G4Media.ro

Un cârd de 100 de găini sălbăticite îi chinuie pe locuitorii unui…

Sursa foto: Pixabay

Un cârd de 100 de găini sălbăticite îi chinuie pe locuitorii unui sat din Marea Britanie/ Păsările distrug grădinile, fac gălăgie, iar mâncarea lăsată afară pentru ele atrage șobolanii

Gălăgia făcută de circa 100 de găini sălbăticite i-au exasperat pe locuitorii unui sat din Marea Britanie, oamenii susținând că păsările le distrug grădinile și îi țin treji, scrie The Guardian.

Locuitorii din Snettisham, Norfolk, au declarat că viața lor devine un „iad”, deoarece găinile vin în număr mare dintr-o pădure din apropiere. Nu este clar cine este proprietarul terenului pe care trăiesc găinile, dar sătenii cred că numărul acestora a crescut în ultima vreme.

Ei s-au plâns, de asemenea, de afluxul de oameni care călătoresc pentru a vedea păsările și le lasă mâncare, ceea ce atrage șobolanii. Acest lucru a creat o atmosferă febrilă, fiind raportate tensiuni tot mai mari între locuitori și vizitatori.

Sătenii au ridicat problema în fața consiliului local, care amenință să elimine complet găinile.

Rod Mackenzie, un consilier local, a declarat: „Sunt o pacoste. Dacă intră în grădina ta, sapă totul. Nu este vorba doar de hrană pentru găini, ci de orice fel de resturi pe care le pot găsi și asta aduce șobolani.

„Ce a lăsat cineva săptămâna trecută? Un kilogram de creveți roz. Șobolanii sunt destul de mari pe aici și se înmulțesc ca naiba.”

Ben King, în vârstă de 48 de ani, care locuiește pe aleea unde păsările își fac cuibul, a spus că trebuie să poarte dopuri de urechi pentru a dormi noaptea din cauza  cotcodăcitului lor constant.

„Au scăpat de sub control acum, nu mai sunt doar unul sau doi… dacă ar veni cineva și i-ar muta, i-aș cumpăra o bere mare.”

Cu toate acestea, alții iau apărarea păsărilor, spunând că animalele contribuie la farmecul rural al satului.

Graeme McQuade, în vârstă de 43 de ani, care locuiește pe alee de 18 luni, după ce s-a mutat din Cambridge, a declarat: „Nu am nicio problemă cu găinile. Înainte de a ne muta aici, nu știam că găinile se trezesc la 4 dimineața, dar dau caracter locului.”

Un plimbător de câini, care nu a dorit să fie numit, a adăugat: „Oamenii din casele noi se plâng de ele, dar ele sunt aici de atâta timp și există lucruri mai importante care se întâmplă în lume decât câteva găini. Ar trebui să aibă o viață. Două dintre ele sunt în grădina mea de când erau pui și nu mă deranjează”.

Problemele legate de turma indisciplinată au fost ridicate la ultima ședință a consiliului local din Snettisham. În procesul-verbal se arată: „S-a observat că membrii publicului aruncă tot felul de alimente jos pentru găini. Acest lucru cauzează o problemă cu rozătoarele, ceea ce reprezintă un potențial pericol pentru sănătate.”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Marea Britanie a greșit când ne-au trimis „americanii” noștri în România;nu exista acum picior de găină salbatică,domestica,rădeau tot.