G4Media.ro

Umbra lui Mircea Hava la Alba Iulia. Cine este Voicu Paul, desemnat…

Umbra lui Mircea Hava la Alba Iulia. Cine este Voicu Paul, desemnat sâmbătă candidatul PNL la Primăria municipiului

Voicu Paul, viceprimar, care în prezent îndeplinește atribuțiile de primar în Alba Iulia după ce Mircea Hava a devenit europarlamentar, a fost desemnat sâmbătă candidatul PNL la primăria municipiului, în cadrul ședinței Biroului Politic Județean.

Voicu Paul este viceprimar al municipiului Alba Iulia și l-a însoțit aproape 20 de ani pe Hava în cariera sa administrativă. Voicu Paul nu este văzut ca un personaj puternic la nivel local, ci mai degrabă ca un bun executant. Cei doi provin din fostul PDL, iar Hava l-a susținut, după fuziunea cu PNL, pentru funcția de președinte al organizației PNL din Alba Iulia, în detrimentul candidatului mai vechilor liberali, Gabriel Pleșa. Acesta din urmă a fost convins de gruparea Hava să renunțe la candidatură cu o seară înainte și a primit atunci funcția mai degrabă onorifică de prim-vicepreședinte.

Voicu Paul le-a mărturisit celor prezenți la congresul de atunci că ”și vagoanele sunt importante, nu doar locomotiva”, insistând pe ideea că este un om de partid muncitor și eficient, chiar dacă nu intră în categoria celor care ”atrag” voturi. Se întâmpla în 2017 și, de atunci, între cei doi a fost mereu o concurență acerbă.

Și Victor Paul, și Gabriel Pleșa au fost viceprimari, iar odată cu plecarea lui Hava la Bruxelles ca europarlamentar, după alegerile din 2019, între ei s-a aprins din nou competiție, miza fiind preluarea atribuțiilor de primar.

Din nou Pleșa a fost cel care a renunțat, astfel că atribuțiile de primar i-au revenit favoritului lui Mircea Hava, Voicu Paul. Pleșa nu a mai așteptat nominalizarea candidatului PNL la funcția de primar la Alba Iulia și în urmă cu câteva luni a decis să candideze din partea USR.

Oficial, Voicu Paul a fost desemnat candidat la primărie în urma unui sondaj realizat la Alba Iulia. Însă rezultatele cercetării sociologice nu au fost făcute publice, iar surse din organizația județeană spun că există temeri că Paul ar putea pierde primăria, unul dintre fiefurile importante din Transilvania, ale PNL.

Principala amenințare pentru liberali este chiar fostul lor coleg, Gabriel Pleșa. Acesta are încă relații bune cu o parte din organizația PNL Alba, membrii dinaintea fuziunii cu PDL.

În 20 de ani, Voicu Paul nu s-a remarcat cu proiecte proprii și a trăit, politic și administrativ, mereu în umbra fostului primar. De altfel, candidatura sa confirmă menținerea de către Mircea Hava a influenței la nivel local.

Mircea Hava și-a arătat susținerea pentru Voicu Paul și cu prilejul unei vizite a lui Klaus Iohannis la Alba Iulia, când i l-a indicat președintelui drept succesor la funcția de primar, moment surprins de jurnaliștii aflați în apropierea lor.

Voicu Paul s-a născut la 17 decembrie 1962 la Sandra, Județul Timiș, este căsătorit și are doi copii.

Foto: Voicu Paul și Mircea Hava / Sursa: Facebook Mircea Hava

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Pai acu un an Rares Bogdan zbiera la realitarea ca Hava a facut ilegalitati si ca ar trebui cercetat cu tot cu gasca lui, acu e cel mai bun si il lauda de fiecare data

  2. Ar fi cazul sa se incheie domnia lui Hava si PDL.

  3. Cum era aia cu USR nu accepta traseisti?

  4. La craiova interlopii dau lupte de strada.

    organele si sistemul de justitie stau la fereala scaldati in bani si privilegii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.