G4Media.ro

Un cofetar din Ungaria îl creează pe Moș Crăciun cu masca de…

Un cofetar din Ungaria îl creează pe Moș Crăciun cu masca de protecție

Când cofetarul Laszlo Rimoczi a decis să pună măşti figurinelor Moş Crăciun din ciocolată pe care le comercializează în micul său magazin dintr-o regiune rurală a Ungariei intenţia sa era de a face o glumă care să descreţească frunţile oamenilor în timpul pandemiei de coronavirus, relatează Agerpres. Demersul s-a dovedit o iniţiativă abilă de afaceri după ce numărul comenzilor online a explodat.

„Cred că în momentul în care va sosi, Moş Crăciun va trebui să poarte mască căci Moşul trebuie să fie un exemplu pentru oameni”, a spus Rimoczi, din atelierul aflat în spatele casei din localitatea sa natală, Lajosmizse, la circa 70 de kilometri sud de Budapesta.

Pentru a ţine pasul cu comenzile, a trebuit să simplifice designul, iar acum produce circa 100 de Moş Crăciuni pe zi, folosind ciocolată italiană fără gluten. Căciula Moşului o pictează în roşu, iar măştile le confecţionează din fâşii minuscule de marţipan alb, adăugând panglici din glazură.

Rimoczi a fost nevoit să schimbe şi designul figurinelor Moş Crăciun de dimensiuni mai mari, care iniţial au fost confecţionate fără măşti. „Erau deja împachetate, dar a trebuit să le despachetăm şi să le punem măşti căci acum clienţii noştri vor numai Moş Crăciuni cu măşti”, a spus acesta.

Afacerea lui Rimoczi – care realizează de asemenea alte produse din ciocolată comercilizate în micul magazin pe care îl are în casă – a fost afectată de pandemia de coronavirus declanşată în martie. Deşi Moş Crăciunii cu mască au crescut vânzările, cofetarul nu se aşteaptă să fie o preferinţă de durată dacă vaccinurile vor ajuta lumea să înfrângă pandemia.

Sursa Foto: Agerpres/ Bernadett Szabo/REUTERS

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Pare-mi-se că nu mai erau subiecte importante pe plan național și nici internațional și cei de la G4Media au găsit acest important subiect. WOW.
  Cand citesc acest articol simt cum IQ-ul îmi scade abrupt.

 2. Moș Crăciun nu are nevoie de mască de protecție că e semi-zeu.

 3. Arata ca un ostatic.

  • Asta este și sântem toți: niște ostatici ai Bigf fucking Money&PCC care e și el parte BfM. O să-l întrebe pe moșu Cortez, Sanders&co dacă e conformă masca dar pentru că e ciocolatiu,o să scape ușor.

  • Esti grav bolnav mintal, postakel.

  • Poate din perspectiva ta strâmbă.Am făcut pariu cu un prieten că dacă dai o replică inteligentă unui idiot notoriu, se va screme după care va scrie tot o idioțenie gen”ba a mătii”.El a zis că n-osă răspunzi.Am câștigat două beri.E bine să știi că ai un imbecil stabil, de încredere, când ai nevoie de el.Mersi.

 4. Pana vine potera de la Fidesz si il scoate agent al lui Soros pe Mos Karacsony.

 5. Nu arată bine? De ce? Să scoată minoritatea sexuală a CURcubeilor un moș Crăciun cu sulă n c, ur

 6. e pentru copii
  copillor le e frica de necunoscut
  ei nu stiu cum sa inteleaga povestile astea cu mos craciun
  pot fi multe interpretari

  e copil
  ii e frica

 7. Faceți și o secțiune cu pisici, căței cute, etc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.