G4Media.ro

Un șef din Ministerul Educației a candidat pe postul de Director general…

Sorin-Decă - secretar general adjunct in Ministerul Educatiei, director general al directiei România educata / Foto: Captură TNL București

Un șef din Ministerul Educației a candidat pe postul de Director general al Direcției România Educată, care era și în subordinea lui. A luat concursul cu 100 de puncte la interviu / „Dacă era conflict de interese, nu făceam asta”, susține Sorin Decă

Secretarul general adjunct al Ministerului Educației, Sorin Decă, a candidat pentru funcția de Director general al Direcției România Educată, direcție aflată și în subordinea sa, conform surselor Edupedu.ro. Concret, acesta a dat concurs la o direcție pe care el o coordonează, potrivit prevederilor din legislație care îi stabilesc atribuțiile.

Rezultatele finale de la concurs au fost publicate pe 25 august, iar la acel moment Sorin Decă avea două funcții publice: una de secretar general adjunct al Ministerului Educației și alta de director general al Direcției Generale pentru Implementarea Proiectului România Educată. Edupedu.ro l-a contactat pe Sorin Decă, dar acesta a negat că ar fi un conflict de interese și a spus că joi, 6 octombrie, ar trebuie să fie data când va fi încadrat pe postul de director.

În data de 22 iulie a fost publicată în Monitorul Oficial decizia prin care Sorin Decă ocupă funcția de secretar general adjunct al Ministerului Educației pentru o perioadă de 6 luni: „Începând cu data de 22 iulie 2022, domnul Sorin Ștefan Decă, inspector superior în cadrul OIPOCU — Serviciul implementare asistență tehnică, exercită, cu caracter temporar, funcția publică vacantă din categoria înalților funcționari publici de secretar general adjunct al Ministerului Educației pentru o perioadă de 6 luni.”

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Un alt hoț care a fost prins cu găinile în sacoșă! Dar are tupeu; că doar face parte din haită.

  2. nu era conflict, era doar contopire de interese

  3. O țară de hoți.