G4Media.ro

Un liceu din Cluj – prima şcoală în care au fost aplicate…

Liceul Teoretic Onisifor Ghibu Cluj-Napoca / Sursa: Facebook - Emil Boc

Un liceu din Cluj – prima şcoală în care au fost aplicate măsuri eficiente pentru remedierea radonului, anunță Universitatea Babeș-Bolyai

Liceul Teoretic ,,Onisifor Ghibu” a fost prima şcoală care a beneficiat de aplicarea unor măsuri eficiente pentru remedierea radonului în cadrul pachetului de soluţii pentru reabilitare, potrivit unui anunț al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Măsurile corective propuse de specialiştii în radon ai UBB au fost integrate în planul de reabilitare pentru creșterea eficienței energetice, în vederea prevenirii pătrunderii radonului în interior şi asigurarea calităţii aerului.

Lucrările pentru remedierea radonului, anunțate acum, s-au realizat de către compania SC RadonControl SA (spin-offul inovativ al UBB) prin instalarea unui Sistem de depresurizare pentru ventilarea solului de sub clădire şi montarea unei membrane hidroizolaţie antradon pentru izolarea planşeului peste sol şi asigurarea finală a etanşeităţii, se precizează în comunicatul UBB.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. ”Radonul este un gaz radioactiv provenit din dezintegrarea radiului, cel din urmă provenind din seria de dezintegrare a uraniului. Este prezent în anumite soluri și poate fi transportat prin intermediul mediilor poroase, în special prin fenomenul de convecție.”
    Cum se remediază?

    • Montând o folie antiradon in pardoseala, dacă nu s-a montat sub construcție?

    • Scrie în articol cum: „prin instalarea unui Sistem de depresurizare pentru ventilarea solului de sub clădire şi montarea unei membrane hidroizolaţie antradon pentru izolarea planşeului peste sol şi asigurarea finală a etanşeităţii”

  2. Ei constata problema, ei au solutia…