G4Media.ro

Un adolescent din Harghita a ajuns la spital după ce a fost…

sursa foto: Pixabay

Un adolescent din Harghita a ajuns la spital după ce a fost atacat de o ursoaică/ Băiatul își căuta un prieten plecat cu caprele la păscut

Un tânăr de 16 ani a ajuns la spital după ce a fost atacat de o ursoaică, în zona satului Aldea, comuna Măriniş, animalul producându-i răni în mai multe zone ale corpului, transmite Agerpres.ro.

Primarul comunei Mărtiniş, Jakab Attila, a declarat luni seara, pentru AGERPRES, că doi tineri, de 16 ani, au vrut să meargă să îşi caute un prieten aflat cu caprele la păscut, pe un deal.

Ca să ajungă în zona respectivă, trebuiau să treacă printr-o vale, iar acolo au văzut un urs care a început să alerge către ei.

Victima a povestit că a căzut şi a fost muşcată de picior, iar ursul a încercat să îl tragă într-un tufiş.

Băiatul a fost salvat de prietenii săi, care atunci când au văzut ce se întâmplă au asmuţit câinii, iar sălbăticiunea a plecat.

„Aşa a zis (victima-n.red), că ultima clipă pe care şi-o aminteşte este că ursul i-a muşcat piciorul şi a vrut să-l tragă în tufiş. El a prins un copac şi nu l-a lăsat. În timpul acesta, prietenul cu care era şi cel care era cu caprele au observat ce s-a întâmplat, au fugit cu câinii acolo, câinii au sărit pe urs şi atunci l-a lăsat acolo. Dar în timpul acesta i-a muşcat piciorul, braţul, spatele, în patru-cinci locuri”, a spus primarul Jakab Attila.

Băiatul a fost transportat la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc, iar starea sa este una bună, primarul precizând că în câteva zile se va întoarce acasă.

Jakab Attila, care este şi preşedintele Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AVPS) „Târnava Mare”, a punctat că fiind vorba de o ursoaică, întrucât cei trei tineri i-au văzut puii, „care sunt de anul trecut”, se va încerca, în primă fază, alungarea animalelor mai departe de comună, luându-se în considerare şi relocarea acestora.

Potrivit sursei citate, ultima soluţie ar fi împuşcarea, dar nu se doreşte acest lucru.

Jakab Attila a mai spus că nu e neobişnuit un astfel de atac în luna ianuarie, întrucât nu a fost iarnă şi, în urma fructificaţiei la stejar, „au fost foarte multe ghinde”, iar urşii „nu s-au culcat”, excepţie făcând ursoaicele care au fătat la sfârşitul lunii decembrie şi începutul lunii ianuarie.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...