G4Media.ro

Un algoritm al Facebook a confundat persoanele de culoare cu primatele/ Purtătorul…

Un algoritm al Facebook a confundat persoanele de culoare cu primatele/ Purtătorul de cuvânt al rețelei de socializare: ”O eroare inacceptabilă, ne cerem scuze tuturor”

Un algoritm de recomandare al Facebook a întrebat utilizatorii dacă doresc să vadă şi alte „videoclipuri cu primate” în dreptul unui video al unui tabloid britanic ce înfăţişa persoane de culoare, a dezvăluit vineri The New York Times.

Videoclipul de pe Daily Mail, vechi de mai mult de un an, este intitulat „un alb cheamă poliţiştii contra unui bărbat de culoare din port”. Acesta arată doar persoane, nu maimuţe.

Întrebarea „vrei să vezi mai multe videoclipuri cu primate?” cu opţiunea „Da/ Respinge” a fost afişată pe ecran de mai mulţi utilizatori, potrivit capturilor de ecran publicate pe Twitter de Darci Groves, fost designer al Facebook.

„Este scandalos”, a comentat ea, cerându-le foştilor colegi de la Facebook să urmărească cazul.

„Este clar o eroare inacceptabilă”, a reacţionat o purtătoare de cuvânt a Facebook. „Ne cerem scuze tuturor celor care au văzut aceste recomandări insultătoare”.

Grupul californian a dezactivat unealta de recomandare pe acest subiect „de îndată ce ne-am dat seama ce se întâmplă pentru a investiga cauza problemei şi a preveni repetarea acesteia”, a precizat ea.

Cazul evidenţiază limitele tehnologiilor de inteligenţă artificială, subliniat în mod regulat de platformă în eforturile sale de a construi un fir personalizat fiecăruia dintre cei aproape 3 miliarde de utilizatori lunar.

Gigantul Facebook, ca şi concurenţii săi, este în mod regulat acuzat că nu luptă suficient contra rasismului şi altor forme de ură şi de discriminare.

Subiectul stârneşte cu atât mai multă tensiune cu cât multe organizaţii ale societăţii civile acuză reţelele de socializare şi algoritmii lor că au contribuit la divizarea societăţii americane, în contextul manifestaţiilor mişcării Black Lives Matter.

sursa: News.ro, sursa foto: Captură video via Nytimes

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Oamenii sunt primate.

 2. Și unde ar fi greșeala?

 3. Ne cerem scuze ai promitem sa stricam algoritmul sa nu mai descrie realitatea…

 4. They were kingz and stuff 😂😅

 5. Unde e confuzia!?

 6. Bai ostilor care sinteti voi osti, oamenii sint primate, nu e nici o confuzie.
  Poate ca ati vrut sa spuneti cu cimpanzeii, cu gorilele, ei?

 7. Gura pacatosului (AI) adevar graieste!

 8. We Wuz Kangz

 9. Dacă erau albii să fie confundați cu gorile pariez că atuncea nu mai ieșea scandal. E o problemă numa când colorații sunt afectați.

 10. Cat rasism prin comentarii, go Romania…. Educatie si gandire de tarani – cuvantul taran fiind folosit aici cu sens periorativ, pentru aia cu „hurr durr si ce noi nu suntem primate?”.