G4Media.ro

Un francez deţinut în Iran a fost eliberat; alţi trei francezi au…

Sursa foto: Photo 39684912 © Borna Mirahmadian | Dreamstime.com

Un francez deţinut în Iran a fost eliberat; alţi trei francezi au rămas încarceraţi (Macron)

Francezul Louis Arnaud, care era reţinut în Iran din septembrie 2022, a fost eliberat, a anunţat miercuri seara preşedintele francez Emmanuel Macron, cerând Teheranului să-i elibereze „fără întârziere” şi pe ceilalţi trei francezi care se află încă în detenţie în această ţară, relatează agenția AFP, citată de Agerpres.

„Louis Arnaud este liber. El va fi mâine în Franţa, după o încarcerare îndelungată” în Iran, a anunţat preşedintele francez într-un mesaj postat pe platforma X.

Consultantul francez, în vârstă de 30 de ani, începuse un turneu mondial în iulie 2022 care l-a dus în Iran, „ţara pe care visase de mult să o viziteze pentru bogăţia istoriei sale şi primirea locuitorilor săi”, a afirmat mama bărbatului, Sylvie Arnaud.

El a fost arestat în septembrie 2022 împreună cu alţi europeni acuzaţi că au participat la manifestaţii după moartea tinerei Mahsa Amini, o tânără kurdă iraniană, în vârstă de 22 de ani, care a fost arestată de poliţie la Teheran, pe 13 septembrie 2022, pentru că ar fi ignorat legile stricte ale Iranului privind purtarea valului islamic şi care a murit trei zile mai târziu într-un spital din Teheran, în timpul detenţiei.

Louis Arnaud a fost condamnat în noiembrie anul trecut la cinci ani de închisoare pentru propagandă şi atingere adusă securităţii statului iranian.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...