G4Media.ro

Un candidat la șefia DNA vrea o intrare prin spatele instituției pentru…

Un candidat la șefia DNA vrea o intrare prin spatele instituției pentru cei ce nu vor să fie expuşi, plus revocarea procurorilor care dau informații presei

Procurorul Crin-Nicu Bologa, candidat la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a declarat joi că va trebui găsită o soluție ca persoanele citate la DNA care nu doresc o expunere mediatică să poată intra pe o „cale de acces prin spatele instituţiei”, potrivit Agerpres.

„Am trecut acolo (în proiectul managerial – n.r.) pentru că s-au plâns foarte multe din persoanele cercetate că au fost linşate mediatic prin intrarea pe uşa principală a DNA. Persoanele arestate aduse la DNA pot intra la sediul central pe uşa din spate şi, punctual, la fiecare serviciu teritorial va trebui găsită o soluţie. (…) În foarte multe cazuri expunerea mediatică le aparţine şi inculpaţilor, ca şi avocaţilor acestora, şi atunci va trebui identificată această posibilitate la care pot apela în momentul în care vor fi citaţi şi nu vor să fie expuşi public, ştiind faptul că în faţă la DNA sunt permanent televiziunile şi ziariştii, o cale de acces prin spatele instituţiei, să fie accesul cu maşina acolo, sigur, sub controlul pazei, astfel încât să nu fie expuşi public şi să nu mai apară ca şi cum DNA ar condamna dinainte oamenii şi ar linşa mediatic înainte de a fi judecaţi şi condamnaţi”, a declarat Bologa la interviul susţinut pentru numirea şefului Direcţiei Naţionale Anticorupţie, desfăşurat la Ministerul Justiţiei.

Referitor la prezenţa presei la intrarea în Direcţia Naţională Anticorupţie, el a precizat că, dacă va identifica scurgeri de informaţi din instituţie, va lua măsuri ce duc până la revocarea din DNA.

„Scurgerea de informaţii poate să aparţină Direcţiei Naţionale Anticorupţie sau chiar persoanei invitate a DNA sau apărătorilor acestora. Eu va trebui să mă asigur, prin comunicare permanentă cu colegii mei, să nu linşăm mediatic, să nu încălcăm prezumţia de nevinovăţie şi ceea ce depinde de noi să o rezolvăm privind scurgerea de informaţii. În momentul în care vom identifica asemenea scurgeri de informaţii, voi lua măsuri care vor merge până la revocarea din DNA şi până la sesizarea Inspecţiei Judiciare. Numai că nu voi putea controla dacă scurgerea de informaţii aparţine inculpaţilor, martorilor, părţilor vătămate sau avocaţilor acestora”, a mai spus Bologa, citat de AGerpres.

Cei cinci candidaţi care au îndeplinit condiţiile de participare la selecţia pentru numirea procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin, joi, interviurile la Ministerul Justiţiei. Este vorba despre Mariana Alexandru, Crin-Nicu Bologa, Camelia Elena Grecu, Ionuţ Botnaru, Călin Nistor.

Rezultatele selecţiei vor fi anunţate public pe 21 ianuarie.

Foto: DNA (InquamPhotos / Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. N-ar fi mai bine ca cei care nu doresc sa fie expusi sa nu mai ciordeasca? Pentru toata lumea: si pentru noi si pentru ei.

  • pai pentru ei nu ar fi mai bine. doar daca ii „prinde” nu e bine

  • N-ar fi mai bine ca pana la decizia finala a unui judecator sa functioneze prezumtia de nevinovatie pentru orice persoaana anchetata de DNA?

  • @Dan13: Si cum le infrange prezumtia de nevinovatie intrarea pe usa principala?!

   Faci o confuzie intre prezumtia de nevinovatie (care este o calitate pe care o ai in fata instantelor de judecata) si perceptia publica (care este o multime de idei aflate prin mintea unei multimi de cetateni). Nu-i tot un drac! Perceptia publica NU infrange prezumtia de nevinovatie!

   De unde rezulta ca daca esti filmat intrand la DNA esti automat si vinovat? Mai sunt si martori, si avocati si chiar procurori DNA si chiar politisti de la paza care intra pe usa aia. Mai exact, toata lumea! Exact asa cum trebuie sa fie.

 2. Cand fura nu le este rusine, cand sunt prinsi si expusi au o jena….ha. ha !

 3. Hotii sunt cetateni de prima mana in Romania, sunt ocrotiti de Statul Roman in toate felurile.

  Muncitorii sunt neglijati.

  Sa vedem ce mai furati cand vom fi plecat toti din tara.

 4. Sper ca candidatul care a ,,emanat” o asemenea idiotenie, sa fie eliminat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.