G4Media.ro

Un ministru israelian îşi cere scuze după remarcile „ofensatoare” ale fiului său…

Sursa foto: Official White House Photo by Hannah Foslien

Un ministru israelian îşi cere scuze după remarcile „ofensatoare” ale fiului său despre Biden: „A făcut o greşeală gravă. Îl dezaprob profund” / „SUA sunt cel mai important prieten al nostru”

Ministrul israelian al securităţii naţionale, Itamar Ben Gvir, şi-a cerut scuze marţi, după ce fiul său a postat un mesaj pe reţeaua X în care l-a ridiculizat pe preşedintele american, Joe Biden, lăsând să se înţeleagă că liderul american suferă de boala Alzheimer, relatează AFP, transmite Agerpres.

„Shuvael este fiul meu şi îl iubesc, dar aseară a făcut o greşeală gravă cu un tweet pe care îl dezaprob profund”, a scris Itamar Ben Gvir, pe reţeaua X. „SUA sunt cel mai important prieten al nostru şi preşedintele Biden este un prieten al Israelului”, a mai spus ministrul.

Nu există loc pentru declaraţii „ofensatoare”, a mai spus el.

Shavuel Ben Gvir, în vârstă de 18 ani, a postat luni seara o fotografie cu Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, spunând că este „important să sensibilizeze opinia publică” cu privire la boala Alzheimer, „care este cea mai frecventă cauză a declinului cognitiv şi a demenţei la persoanele în vârstă”.

Postarea a fost ulterior ştearsă şi, urmându-i exemplul tatălui său, Shavuel Ben Gvir şi-a cerut scuze pe contul său celor aproximativ 2.800 de abonaţi ai săi.

Vârsta lui Joe Biden, care vrea să obţină un al doilea mandat la Casa Albă, a fost deja subiect de glume în trecut.

Itamar Ben Gvir face parte din guvernul lui Benjamin Netanyahu şi este unul dintre cei mai de dreapta miniştri din istoria Israelului. Lider al partidului Forţa Evreiască, el însuşi a făcut numeroase declaraţii scandaloase şi uneori batjocoritoare.

Ministrul a atacat recent administraţia Biden, spunând că aceasta furnizează ajutor umanitar şi carburant pentru Gaza de care beneficiază mişcarea islamistă palestiniană Hamas.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...