G4Media.ro

Un înalt magistrat îi acordă lui Donald Trump o victorie parţială în…

Un înalt magistrat îi acordă lui Donald Trump o victorie parţială în Pennsylvania: buletinele de vot sosite dupa 3 noiembrie vor fi tratate separat, dar nu a fost oprita numărătoarea

Un judecător al Curţii Supreme a Statelor Unite a oferit vineri preşedintelui Donald Trump o victorie parţială temporară în Pennsylvania prin decizia sa conform căreia buletinele de vot sosite prin poştă după 3 noiembrie în acest stat să fie tratate separat de alte buletine de vot, informează AFP, citat de Agerpres.

Magistratul conservator Samuel Alito nu a ordonat însă oprirea numărătorii acestor buletine de vot aşa cum doreşte tabăra republicană a preşedintelui, care nu îşi permite să piardă în acest stat-cheie dacă doreşte un nou mandat la Casa Albă.

Donald Trump continuă să acuze utilizarea votului prin corespondenţă, acuzând fără dovezi această metodă că a generat fraude electorale pe scară largă.

Votul prin corespondenţă este mai popular în rândul democraţilor decât a republicanilor.

Legea electorală din Pennsylvania permite numărarea buletinelor de vot expediate până marţi, 3 noiembrie, şi care au sosit în termen de trei zile după data scrutinului.

Decizia judecătorului Alito confirmă ordinul dat înainte de scrutin de autorităţile locale de a număra separat aceste buletine pentru a le putea retrage din total dacă ar urma să fie invalidate.

Cererea a fost depusă de Partidul Republican din Pennsylvania, care consideră că nu sunt valide aceste voturi – aproximativ 4.000 de voturi conform CNN -, în mare parte favorabile candidatului democrat Joe Biden.

Măsura dispusă de judecătorul Alito este una conservatoare, în aşteptarea examinării cauzei de către Curtea Supremă, în care magistraţii conservatori au în prezent o majoritate solidă.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreau…Trump nu cedeaza Casa Albă.

 2. Au început să apară clipuri cu toași din comisiile electorale monocrome (cu număr restrâns de reprezentanți pe caz de covid, biensuir) ieșind din diverse secții din orașe „albastre” care cu valize, care cu trolere care cu cărucioare, în dimineața de după votare.Atât cu „secretul electoral”.Și mai apar și câte 2-300 de „nearondați” pe liste, oameni de nicăieri.Mai câte o mașină de poștă golită prin pădure, mai câțiva saci împrăștiați prin deșert și hopa!Câștigă nea uită-tot, butonul nuclear.Ăla cu care o să apară Kamala cu el.

 3. Stop ! Opriti-va cu dezinformarea.

  Acele 4000 de voturi nu au fost inca numarate. Urmeaza sa fie numarate.

  Acele voturi sunt irelevante cat timp Biden o sa conduca cu o diferenta mare.

  Alegatiile lui Trump sunt irelevante.

  Nu va interveni niciodata Curtea Suprema sa schimbe rezultatul alegerilor !

  • Ce dezinformare, mai panarama? Asa este, e o tampenie cu acest vot prin corespondenta intins la nesfarsit, plus ca legea este neunitara, fiecare stat avand reguli dupa capul lui. Reprezinta o posibilitate uriasa de frauda electorala. Numai in Pennsylvania au descoperit vreo 20.000 de morti care-au votat prin corespondenta, adica avansul lui Biden fata de Trump.

 4. Fox News, imperiul media a lui Rupert Murdoch, susținătorul lui Trump a început să pregăteasă electoratul lui Trump pentru o eventuală pierdere și sugerează necesitatea păstrării demnității în caz de nereușită, astfel ”moștenirea lui Trump va fi și mai semnificativ din punct de vedere istoric.”

  https://twitter.com/i/status/1324918336988221441

 5. E un nou inceput … timid …

  PS. Pe mine insa ma avantajeaza pt ca mi-au ramas provizii intregi de Karlsberg si de popcorn de pe 3 nov ! :))))))))))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.