G4Media.ro

Un nou protest al magistraților este anunțat pentru astăzi, la ora 18:00,…

Un nou protest al magistraților este anunțat pentru astăzi, la ora 18:00, în fața Palatului de Justiție din București / Motive: Proiectele de OUG de modificare a Codurilor penale, refuzul abrogării OUG 7

Magistrații au anunțat un nou protest pentru astăzi, 25 martie, începând cu ora 18:00 pe treptele Palatului de Justiție din București față de proiectele de ordonanțe de urgență privind modificarea Codurilor penale, față de Secția specială de investigare a magistraților și față de refuzul Guvernului de a abroga OUG 7.

Anunțul privind protestul, răspândit pe paginile de Facebook ale judecătorilor și procurorilor:

 • Magistrații vor protesta luni, 25 martie 2019, la ora 18:00, pe treptele Palatului de Justiție din București, față de refuzul Guvernului de a abroga integral OUG 7/2019, față de maniera netransparentă și neloială de legiferare în domeniul statutului profesiei de magistrat, față de înființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, precum și față de iminenta adoptare a unei OUG de modificare a Codului Penal și Codului de Procedură Penală, care este de natură să afecteze grav combaterea fenomenului infracțional per ansamblu.Reamintim că România este stat membru al Uniunii Europene, iar împotriva înființării Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, cât și împotriva reglementării excesive prin OUG, în lipsa unei urgențe reale, s-au pronunțat atât Comisia Europeană, Parlamentul European, cât și organisme independente formate din specialiști recunoscuți, precum Comisia de la Veneția sau GRECO.

Comunitatea ”Rezistența” a făcut apel la solidaritate cu magistrații și a chemat la un protest de susținere a acestora, chemând oamenii în fața Palatului de Justiție, cu banderole albe:

 • Magistrații, care protestează de mai multe săptămâni față de modificarea legilor justiției și față de Ordonanța 7, de modificare a acestora, au nevoie de noi! Ei au fost în mod constant intimidați de către șefii lor ierarhici, președinți ai Curților de Apel, care vor să îi reducă la tăcere. Aceștia, pe de o parte, își exprimă dezacordul față de modificările aduse Legilor Justiției, dar se opun protestelor magistraților pentru că nu ar fi în acord cu “demnitatea acestei profesii”. Dacă vocea magistraților nu se mai aude, suntem pierduți. Ei sunt ultima redută împotriva nedreptății și a corupției care ne fură viitorul nostru și al copiilor noștri. Ne vedem in fata Palatului de Justiție cu banderole albe!

  Ii susținem și le arătam solidaritatea noastră!

  Nu scandăm politic!

Magistrații din toată țara au decis să-și manifeste public nemulțumirea față de adoptarea de către Guvern a ordonanței de urgență nr. 7 / 2019 și față de înființarea Secției speciale de investigare a magistraților.

Un nou motiv de protest îl constituie proiectele de ordonanțe de urgență, apărute public vineri, care privesc modificarea Codurilor penale și care dau posibilitatea condamnaților definitiv să conteste deciziile Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Trei asociații ale magistraților au făcut duminică un apel comun la factorii de decizie de a stopa demersurile de modificare prin ordonanță de urgență a Codurilor penale și a de permite, tot prin OUG, condamnaților definitiv să poată ataca sentințele ÎCCJ, avertizând că astfel de modificări aduc atingere principiilor de bază ale procesului penal.

Organizațiile semnatare sunt Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor, Asociația Forumul Judecătorilor din România și Asociația Inițiativa pentru Justiție (detalii aici).

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. ce credeti ? trimite partidul „gestapoul” peste ei ?

  • Simplii cetateni, nu pot decit sa critice si sa protesteze, atunci cind vad ce face grupul infractional organizat psd si alde cu Justitia, cind vad cum isi infiltreaza oameni corupti in toate structurile statului, cum modifica legile in favoarea infractorilor.
   Justitia este o putere in Stat.
   Magistratii nu trebuie doar sa critice si sa protesteze pe scarile tribunalelor.
   Magistratii trebuie sa actioneze, au puterea sa schimbe lucrurile.
   Daca magistratii cinstiti, corecti, competenti, incoruptibili si nesantajabili sunt majoritari in sistem, atunci sa se organizeze, sa schimbe presedintii Curtilor de Apel, sa revoce magistratii corupti din CSM, sa-i dea in judecata pe judecatorii care tergiverseaza la nesfirsit procesele mafiotilor, pe cei care ii achita pe infractori, sa-i apere pe procurorii si pe judecatorii cinstiti, corecti, curajosi, competenti, incoruptibili si nesantajabili, care sunt atacati de infractorii din mafia psd si alde, cu sprijinul cozilor lor de topor din justitie.
   Justitia sa se curate de uscaturi, iar apoi sa curete clasa politica, in primul rind de grupul infractional organizat psd si alde.

  • Da, cu siguranță !!! Romănia a intrat în era dictaturii Dragnea și gașca.
   La Tribunalul Cluj deja s-a anunțat Control tematic Inspecția Judiciară .
   Ogarii au fost sloboziți din lesă .

 2. Sa speram ca mai sunt magistrati care sa apere Justitia, nu ca ticaloasele A. Florea sau L. Savonea, inhăitate amândoua cu cele mai abjecte mafii de penali din Ro.
  Să speram ca mai sunt juristi onesti, nu ca gunoiul Răhățel Toader, fostul procuror ceausist care timitea oameni la puscarie la ordinele Securitatii, devenit ulterior avocatul gruparii de infactori Fenechiu *& Co (Rusine Universitatea Al I Cuza cu asemenea rector1)
  Sa speram ca CCR (Curtea Coruptiei din Romana) nu va schimba cu totul constitutia, asa cum au facut pana acum comunstii odiosi Dorneanu, Enache sau avocata penalilor Pivnicieru scl.

 3. Nu vreau sa fiu malitios, totodata insa nu pot sa nu ma gandesc la faptul ca si-a anuntat participarea la protest si d-ra jude de la Sibiu si atunci magistratilor bucuresteni nu le mai pasa de niciun ordin venit di partea d-nei Elisabeta Rosu ! :)))

 4. Sunt curios cat face azi ala de cerseste de fiecare data pe scarile tribunalului!

 5. Sustinere totala ptr. magistratii corecti. Desfiintarea Gestapoului , cat mai rapid cu putinta .In nicio Tara civilizata nu exist astfel de sectie speciala. sub control politic.

 6. Protestele magistraților îl lasă rece pe infractorul sinistrul justiției. El și-a luat concediu de odihnă, ca să coacă ordonanțele care-l scot scăpat pe infractorul Livache, Vâlcov, Tăriceanu etc .
  Grupul infracțional organizat Ciuma Roșie & Buborel. Cu proteste de bun simț nu mai merge, când ai de-a face cu asemenea ticăloși.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.