G4Media.ro

Un deputat USR întreabă Guvernul: E adevărat că liberalii au furnizat RAAPS…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Un deputat USR întreabă Guvernul: E adevărat că liberalii au furnizat RAAPS fix suma necesară renovării viitoarei case a lui Iohannis, cumpărând trei imobile de la Regie cu 9 milioane de euro / Mihai Badea: Banii reprezintă subvenție provenită din bani publici

Deputatul Mihai Alexandru Badea, de la USR, a trimis o întrebare oficială, către primul ministru și directorul general de la Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS), în legătură cu situația imobilului din Bd. Aviatorilor nr. 86 din București, despre care G4Media a scris că este, potrivit surselor proprii, renovat pentru președintele Ioahannis. Parlamentarul întreabă dacă este adevărat sau nu că liberalii ar fi furnizat RAAPS exact suma necesară renovării, cumpărând trei imobile cu 9 milioane de euro de la Regie. Potrivit lui Badea, suma este „subvenție provenită din bani publici”.

Întrebat de G4Media de unde știe că banii au provenit de la vânzarea celor trei imobile, Badea a spus că „este concluzia la care a ajuns Recorder în cadrul anchetei jurnalistice publicate ieri”. „Au calculat că ratele care trebuie plătite de PNL în acest an reprezintă exact suma necesară RAAPPS pentru a plăti lucrările la imobil”, ne-a explicat deputatul USR.

Întrebările, alături de o solicitare de documente, le sunt adresate premierului Marcel Ciolacu și lui Marius Grăjdan, director general al RAAPS, în baza art. 21 din Regulamentul Camerei Deputaților.

Mihai Alexandru Badea le adresează celor doi oficiali următoarele întrebări:

1) „Este adevărat că lucrările în valoare de aproximativ 9 milioane de euro contractate de R.A. – A.P.P.S. pentru transformarea în reședință unifamilială de lux a imobilului în suprafață de 1.200 m.p. situat pe Bld. Aviatorilor nr. 86 din București sunt realizate pentru darea în folosință gratuită și viageră către Președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, și soția acestuia, doamna Carmen Iohannis, după încheierea celui de-al doilea și ultim mandat, ca locuință de protocol?”

2) „Dacă răspunsul la prima întrebare este negativ, cine urmează să locuiască acolo?”

3) „Este adevărat că R.A. – A.P.P.S. nu ar fi dispus de fonduri suficiente pentru realizarea investiției anterior menționate dacă PNL nu ar fi decis în mod surprinzător să cheltuiască suma de 9.394.283 euro, reprezentând subvenție provenită din bani publici, pentru cumpărarea de la R.A. – A.P.P.S. a imobilelor situate pe Str. Modrogan nr. 1, nr. 3 și nr. 22 din București, pentru folosința cărora plătea o chirie lunară de doar 11.000 euro?”

4) „Este adevărat că R.A. – A.P.P.S. a atribuit în mod direct și arbitrar anumitor firme contractele de achiziție publică pentru realizarea lucrărilor anterior menționate, cu încălcarea dispozițiilor Legii nr. 98/2016 privind obligația organizării de proceduri competitive ș i transparente pentru cumpărarea de produse sau servicii în valoare de peste 270.120 lei (fără TVA), precum și pentru contractarea de lucrări în valoare de peste 900.400 lei (fără TVA)?”

5) „Care sunt motivele pentru care R.A. – A.P.P.S. a încălcat dispozițiile Legii nr. 98/2016privind obligația publicării în SEAP a achizițiilor publice anterior menționate?Solicit răspuns urile în scris.”

Întrebările trimise de deputatul Mihai Badea privind locuința reonovată de RAAPPS la adresa Bd. Aviatorilo… by Adrian Popa on Scribd

Context

G4Media.ro a dezvăluit, luni, că fostul sediu al Partidului Național Liberal și al ALDE de pe Bulevardul Aviatorilor Numărul 86 din București este pe cale să fie transformat într-o „locuință individuală” care va fi atribuită președintelui Klaus Iohannis după ce acesta își va termina cel de-al doilea mandat. Sursa G4Media.ro a susținut că, în final, lucrările de amenajare vor costa 45 de milioane de lei (circa 9 milioane de euro).

Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, instituția care are în administrare imobilul și contractul de lucrări, a refuzat să răspundă unor întrebări trimise de G4Media.ro pe marginea acestui subiect încă de pe data 22 ianuarie 2024.

Subiectul imobilului de pe Aviatorilor a fost dezvăluit, în premieră, de Recorder.ro, cifra vehiculată pentru lucrări fiind de 7 milioane de euro (informațiile G4Media.ro indică suma de 9 milioane de euro pentru modernizarea vilei).

Citește integral: Regia Protocolului de Stat investește în secret 9 milioane de euro în transformarea unui sediu de partid din București într-o reședință de familie / SURSE: Imobilul va fi reședința președintelui Iohannis după terminarea mandatului

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Banii sunt publici dar va primi raspunsul cunoscut: informatiile sunt secrete.

  2. TRADATORUL, tatucul PSDNLUDMR, inca un SPECIAL care a uitat pentru ce a fost votat din secunda 2 a numararii voturilor