G4Media.ro

Un nou urs a fost accidentat mortal în județul Covasna / Sunt…

Sursa foto: weradio.ro

Un nou urs a fost accidentat mortal în județul Covasna / Sunt 16 urși uciși de mașină, în Covasna, în 2023

Cadavrul unui urs care a fost lovit de o mașină a fost descoperit în cursul zilei de joi, pe DJ121A, în afara localității Ghidfalău, autoritățile de Mediu fiind anunțate de polițiștii covăsneni, anunță Weradio.ro. Bilanțul urșilor uciși de tren sau de mașini de la începutul acestui an a ajuns la 16.

La fața locului s-a deplasat o echipă formată din reprezentanți ai Gărzii de Mediu, ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi ai IPJ Covasna, împreună cu reprezentantul fondului cinegetic, primarul comunei și un medic veterinar care a constatat că ursul a fost ucis accidental.

Într-o postare pe Facebook, reprezentanții Gărzii de Mediu au scris că animalul a fost preluat şi transportat pentru incinerare la o unitate autorizată.

Și la finalul lunii trecute, cadavrele a doi urși, o femelă în vârstă de aproximativ 10 ani și un pui de aproape 3 ani, au fost descoperite în aceeași zi, la distanță de câteva ore, în localitățile Chichiș și Malnaș Băi, ambele animale fiind ucise accidental, potrivit medicilor veterinari chemați la fața locului.

Numărul urșilor accidentați mortal, fie de tren, fie pe șoselele din județ, s-a triplat față de anul trecut.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. În statele civilizate există garduri. În România există argumente pentru a crește cota de împușcare la urși pentru trofee.

  2. Interesant că asta se întâmplă exclusiv în Covasna. Pe grupurile private apar tot mai multe dovezi că se pun hrănitori cu otravă pentru urși pentru ca mai apoi aceștia sunt duși pe șosele să fie loviți de mașini

  3. Un nou urs a fost accidentat mortal în județul Covasna
    Un nou urs sau un nou accident? Ce mai e nou în ziua de azi

  4. Este clar că in Covasna s-a dat liber la ucis urși și portița legislativă prin care fac asta este „accidentul”!

  5. Nu doar in Covasna – asa e acolo. Cu otraviri, electrocutari si loviri cu masina. Probabil pe modelul – daca nu s-a putut creste cota de vanatoare, atunci va aratam cine face legea. Omul sa castige, ca e inventiv si cu pusca si curent si detergenti si sticla.
    Pur si simplu trebuie sa gasim o solutie care nu e barbara. Cu cap, ca deaia il avem pe umeri. Nu ca sa ne repezim in gard cu el.

  6. Românii și ungurii sunt barbari in medie, de unde si acest modus operandi!