G4Media.ro

Un înalt magistrat îi acordă lui Donald Trump o victorie parţială în…

Un înalt magistrat îi acordă lui Donald Trump o victorie parţială în Pennsylvania: buletinele de vot sosite dupa 3 noiembrie vor fi tratate separat, dar nu a fost oprita numărătoarea

Un judecător al Curţii Supreme a Statelor Unite a oferit vineri preşedintelui Donald Trump o victorie parţială temporară în Pennsylvania prin decizia sa conform căreia buletinele de vot sosite prin poştă după 3 noiembrie în acest stat să fie tratate separat de alte buletine de vot, informează AFP, citat de Agerpres.

Magistratul conservator Samuel Alito nu a ordonat însă oprirea numărătorii acestor buletine de vot aşa cum doreşte tabăra republicană a preşedintelui, care nu îşi permite să piardă în acest stat-cheie dacă doreşte un nou mandat la Casa Albă.

Donald Trump continuă să acuze utilizarea votului prin corespondenţă, acuzând fără dovezi această metodă că a generat fraude electorale pe scară largă.

Votul prin corespondenţă este mai popular în rândul democraţilor decât a republicanilor.

Legea electorală din Pennsylvania permite numărarea buletinelor de vot expediate până marţi, 3 noiembrie, şi care au sosit în termen de trei zile după data scrutinului.

Decizia judecătorului Alito confirmă ordinul dat înainte de scrutin de autorităţile locale de a număra separat aceste buletine pentru a le putea retrage din total dacă ar urma să fie invalidate.

Cererea a fost depusă de Partidul Republican din Pennsylvania, care consideră că nu sunt valide aceste voturi – aproximativ 4.000 de voturi conform CNN -, în mare parte favorabile candidatului democrat Joe Biden.

Măsura dispusă de judecătorul Alito este una conservatoare, în aşteptarea examinării cauzei de către Curtea Supremă, în care magistraţii conservatori au în prezent o majoritate solidă.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreau…Trump nu cedeaza Casa Albă.

 2. Stop ! Opriti-va cu dezinformarea.

  Acele 4000 de voturi nu au fost inca numarate. Urmeaza sa fie numarate.

  Acele voturi sunt irelevante cat timp Biden o sa conduca cu o diferenta mare.

  Alegatiile lui Trump sunt irelevante.

  Nu va interveni niciodata Curtea Suprema sa schimbe rezultatul alegerilor !

  • Ce dezinformare, mai panarama? Asa este, e o tampenie cu acest vot prin corespondenta intins la nesfarsit, plus ca legea este neunitara, fiecare stat avand reguli dupa capul lui. Reprezinta o posibilitate uriasa de frauda electorala. Numai in Pennsylvania au descoperit vreo 20.000 de morti care-au votat prin corespondenta, adica avansul lui Biden fata de Trump.

 3. Fox News, imperiul media a lui Rupert Murdoch, susținătorul lui Trump a început să pregăteasă electoratul lui Trump pentru o eventuală pierdere și sugerează necesitatea păstrării demnității în caz de nereușită, astfel ”moștenirea lui Trump va fi și mai semnificativ din punct de vedere istoric.”

  https://twitter.com/i/status/1324918336988221441

 4. E un nou inceput … timid …

  PS. Pe mine insa ma avantajeaza pt ca mi-au ramas provizii intregi de Karlsberg si de popcorn de pe 3 nov ! :))))))))))