G4Media.ro

ULTIMA ORĂ Moțiunea de cenzură a picat, Guvernul rămâne în funcție /…

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

ULTIMA ORĂ Moțiunea de cenzură a picat, Guvernul rămâne în funcție / Cîțu, atacuri la PSD și la Orban: Banii din PNRR merg doar la investiții, oricât ar saliva baronii PSD / Niciodată nu aș susține nici măcar în glumă să-mi dau jos propriul guvern ca să guvernez cu PSD

Parlamentul a dezbătut și votat prima moţiune de cenzură împotriva acestui executiv, iniţiată de PSD şi intitulată „România EŞUATĂ. Recordul «fantastic» al Guvernului Cîţu”. Premierul Cîțu a criticat virulent PSD și a lansat săgeți și la adresa lui Ludovic Orban, spunând că ”PSD-iștii văd în mine cea mai mare amenințare pentru că sunt singurul care s-a opus sistematic oricărei colaborări cu PSD (…) Niciodată nu aș susține nici măcar în glumă să-mi dau jos propriul guvern ca să guvernez cu PSD”.

 • Urmărește LIVE cele mai importante momente ale zilei din Parlament:18.00: Moțiunea de cenzură nu a trecut, fiind votată de 201 parlamentari. Pentru ca aceasta să fie adoptată aeru necesare voturile a 234 de senatori și deputați.

16.55: S-au încheiat discursurile. Începe votul, care este secret, exprimat  cu bile. Parlamentarii din coaliție au anunțat că nu vor vota.

16.52: Ludovic Orban: Valoarea și calitatea umană n-au nicio legătură nici cu vârsta, nici cu vechimea.

16.50: Premierul Florin Cîțu:

 • Domnii de la PSD, ce-mi place cum vă îngrijorează sărăcia din România cu cămăși scumpe, ceasuri scumpe.
 • Dle deputat AUR, bunicii mei au murit pe front, iar statul și comuniștii le-au confiscat averile. Dvs. și stăpânii dvs din Rusia nu aveți ce căuta în România!

16.42: Marius Budăi (PSD): O guvernare care conduce la sărăcie trebuie trimisă la lada de gunoi a istoriei.

16.38: Ia cuvântul Diana Șoșoacă. Vociferează după ce președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, îi taie microfonul, pentru depășirea timpului alocat și aduce un sac negru la tribună.

16.32: Vorbește Pavel Popescu (PNL).

16.26: Din partea PSD vorbește Vasile Dîncu.

16.23: Vorbește Claudiu Târziu (AUR).

16.17: Cosette Chichirău (USR PLUS) vorbește de la tribună, către PSD: Ați aruncat gaz pe România, ați dat foc și ați fugit, dar unii nu au putut să fugă prea repede și au fost prinși și au ajuns în închisoare.

16.07: Vorbește Gabriel Andronache (PNL).

15.59: Vorbește Sorin Grindeanu (PSD). Cîțu, un periculos megaloman. Orban – un mare maestru al compromisurilor sulfuroase, dispus să vândă pe oricine și orice. Barna – penalul de tip nou, obligat să-și înghită propriile lozinci. Cioloș – o creatură ciudată, un agro-conțopist, altoit de arivismul nemăsurat al celui dispus să pupe orice inel străin

15.57: Deputatul Mihai Lască (ex-AUR) a încercat să își exprime un punct de vedere legat de USR PLUS și a întrebat, cu voce sacadată, în timp ce citea de pe telefonul mobil: Domnilor de la USR, cine vrea să rămână primul însărcinat?

15.47: George Simion vorbește din partea AUR

15.36: Din partea USR PLUS vorbește Radu Mihai Mihail.

15.32: Vorbește senatorul PNL Virgil Guran.

15.30: Ludovic Orban:

 • Mi pare rău că antevorbitorul stă mai prost cu aritmetica, dar, după ştiinţa mea, 35.225 de voturi sunt mai mult decât 34.424 de voturi. Nu mai minţiţi, nu mai clamaţi victorii pe care nu le-aţi obţinut. Aţi pierdut localele anticipate. Număraţi ce vreţi dumneavoastră. Oricum aţi pierdut cinci primari şi Consiliul local Cojasca.

15.23: Liderul PSD, Marcel Ciolacu:

 • Domnule Orban, aţi pierdut alegerile din nou. Oricât le-aţi învârti, 17 este mai mare decât 15, aşa cum PSD este mai bun decât toată coaliţia voastră de pierzători. Domnule Orban, au şi colegii dumneavoastră dreptate să vă ceară demisia. Câte alegeri trebuie să pierdeţi ca să plecaţi?
 • Domnule Barna, vă anunț că domnul Cioloș e în căutarea bărbatului care naște!
 • Domnule Cîțu, mai aveți tupeul să stați cocoțat acolo și să le spuneți românilor cât de bine o duc? Cât de bine le e copiilor cu alocațiile tăiate, pensionarilor cât de bine le e cu 2 lei pe zi, agricultorilor care aruncă recolta pe câmp sau antreprenorilor care nu au văzut niciun leu de la guvern?
 • Știți cât va plăti fiecare nou născut pentru împrumuturile făcute de voi? 2500 de euro e datoria cu care pornesc în viață.
 • Dle Orban, ascundeți-vă de DNA! Un an de zile ați patronat cel mai mare furt din istoria pandemiei, iar dl Cîțu se dovedește un demn urmaș.
 • În urmă cu un an jumate nu era zi ca actuala coaliție să nu se bată cu pumnii în piept. Ați ajuns să îngenunchiați statul de drept, voi, apostoliții dreptății. Ați revocat ilegal Avocatul Poporului!
 • Azi, în cancelariile europene se vorbește despre România ca ultimul stat.
 • Ați încălcat dreptul la educație al copiilor, ați încălcat dreptul bolnavilor la tratamente.
 • Ați acuzat românii că nu vor să se vaccineze, dar ați oprit vaccinul la marginea marilor orașe.
 • Veți desființa Parlamentul și veți instaura dictatura?
 • E prea mult! Acest guvern a mers prea departe, e suficient răul făcut, acest guvern trebuie să plece astăzi.

