G4Media.ro

Un raport ONU acuză Israelul de rele tratamente aplicate deținuților din Cisiordania

sursa foto: AFP

Un raport ONU acuză Israelul de rele tratamente aplicate deținuților din Cisiordania

Un raport al ONU publicat joi a deplâns ceea ce a fost calificat drept o „deteriorare rapidă” a drepturilor omului în Cisiordania ocupată de Israel și a îndemnat autoritățile israeliene să pună capăt violențelor împotriva populației palestiniene din această zonă, notează The Guardian.

Biroul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR) a declarat că a înregistrat rețineri arbitrare în masă, detenții ilegale și cazuri de tortură și alte forme de rele tratamente aplicate deținuților palestinieni. Acesta a declarat că aproximativ 4.785 de palestinieni au fost reținuți în Cisiordania ocupată începând cu 7 octombrie.

„Unii au fost dezbrăcați, legați la ochi și imobilizați ore îndelungate cu cătușe și cu picioarele legate, în timp ce soldații israelieni îi călcau pe cap și pe spate, au fost scuipați, trântiți de pereți, amenințați, insultați, umiliți și, în unele cazuri, supuși la violență sexuală și de gen”, a declarat OHCHR.

Raportul, publicat de Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR), arată că 300 de palestinieni au fost uciși în Cisiordania începând cu 7 octombrie. Majoritatea crimelor au avut loc în timpul unor operațiuni ale forțelor de securitate israeliene, mai notează sursa citată.

„Solicit Israelului să ia măsuri imediate, clare și eficiente pentru a pune capăt violenței împotriva populației palestiniene, să investigheze toate incidentele de violență din partea coloniștilor și a forțelor de securitate israeliene, să asigure o protecție eficientă a comunităților palestiniene”, a adăugat el.

Reuters a precizat că nu a existat niciun comentariu imediat din partea oficialilor israelieni cu privire la acest raport.

Forțele de securitate israeliene au afirmat că au confiscat „zeci de milioane de shekeli, seifuri, documente, sisteme de înregistrare și telefoane”, despre care a spus că erau destinate „finanțării terorismului Hamas”, în timpul unor raiduri efectuate în timpul nopții în Cisiordania.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...