G4Media.ro

Un concurs de angajare pornit de PSD în administrația centrală continuă în…

Un concurs de angajare pornit de PSD în administrația centrală continuă în ciuda cererii premierului Orban de a fi oprite toate ”simulacrele de concursuri”

O instituție din administrația centrală, subordonată Departamentului Cercetare din Ministerul Educației, continuă un concurs de angajare, în ciuda faptului că premierul Ludovic Orban a cerut în repetate rânduri stoparea acestora.

”Au fost foarte mulți angajați pe uşa din dos, fără niciun fel de concurs. Am reușit să oprim concursurile și procedurile pe Legea 115 aproape în toate instituțiile publice, deci clientela pesedistă nu va putea fi fixată în funcții ca urmare a unor simulacre de concurs. În mod clar restrângem cheltuielile”, spunea premierul Ludovic Orban pe 8 noiembrie (Sursa).

Cu toată opoziția lui Ludovic Orban, Direcția Generală Organism Intermediar pentru Cercetare, trecută de la Ministerul Cercetării și Inovării la Ministerul Educației, a anunțat pe pagina sa de internet că joi, 14 noiembrie, va avea loc proba finală a concursului de angajare a trei funcționari.

E vorba despre interviul pentru angajarea unui expert la sediul central din București și a altor doi experți – unul la Timișoara și unul la Cluj – Napoca.

Inițial, concursul era programat pentru 12 noiembrie, dar a fost amânat pentru 14 noiembrie.

Instituția care organizează concursul este condusă de directorul interimar Sanda Hilgen.

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Daca ordinul de oprire a concursului respecta toate legile, cei care continua mascarada trebuie imediat dati afara .
  Si cu asta gata povestea, iar Orban trage un semnal de alarma pt ceilalti care au de gand sa ignore guvernul.

 2. Votați Klaus Iohannis!
  Votați bunăstarea și echilibrul!

 3. Și la AVAS, idem!

 4. Pai ce credeti, ca Orban este in stare sa operasca pesedizarea? a facut si el pe viteazul un pic, ca erau alegerile, iar acum se revine la vechile obiceiuri. Clinetela pesedista e in mare parte identica cu cea penelista.

 5. Pai ce credeti, ca Orban e in stare sa opreasca pesedizarea? a facut un pic pe viteazul, ca erau alegerile, dar acum se va reveni la vechile obiceiuri.

  • E foarte mult de oprit, nu merge așa, într-o zi-două, instituțiile alea au inerție mare. Nu-i ca și când intri în guvern și dai de-un buton care are două poziții, pesedizare On/Off.

 6. Mioriticul detesta meritocratia, si pina-n 90 si dupa , angajaraile se faceau si se fac , in Serviciul Public , datorita nepotismului . Nu sintem singurii in lume, dar asta nu ne incalzeste , care nu reusim sa ocupam un post prin CONCURS. Macar ce e foarte simplu. Ca sa nu mai vorbim de cumparatul de diplome, garantia unei cresteri de salar. Natie inepta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.