G4Media.ro

Un brăilean din Spania, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare…

Sursa foto: Pixabay

Un brăilean din Spania, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru că a trimis în țară un colet cu 4 kg de canabis, în loc de alimente pentru bunica sa – DeBrăila.ro

Tribunalul Brăila l-a condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pe 29 decembrie pe un bărbat acuzat de trafic de droguri de risc și introducerea în ţară de droguri de risc, într-un dosar instrumentat de DIICOT, relatează DeBrăila.ro.

Potrivit sursei citate, la începutul lunii august 2022, brăileanul a pus o cantitate de 4 kg de canabis în pungi de plastic vidate, apoi le-a introdus în două PET-uri cu apă, pe care le-a predat într-un colet unei firme de curierat din Madrid.

Destinatarul era bunica bărbatului, aflată în Brăila, care, potrivit documentelor de la firma de curierat, trebuia să primească „alimente și dulciuri”.

Bărbatul a recunoscut faptele în fața instanței.

„A transportat pe teritoriul României droguri de risc, respectiv cantitatea de 3963,6 grame de canabis, prin intermediul firmei de curierat, disimulată în coletul poștal având conținut declarat «alimente, dulciuri etc.» și având ca destinatar pe bunica inculpatului”, au notat procurorii în rechizitoriul consultat de DeBrăila.ro.

Rugat de bărbatul din Spania, un prieten a mers cu buletinul bunicii și a ridicat coletul, însă fără să știe ce conține. Atunci, DIICOT a intrat pe fir și a confiscat „alimentele și dulciurile” trimise de nepotul din Spania, mai scrie sursa citată.

De asemenea, surse judiciare au precizat pentru DeBrăila.ro faptul că bunica bărbatului fie avea cunoștință, fie cel puțin bănuia faptul că în coletul pe care urma să-l primească se aflau și bunuri interzise.

Anchetatorii i-au interceptat pe cei doi în ziua primirii coletului, pe 4 august, iar femeia și-a manifestat rezerve cu privire la ridicarea „alimentelor și dulciurilor”, întrebându-l în mod repetat pe nepot dacă coletul „mai conține și altceva”. Totodată, aceasta s-a arătat, în timpul conversației, foarte neliniștită pentru că trebuie să depoziteze coletul în locuința sa, mai scrie DeBrăila.ro.

Mai mult, publicația brăileană mai precizează că, în decizia sa, judecătorul a avut în vedere, în favoarea individului, faptul că a avut „un comportament pozitiv anterior săvârşirii infracţiunii şi o atitudine corespunzătoare şi după săvârşirea acesteia”, dar şi că „este o persoană tânără, integrată în societate, are familie, doi copii minori şi loc de muncă”.

„Instanţa consideră că în prezenta cauză sunt îndeplinite cerinţele prevăzute de legiuitor, condamnarea prin prezenta sentinţă fiind de 3 ani, inculpatul nu are antecedente penale, nu s-a sustras de la urmărire penală ori judecată, nu a încercat zădărnicirea aflării adevărului ori a identificării şi tragerii la răspundere penală a autorului sau a participanţilor, astfel, având în vedere şi celelalte aspecte referitoare la persoana inculpatului reţinute mai sus, se concluzionează că scopul pedepsei poate fi atins şi fără executarea de către acesta a pedepsei aplicate”, a mai arătat instanţa.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. A fost condamnat ca a trimis cannabis sau ca nu a trimis dulciurile si alimentele bunicii?

  2. I-a trimis bunicii medicamente pentru depresia cauzata de traiul in Braila.