G4Media.ro

Un arheolog amator a găsit scheletele a șase persoane, cel mai probabil…

Foto: Vasile Boboc / Facebook

Un arheolog amator a găsit scheletele a șase persoane, cel mai probabil soldați români din Primul Război Mondial, în localitatea Slănic Moldova din județul Bacău

În urma unei cercetări cu detectorul de metale pe care Vasile Boboc, un arheolog amator, a făcut-o pe raza localităţii Slănic Moldova din judeţul Bacău, au fost descoperite osemintele a șase bărbați, potrivit unui anunț al acestuia. Potrivit primelor rezultate ale analizelor pe teren, e vorba despre rămășițele unor soldați care au luptat în Primul Război Mondial.

Primele indicii arată că cei şase ar fi făcut parte din Regimentul 80 Infanterie. Descoperirea a fost făcută în zona Cernica, Slănic Moldova, unde s-au dus lupte intense.

„Scheletele au fost găsite cu muniţia aferentă. Pe plăcuţa de identificare se vede clar Regimentul 80 de Infanterie”, spune într-o descriere făcută la fața locului Vasile Boboc.

La acţiune au participat şi reprezentanți ai autorităților.

Potrivit publicaţiei ziaruldebacau.ro, de nouă ani de când este arheolog amator, Vasile Boboc a descoperit mai multe obiecte care au ajuns în vitrinelor muzeelor de istorie.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...