G4Media.ro

Un negociator rus anunță că în teritoriile cucerite de Rusia se vor…

Sursa Foto: DW

Un negociator rus anunță că în teritoriile cucerite de Rusia se vor organiza referendumuri în luna iulie. Obiectivul este anexarea acestor teritorii ucrainene

Unul din negociatorii ruşi privind conflictul din Ucraina a arătat miercuri pentru agenţia Ria Novosti că teritoriile ucrainene cucerite militar de Rusia ar putea organiza referendumuri în iulie în vederea unei anexări, scrie Le Soir, citată de Rador.

„Nu vreau să fac preziceri (…), dar estimez că teritoriile eliberate vor ţine un referendum mai mult sau mai puţin în acelaşi timp, ceea ce este logic”, a spus Leonid Sluţki, preşedintele comitetului de afaceri externe din camera inferioară a Parlamentului rus.

„Mizez pe faptul că acesta ar putea avea loc în iulie”, a adăugat acest oficial care face parte din delegaţia rusă la negocierile de pace cu Ucraina, care sunt paralizate de săptămâni.

Rusia numeşte „teritorii eliberate” regiunile ucrainene pe care le ocupă împreună cu aliaţii săi separatişti.

E vorba de republicile autoproclamate Doneţk şi Lugansk, a căror independenţă Moscova a recunoscut-o şi ai căror lideri au ambiţia să se alăture Rusiei, dar şi de regiunile Herson şi Zaporijjia, în sudul Ucrainei, pe care armata rusă le-a cucerit în mare parte de la sfârşitul lunii februarie.

Au fost impuse acolo administraţii pentru a introduce rubla ca monedă, a acorda naţionalitatea rusă locuitorilor sau a instala reţele de comunicaţii ruseşti.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a insistat pe faptul că locuitorii acestor patru teritorii „ar trebui să-şi poată alege viitorul”. „Nu ne îndoim că vor lua cea mai bună decizie”, a spus el.

Ocupând aceste regiuni, Rusia controlează în totalitate coastele Mării Azov ceea ce constituie un pod terestru care leagă teritoriul rus de Peninsula Crimeea pe care Moscova a anexat-o în 2014.

Foto: Le Soir/ Rador/ Traducere: Gabriela Sîrbu

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Din momentul in care făcăturile de referendumuri vor decide intrarea acestor teritorii in F. Rusa … teritoriile astea sunt Pa! pe vecie.

  • Vedeți Crimeea – nimeni nu a avut curaj sa se atingă de ea după asa-zis-ul referendum.

  • Hehe, spre deosebire de alte „autoproclamate” de-astea, s-ar intampla pe teritoriul unei tari aflata in razb0i cu rusia. Daca ocupantii sunt „spalati” de-acolo, prin forta armelor, referendumurile sunt exact zero. Oricum sunt zero… 🙂

 2. Daca Rusia le anexeaza pot justifica apoi folosirea de armament nuclear tactic, fiind vorba de „Rusia” si nu de „republici separatiste”.

 3. intrebare: de ce naiba se mai chinuie statul terorist Putin sa mai faca „alegeri” din moment ce votul se face sub amenintarea cu arma si rezultatul este decis deja oricum?
  raspuns: ar fi culmea ca statul terorist Putin sa fie umilit cu rezultat negativ asa ca si-a luat ambele masuri de precautie!

 4. Mărgelosule, te ustură? O să te usture și în continuare! 😉

 5. „Negociator rus”? Ce negociaza, tovarasu’? Pare, mai degraba, un cititor de basme, scrise de tov. putin, in buncar.

 6. @eugenia
  Eu am imresia ca te va ustura spatele acolo mai jos unde vei pirmi citeva s……..uri,dupa ce postezi aberatii !
  Dute cu gunoiul bolsevic la medic !
  Daca ma ameninti te amenint si eu pe tine !
  Va compotati pe acest seite ca si cum a.ti fi patroni ! Muritorilor de foame !!!

 7. Oameni buni ați uitat de existenta respectului și a demnității?

  Cum puteți să gândiți și să scrieți atât de vulgar?