G4Media.ro

Un muzeu din Australia dedicat doar femeilor devine toaletă, pentru a ține…

sursa foto: Facebook / Kirsha Kaechele

Un muzeu din Australia dedicat doar femeilor devine toaletă, pentru a ține bărbații afară

Un muzeu din Australia se luptă pentru a-și păstra expoziția rezervată exclusiv femeilor, după ce un tribunal a dispus ca bărbaților să li se permită accesul în conformitate cu legile antidiscriminare, transmite BBC.

Muzeul de Artă Veche și Nouă din Tasmania a făcut apel marți pentru a anula hotărârea, argumentând că aceasta a avut „o viziune prea îngustă asupra dezavantajului istoric și continuu al femeilor în societate” și asupra modului în care Ladies Lounge poate „promova egalitatea de șanse”.

Instanța a emis ordinul în aprilie, în urma unui proces de discriminare de gen intentat de Jason Lau, rezident în New South Wales, căruia i s-a refuzat accesul în salon.

Kirsha Kaechele, artista din spatele salonului, a declarat că va contesta hotărârea prin transformarea spațiului în unul „conform” cu reglementările.

Salonul, care conține unele dintre cele mai apreciate lucrări ale muzeului – de la Picasso la Sidney Nolan – a fost închis publicului de la emiterea ordinului judecătoresc.

Planurile doamnei Kaechele implică transformarea salonului îmbrăcat în catifea într-o toaletă pentru femei și într-o biserică – ceea ce, potrivit acesteia, îi va permite să continue să funcționeze ca spațiu destinat exclusiv femeilor, în baza unor derogări legale.

„Există o toaletă fabuloasă care urmează să ajungă în Ladies Lounge, așa că, în acest sens, Ladies Lounge va funcționa ca o toaletă pentru femei.

„Este o toaletă care este sărbătorită în toată lumea. Este cea mai grozavă toaletă, iar bărbații nu vor avea voie să o vadă”, a declarat doamna Kaechele în presa australiană.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...