G4Media.ro

ULTIMA ORĂ Piloții, marinarii, șoferii de tiruri vor fi exceptați de la…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

ULTIMA ORĂ Piloții, marinarii, șoferii de tiruri vor fi exceptați de la completarea PLF / Călătorii pot completa formularul cu maximum 72 de ore înainte de a intra în țară / Pragul minim al amenzii a fost redus de la 2.000 la 500 de lei

Piloții, marinarii, șoferii de tiruri, personalul feroviar, cei care tranzitează zilnic frontiera pentru a merge la locul de muncă și alte câteva categorii de persoane vor fi exceptate de la completarea PLF. În plus, călătorii pot completa formularul cu maximum 72 de ore înainte de a intra în țară, față de 24 până acum, iar pragul minim al amenzii a fost redus de la 2.000 la 500 de lei, a anunțat, joi, într-o conferință de presă, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu.

Modificările au fost aprobate printr-o ordonanță de urgență adoptată în ședința de joi a Guvernului.

Andrei Baciu și-a cerut scuze față de „toți cei care au fost în situații dificile” din cauza obligației de a completa acest formular.

Prin OUG s-a stabilit că persoanele care fac parte din categoriile exceptate vor trebui să completeze o singură dată, un formular simplificat, în care să bifeze că sunt personal exceptat.

Categoriile exceptate de la completarea PLF:

a) piloții de aeronave și personalul navigant al acestora, precum și mecanicii de locomotivă și personalul feroviar;

b) conducătorii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă, precum și conducătorii autovehiculelor prevăzute cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care
asigură transport de persoane;

c) personalul navigant maritim și fluvial, precum și personalul de deservire a platformelor maritime;

d) personalul navigant îmbarcat la bordul navelor, elicopterelor și personalul de deservire a platformelor maritime situate în zona economică exclusivă a României și care nu se deplasează pe teritoriul altui stat;

e) polițiștii care participă la misiuni de aducere în România, sub escortă, a persoanelor urmărite internațional și a celor transferate în vederea continuării executării pedepsei cu închisoarea în conformitate cu prevederile Legii nr. 302/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

f) personalul implicat în executarea misiunilor de transport pacienți ai serviciului medical la și din unități sanitare aflate în afara teritoriului României.

g) persoanele care în vederea deplasării la locul de muncă tranzitează frontiera de stat cel puțin o dată în 24 de ore; ”

Andrei Baciu a anunțat că s-a redus și valoarea amenzilor, respectiv pragul minim a scăzut de la 2.000 la 500 de lei. Acesta a adăugat că persoanele care au contestat amenda în instanță, dacă în final vor fi amendate, vor primi amenda de 500 de lei.

De asemenea, a fost prelungit termenul în care PLF poate fi completat, de la 24 de ore înainte de a intra în țară la 72 de ore înainte de a intra în țară. Formularul poate fi completat și după 24 de ore de la intrarea în țară.

Citește și Amenzi pe bandă pentru piloți, marinari, șoferii de tiruri din cauza formularului PLF / Călători care au completat documentul s-au trezit amendați cu 2.000 de lei / Autoritățile au rămas în faza discuțiilor, iar oamenii trebuie să conteste în instanță

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Ca de obicei, masuri luate pe jumatate.
    Pur si simplu politicienii nostri nu mai vor sa dea libertatile inapoi dupa ce au pus mana pe instrumentele de control!

    Eliminati toate restrictiile, PLFurile si certificatele inutile!

  2. Azi am primit amenda de la DSP BUCURESTI.
    Desi am PLF valabil,confirmat de catre plf@ms.ro,am fost amendat.
    In 32 de ani politicienii nu au facut legea in asa fel incat autoritatea emitenta a unui act administrativ sa o si poata anula.
    Voi contesta si voi cere despagubiri in solidar MS,STS.DSP ca asa trebuie.