G4Media.ro

Un oraș din Rusia a fost sfințit din avion cu 70 de…

Un oraș din Rusia a fost sfințit din avion cu 70 de litri de agheasmă împotriva beției și a desfrânării

Pentru al 14-lea an consecutiv, în Tver, un oraș de vreo 400 de mii de oameni, nu departe de Moscova, ziua de 11 septembrie se sărbătorește într-un mod specific, informează site-ul sinopsis.info.ro. Este Ziua Abstinenței și acum peste oraș au fost turnați din nou 70 de litri de apă sfințită. Scopul ritualului este „izbăvirea oamenilor de beție și desfrânare”. Un înalt prelat a citit o rugăciune în tot acest timp, iar în avion au fost urcate două icoane, inclusiv una a Fecioarei Maria despre care se spune că ajută pe cei care vor să se dezbare de darul beției, relatează presa rusă. 

Tot în avion a fost prezent și un cuplu. Bărbatul, Veaceslav, a venit cu ceva vreme în urmă din Moscova la Tver pentru că era alcoolic. Aici s-a rugat la icoană și a întâlnit-o pe cea care acum îi e soție, Olga. Printre altele, cei doi sunt argumentul bisericii că credința poate duce la vindecări miraculoase.

Cât despre oamenii care nu iau în serios acest ritual, preotul care a vărsat apa sfințită deasupra orașului spune: „Râsul prelungește viața. Așadar, de ce râdeți? De faptul că noi încercăm să ajutăm oamenii să se izbăvească de boli? De faptul că noi promovăm un mod sănătos de viață? Aceste lucruri vă provoacă amuzamentul? Lăsați-i să râdă, noi ne vom vedea de misiunea noastră”.

Citește articolul integral pe sinopsis.info.ro.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Prostia în toată splendoarea ei… Mai urmează să fie aruncată aghiazma din avion pt creșterea nivelului de trai și pt a aduce ploaia….

 2. Gata, s-a rezolvat, devine un oras de mucenici. Astia sunt mai tari ca ai nostri popi!

 3. Mai bine il dau jos pe Putin si brusc nu mai au motiv sa bea.

 4. Şi ruşii ăştia îs proşti de put

 5. in Rusia fiecare racheta inainte de a-si lua zborul la fel este sfintita insa in ultimul timp foarte mult cad jos, deci secretul nu e in sfintire, as vrea sa vad zimbetul lui Elon Musk referitor la aceast subiect

 6. Rusia -> colaps și degenerare..

 7. Mai bine in „sfinteau” cu vodka. Macar asa respectivii ar fi multumit Domnului inainte de a cadea prin santuri.

 8. „Mahmur, diaconul Iachirt/ Aghiazma o a dres cu spirt”.
  Paișpe’ ani de aghiezmuire, părințele, și tot nu puseși frîu la desfrîu?! Apăi din două, una: fie greșești formula aghiazmei, fie n-ajunge să cază aghiazma peste capetele credincioșilor, c-o beau, toată, păsăricile!
  P.S. Mare adevăr: „Credința poate duce la vindecări miraculoase”; decît că cei care chipurile o propovăduiesc de fapt o siluiesc.

 9. Hahaha, l-a luat pe cel de la Constanța, care se urcase pe turlă!! Să vedem ce face al nostru să îl întreacă pe rus, poate iese să sfințească din Cosmos…

 10. Nu dati idei BORului, va rog, ca ne trezim cu ditamai flota de aghezmuire nationala finantata de fraierii de contribuabili.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.