G4Media.ro

Un judecător cere echipei lui Trump dovezi că FBI ar fi plantat…

Sursa foto: JOE RAEDLE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Un judecător cere echipei lui Trump dovezi că FBI ar fi plantat documente la Mar-a-Lago

Un judecător american care analizează înregistrările confiscate de la casa din Florida a lui Donald Trump le-a cerut joi avocaților fostului președinte să prezinte orice dovadă care să pună la îndoială integritatea documentelor. Trump a făcut anterior afirmații nefondate că documentele au fost plantate de agenți FBI, relatează The Guardian.

Judecătorul federal principal Raymond Dearie, desemnat de un alt judecător să examineze documentele pentru a evalua dacă unele dintre ele ar trebui să nu fie dezvăluite anchetatorilor ca fiind confidențiale, a cerut, de asemenea, Departamentului de Justiție să certifice până luni un inventar detaliat al proprietății materialelor pe care FBI le-a confiscat în timpul percheziției aprobate de instanță la 8 august la reședința lui Trump de la Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida.

Dearie le-a cerut avocaților lui Trump să prezinte până la 30 septembrie o listă de obiecte specifice din acel inventar „despre care reclamantul afirmă că nu au fost confiscate din incintă”. Dearie le-a cerut, de asemenea, să prezinte până la acea dată orice corecții la lista guvernului, inclusiv obiectele care, în opinia lor, au fost confiscate la Mar-a-Lago, dar care nu figurează în inventar.

„Această prezentare va fi ultima oportunitate [a lui Trump] de a ridica orice dispută factuală cu privire la caracterul complet și la acuratețea inventarului detaliat al proprietății”, a scris Dearie, în calitate de arbitru independent cunoscut sub numele de „maestru special”.

Percheziția a fost efectuată ca parte a unei anchete penale federale pentru a stabili dacă Trump a reținut ilegal documente de la Casa Albă și a încercat să obstrucționeze o anchetă atunci când a părăsit funcția în ianuarie 2021, după ce a eșuat în tentativa sa de realegere în 2020.

Trump a calificat ancheta drept motivată politic. De asemenea, el a afirmat, fără a furniza dovezi, atât că a declasificat orice document găsit la Mar-a-Lago, cât și că FBI a plantat documente.

La cererea lui Trump, judecătorul districtual american Aileen Cannon l-a desemnat pe Dearie să verifice materialele. Departamentul de justiție a declarat că au fost confiscate peste 11.000 de documente, inclusiv aproximativ 100 de documente marcate ca fiind clasificate.

O curte de apel federală a decis miercuri că departamentul de justiție poate relua examinarea acelor documente clasificate în cadrul anchetei sale penale.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Ret@rd@tul portocaliu se duce la răcoare.

  2. Trump minte cum respiră, l-a dat pe spate până și pe Hannity când a mințit că FBI-ul căuta emailurile lui Hillary acasă la Trump.

  3. Daca nu sunt amprentele lui Trump pe documente inseamna ca au fost plantate de cei ale caror amprente se gasesc pe dosare.

  4. Daca Trumpeta a zis si stie toata lumea nu cred ca mai e nevoie de dovezi….