G4Media.ro

Un cuplu de britanici a murit într-o stațiune de lux din Egipt…

Photo 207053889 © Dmitry Bezrukov | Dreamstime.com

Un cuplu de britanici a murit într-o stațiune de lux din Egipt după ce camera alăturată a fost stropită pentru gândaci de pat / „Până în ziua de azi, familia noastră se luptă să înțeleagă ce s-a întâmplat”

Un cuplu britanic a murit intoxicat cu monoxid de carbon în timp ce se afla în vacanță într-o stațiune de lux din Egipt, după ce camera de alături a fost stropită cu pesticide pentru a ucide gândacii de pat, a constatat un medic legist, relatează CNN.

John și Susan Cooper erau cazați la hotelul Steigenberger Aqua Magic din stațiunea Hurghada, situată la Marea Roșie, în august 2018, când camera de lângă a lor a fost stropită cu un pesticid, ‘Lambda’, pentru o infestare cu gândaci, a relatat agenția britanică PA Media. În unele țări, Lambda este diluat cu substanța diclorometan, care face ca organismul să metabolizeze sau să ingereze monoxid de carbon.

Camera stropită, care a fost sigilată cu bandă adezivă în jurul ușii, era conectată la a lor cu o ușă alăturată, potrivit PA.

Cei doi soți s-au întors în camera lor pentru noapte, dar au fost găsiți grav bolnavi a doua zi de către fiica lor. John Cooper, în vârstă de 69 de ani, a fost declarat mort în cameră, în timp ce soția sa Susan, în vârstă de 63 de ani, a murit câteva ore mai târziu la spital.

Dr. James Adelely, medicul legist principal al comitatului englez Lancashire, a decis că decesele au fost cauzate de otrăvirea cu monoxid de carbon ca urmare a inhalării vaporilor de la pulverizarea pesticidului care conținea diclorometan, relatează PA.

„Până în ziua de azi, familia noastră se luptă să înțeleagă ce s-a întâmplat”, a declarat fiica cuplului, Kelly Ormerod, care se afla în vacanță cu părinții ei în acel moment, într-o declarație după anchetă.

„Nu ar fi trebuit să se permită niciodată să se întâmple”.

Ea a precizat că „nimic nu ar putea compensa durerea și pierderea pe care le-am simțit din acea zi”, adăugând: „Nimic nu ar putea compensa durerea și pierderea pe care le-am simțit din acea zi”: „Ultimii ani au fost cea mai traumatizantă și emoțională perioadă pentru toți cei implicați”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...