G4Media.ro

Un român a înșelat un bătrân italian de la care a obținut…

Un român a înșelat un bătrân italian de la care a obținut 60.000 de euro

L-a amăgit că îl consideră tatăl pe care nu l-a avut niciodată și bunicul pe care copiii săi nu l-au cunoscut niciodată, însă în realitate l-a tratat ca pe un bancomat. În numai câteva luni, un român de 24 de ani a furat 60.000 de euro de la un pensionar de 78 de ani din Luisago, lângă Como, golindu-i contul curent, transmite publicația Il Giorno, preluată de Rador.

Carabinierii din Como l-au arestat zilele trecute exact în momentul în care își băga în buzunar ultimii 50 de euro rămași bătrânului. Bărbatul este acuzat de înșelăciune.

Anchetatorii suspectează că românul și-a însușit toate finanțele a cel puțin altor două victime. Cei doi s-au întâlnit pentru prima dată în fața unei biserici: bătrânul de 78 de ani i-a dăruit bărbatului de etnie romă câteva monede, un gest de sinceră generozitate și solidaritate care s-a transformat ulterior într-un coșmar.

De altfel, tânărul de 24 de ani a reușit să devină în mod meschin prietenul bătrânului de 78 de ani, ba mai mult, convingându-l că are nevoie de ajutor pentru a-și întreține copiii rămași în România, care altfel ar fi murit practic de foame.

Monedele au devenit, astfel, bancnote de 5 euro și, apoi, de 10, 20, 50, 100 de euro, într-o spirală de milă amestecată cu frică, pentru că dacă pensionarul nu îi dădea banii, el continua să-l bombardeze cu telefoane, hărțuiri și solicitări, făcându-l să se simtă vinovat, dar și speriindu-l. „Pentru mine ești mai mult decât un tată, dacă mă abandonezi, pentru mine s-a terminat”, îi repeta, plângând, însă, lacrimi de crocodil. În „scena de teatru” și-a implicat și copiii, care la telefon îl numeau „bunicul”.

Pentru a încasa un fel „taxă de protecție afectivă”, cămătarul și bătrânul de 78 de ani se întâlneau departe de privirile indiscrete, în gări feroviare sau în fața oficiilor poștale provinciale. Rudele, cele adevărate, au cerut ajutorul poliției din Como, pentru că pur și simplu nu l-au putut convinge pe bătrân că tânărul de 24 de ani profita de el. Miercuri dimineață, la o nouă întâlnire dintre cei doi, s-au prezentat la distanță și polițiștii, care l-au văzut pe bătrân cu mâna tremurândă și privirea în pământ, înmânându-i românului o bancnotă de 50 de euro: „Sunt ultimii, îmi pare rău, dar nu mai am”.

Traducerea Rador: Oana Avram / Foto: Inquam Photos / Alberto Grosescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. La pușcărie!

  • „spirală de milă amestecată cu frică”

   gena milostivă a românului – adică cu milă pentru el însuși – se vede nu doar la raclă (unde se pare că ideea e „să dai”) sau în afaceri cu statu’ – ci și la diasporașu’ nost, milostiv și bun ..

   [experimentasem o stare de șoc într-una din capitalele din UE când cineva m-a băgat într-o casă /ap cu români în care locuiau hoți – povesteau ei – specializați pe două categorii: buzunăriști (care la 5 dimineața ieșeau pe ușă la „treabă”) și spărgători de case (care plecau seara) – apartamente tixite cu electronice etc.. și în care respectivii aruncau covor, la propriu!! de bani, pe jos]..

   românu’ deci – are gena milei – în el
   (pt el însuși, evident)

   (sursa ref la racle; la o căutare, am găsit asta):

   https://m.adevarul.ro/cultura/spiritualitate/fabulosa-poveste-despre-sfintele-moaste-1_53d3cd190d133766a8c26288/index.html

 2. Este și vina victimei, român cinstit și babă frumoasă nu există!

 3. @Robert:
  Corect, era t1gan roman.