G4Media.ro

Un important comandant al Hezbollah, ucis într-un atac israelian în sudul Libanului

Sursa foto: Yuri CORTEZ / AFP

Un important comandant al Hezbollah, ucis într-un atac israelian în sudul Libanului

Un important comandant militar al Hezbollah a fost ucis marţi seară într-un atac israelian în sudul Libanului, a confirmat mişcarea şiită libaneză aliată cu Hamasul palestinian, notează AFP, transmite Agerpres.

Acest comandant este Sami Abdallah, alias Abu Taleb, a indicat Hezbollah într-un comunicat.

„Cu mare mândrie şi onoare, Rezistenţa islamică anunţă martiriul comandantului Taleb Sami Abdallah, cunoscut sub numele de +Hajj Abu Taleb+, născut în 1969 în oraşul Adchit din sudul Libanului, care a urcat ca martir pe drumul Ierusalimului”, a scris mişcarea.

Potrivit unei surse militare libaneze, atacul aerian a avut loc în oraşul Jouaiyya, la aproximativ 15 kilometri de frontiera cu Israelul, şi a provocat moartea a trei persoane pe lângă comandant.

 

Comandantul „este cel mai important responsabil al Hezbollah care a fost ucis până în prezent de la începutul războiului”, a afirmat sursa, fără a preciza identitatea acestui luptător.

Schimburile de focuri între armata israeliană şi Hezbollah au crescut în intensitate în ultimele zile, în plin război în Fâşia Gaza între Israel şi Hamasul palestinian.

Peste opt luni de violenţe au făcut cel puţin 458 de morţi în Liban, dintre care aproximativ 90 de civili şi aproape 300 de luptători ai Hezbollah, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP. De partea israeliană, cel puţin 15 soldaţi şi 11 civili au fost ucişi, potrivit autorităţilor.

De ambele părţi ale frontierei, zeci de mii de locuitori au fost strămutaţi de luptele neîncetate, mai scrie AFP.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...