G4Media.ro

Un portret realizat de Francis Bacon, vândut cu 25,7 milioane de euro…

Sursa Foto: Sothebys

Un portret realizat de Francis Bacon, vândut cu 25,7 milioane de euro la o licitaţie organizată la New York

Un tablou al pictorului britanic Francis Bacon, scos la vânzare de casa Sotheby’s, a fost vândut luni seară cu 25,7 milioane de euro în prima seară din cadrul noului sezon de licitaţii de primăvară de la New York, informează AFP, transmite Agerpres.

A fost pentru prima oară când acest portret realizat de Francis Bacon, care îl înfăţişează pe partenerul său de atunci, George Dyer, a fost scos la licitaţie. El face parte dintr-o serie de zece alte portrete, realizate de artistul britanic între anii 1966 şi 1968.

Casa Sotheby’s, care este deţinută de miliardarul franco-israelian Patrick Drahi, estimase opera de artă la un preţ cuprins între 27 milioane şi 46 de milioane de euro.

Prima seară a licitaţiilor de artă de la New York a generat încasări totale de 217,4 milioane de euro.

Printre celelalte lucrări propuse spre vânzare au figurat cele ale pictoriţei americane Joan Mitchell. Un tablou al ei, intitulat „Noon”, a fost vândut cu peste 20,9 milioane de euro. Recordul de preţ pentru o lucrare aparţinând acestei artiste este de 26,9 milioane de euro.

Câteva recorduri au fost deja doborâte, cum ar fi preţul de 17,6 milioane de euro plătit pentru o lucrare realizată la patru mâini de Andy Warhol şi Jean-Michel Basquiat şi preţul de 21,3 milioane de euro plătit pentru o lucrare a artistului italian Lucio Fontana.

O altă lucrare, ce aparţine unei artiste ale cărei creaţii încep să aibă o cotă tot mai ridicată pe piaţa licitaţiilor, afro-americanca Faith Ringgold, decedată în luna aprilie, a fost vândută cu 1,4 milioane de euro, depăşind de trei ori precedentul ei record de preţ.

Casa Sotheby’s organizează miercuri o nouă licitaţie, cu opere de artă semnate de Claude Monet, Pablo Picasso, Alexander Calder, Rene Magritte şi Leonora Carrington.

Publicitate electorală

Prestigioasa casă de licitaţii speră să obţină prin vânzarea a 700 de lucrări o sumă totală cuprinsă între 508 milioane şi 726 milioane de euro, un interval „uşor superior” celui atins cu ocazia licitaţiilor sale din mai 2023.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...