G4Media.ro

Un islamist condamnat pe viață pentru decapitarea unui jurnalist american, eliberat de…

Un islamist condamnat pe viață pentru decapitarea unui jurnalist american, eliberat de Curtea Supremă din Pakistan

Curtea Supremă din Pakistan a ordonat joi eliberarea unui islamist condamnat pentru decapitarea, în 2002, a jurnalistului american Daniel Pearl, o decizie care a provocat un şoc familiei şi care ar putea tensiona relaţiile ţării cu Statele Unite, transmite Reuters, citată de News.ro.

Ahmed Omar Saeed Sheikh, care a fost principalul suspect în răpirea şi uciderea reporterului de la Wall Street Journal, a fost achitat de un complet format din trei judecători, cu două voturi pentru şi unul împotrivă.

”Cu o majoritate de doi la unu, au achitat toate persoanele acuzate şi au ordonat eliberarea lor”, a declarat un procuror general al unei provincii, Salman Talibuddin.

Pearl, în vârstă de 38 de ani, investiga militanţi islamişti în Karachi, după atentatele din 11 septembrie 2001 din Statele Unite, atunci când a fost răpit. Un video cu decapitarea sa a fost publicat câteva săptămâni mai târziu.

Anul trecut, o instanţă superioară a comutat pedeapsa cu moartea pe care o primise Sheikh, care este născut în Marea Britanie, la închisoare pe viaţă şi i-a achitat pe ceilalţi acuzaţi, citând lipsa dovezilor.

Guvernul şi părinţii lui Pearl au contestat decizia şi au pledat la Curtea Supremă pentru pedeapsa cu moartea, dar instanţa a respins joi solicitările.

”Familia Pearl este în state de şoc în urma deciziei. Nicio nedreptate nu va înfrânge hotărârea noastră de a lupta pentru a face dreptate lui Daniel Pearl”, a declarat avocatul familiei, Faisal Siddiqi.

Redactorul şef al Wall Street Journal, Matt Murray, a spus că decizia ”este exasperantă şi nedreaptă”.

Statele Unite au afirmat că ar putea încerca să îl judece pe Sheikh, dacă eforturile de a-l menţine în închisoare vor eşua.

Experţii consideră că rezultatul procesului ar putea fi un factor dificil în relaţiile Pakistanului cu Washingtonul. Verdictul a survenit în timp ce noua administraţie reevaluează prpcesul de pace din Afganistan, în care Pakistanul are un rol major.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Homeland sezonul 8

 2. Toate culturile sunt egale.Omul alb e rasist si rau.Daca nu ar fi fost omul alb sa colonizeze acele taramuri,totul ar fi fost numai lapte si miere.Ar fi fost paradis daca omul alb nu fura la greu din acele taramuri.Omul alb e de vina.

 3. Ahahaha haaa haaa hail !😉

 4. CIA stie ce are de facut!!!E o chestiune de timp pana va fi trimis la cele 10 fecioare virgine…asta daca nu prefera el o centura cu explozivi.

 5. Oare Romanii cum s-au simtit in 2005 cand bravul soldatel american, atasat ambasadei Romaniei din Bucuresti, a trecut rupt de beat cu jeepul peste taxiul in care era Teo Peter, dupa care a fugit a doua zi in US, unde a fost judecat si achitat instant. Imi amintesc ca unul dintre argumente achitarii fu’se ca, “dom’le avem de unde sa stim ca Teo Peter era in viata in momentul impactului cu masina soldatului american”. Am o oarecare satisfactie citind acest articol.

  • Romanii daca se „simteau” in vreun fel suportau cheltuielile de deplasare a unui martor care ar fi putut constitui „dovada” pe care a cerut-o tribunalul american dar …
   Si tribunalul a achitat acuzatul din lipsa de dovezi nu din motive religioase.
   Dar daca nu vezi diferenta intre omor din culpa – un accident de circulatie – si crima cu premeditare ca sa nu mai zic de cruzime, sadism etc probabil ca esti un fel de „frate” cu Ahmed

  • Daca era soldat chinez sau rus sigur Teo Peter ar fi trait.
   Cum va suportati!?