut că ascunderea în spatele unui ecran l-ar putea proteja de consecințele postării de conținut de ură și abuziv. Nu a fost deloc așa” a spus procurorul Kalsoom Shah

Blagg a trimis tweet-urile între septembrie 2020 și februarie anul acesta. El a postat pe Twitter o fotografie cu șinele de tren către lagărul nazist de concentrare Auschwitz, împreună cu mesajul: “Spurs sunt în drum spre Auschwitz”. O altă postare a prezentat o imagine falsă a fostului ministru al sănătății Matt Hancock ținând un microfon rostind aceleași cuvinte.

Blagg a fost arestat în februarie după ce un fan al lui West Bromwich Albion i-a raportat mesajele, care au fost investigate de echipa de securitate a clubului Chelsea.

Maeve Thornton, avocatul care îl reprezintă pe Blagg, care lucrează în construcții de drumuri și locuiește acasă cu părinții săi, a declarat instanței că are o „lipsă de maturitate”. Ea a adăugat că tânărul s-a retras de pe Twitter și era “regretă profund” acțiunile sale.

Tottenham este considerat în mod tradițional un club “evreiesc” fiind susținut de mulți evrei din nordul Londrei. Suporterii lui Tottenham își spun uneori chiar “The Yid Army” – “Armata Jidanilor”, iar clubul a refuzat să interzică această denumire în pofida protestelor organizațiilor evreiești din Marea Britanie.

Surse: BBC, Sky News

Foto: Poliția Metropolitană a Londrei

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...