15.03: Premierul Florin Cîțu:

 • Social-democraţii văd în mine cel mai mare inamic al lor, o ameninţare. Pentru că sunt singurul care s-a opus sistematic şi vehement oricărei colaborări, de orice formă, cu PSD. Toţi românii trebuie să ştie că niciodată nu voi face compromisuri, dar mai ales când vine vorba de PSD. Niciodată nu aş susţine, nici măcar în glumă, să dau jos propriul Guvern ca apoi să fac guvernare cu PSD.
 • Domnilor de la PSD, degeaba speraţi. Vă minţiţi singuri. După 25 septembrie va fi şi mai rău pentru dvs. Am tranşat alegerile din PNL, de cine vă e cel mai frică nu scăpaţi”
 • PNL va guverna 8 ani, să pregătiți câte o moțiune de cenzură pentru fiecare dintre următorii 8 ani
 • Moțiunea are un text jalnic, patetic, penibil
 • Economia și veniturile românilor cresc, dobânzile scad. Așa se face o guvernare de succes, de centru-dreapta. Eurostat a arătat că puterea de cumpărare în România e mai mare decât în Ungaria, Bulgaria, Grecia
 • Dle Ciolacu, e momentul să vă cereți scuze românilor cu credite, le-au crescut ratele după ce ați trecut de la Robor
 • Banii din PNRR nu pot avea altă destinație decât investițiile, oricât ar saliva baronii PSD
 • Singurele împrumuturi le facem pentru investiții. Așa se fac investițiile, scrie în orice manual de economie, dacă ați citi
 • Această guvernare competentă trebuie să gestioneze fondurile europene până în 2028, altfel banii ar ajunge la baronii PSD
 • Datele Eurostat arată că România are cele mai ieftine alimente din UE. De aceea consumul crește. Iar câștigul salarial a crescut cu 13% față de anul trecut.
 • Avem cea mai rapidă revenire economică din istorie ca răspuns la criza economică, e celebra revenire în ”V”. Asta spuneți dvs. că e criză? Când FMI spune că vom avea o creștere economică de 7% în acest an?
 • Mai țineți minte OUG 114? Artizanul naționalizării pilonului II de pensii e acum europarlamentar PSD, Ciolacu era vicepremier. Lupul își schimbă părul, dar năravul ba.
 • PSD-iștii au făcut tot posibilul să oprească vaccinarea. De ce vrea PSD să o blocheze? Ați văzut vreun lider PSD să promoveze vaccinarea, să meargă în vreun centru de vaccinare? Nici unul nu a ieșit public să susțină vaccinarea
 • PSD a vrut să blocheze și PNRR, vă amintiți șantajul din Parlament
 • Această moțiune e actul oficial care consfințește alianța dintre PSD și AUR. Îi unește ura față de modernitate, de proprietatea privată, de antreprenori, de libertatea individuală, față de statul de drept
 • Indiferent de costurile politice, românii trebuie să știe că vom face reformele asumate prin programul de guvernare, indiferent de piedici și de unde vin aceste piedici. Reformăm sistemul de pensii, în justiție, în companiile de stat. Reformele vor asigura predictibilitate. Dacă nu facem aceste reforme, vom rămâne la coada Europei, unde ne-a ținut PSD. Îi scoatem pe români din sărăcie și nu îi veți mai putea ține captivi în logica ajutoarelor sociale, domnilor de la PSD.
 • Noi vrem evoluție, PSD și AUR vor involuție.

14.36: Citește aici textul integral al moțiunii PSD

14.28: Versuri de George Bacovia și digresiuni pe tema prețului la fasole în textul moțiunii de cenzură

14.25: Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, citește în fața plenului textul moțiunii de cenzură

14.19: Marcel Ciolacu a declarat, la Digi24, în timpul dezbaterii moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, că nu crede că toți parlamentarii formațiunilor politice aflate la guvernare vor ”sta cuminți în bănci”. Referitor la decizia CCR care a constatat că demiterea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului a fost neconstituțională, președintele PSD a spus că a fost un ”atac la statul de drept” și că vor exista reacții externe care vor taxa votul Parlamentului.

14.18: A început ședința plenului reunit al Parlamentului, începe citirea moțiunii de cenzură

14.10: Premierul Florin Cîțu a ajuns la Parlament, alături de membrii guvernului

Context. PSD mizează pe voturile parlamentarilor AUR, ale neafiliaţilor, dar şi pe voturi din grupul minorităţilor. În ceea ce priveşte parlamentarii coaliţiei, premierul Florin Cîţu a reiterat că aceştia nu vor vota la moţiune. USR PLUS a avut o ezitare luni, anunţând întâi că senatorii şi deputaţii formaţiunii vor vota, dar împotriva moţiunii, ulterior, revenind aupra deciziei şi anunţând că se vor conforma decizie luate în coaliţie de a nu vota.

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit miercurea trecută în plen pentru citirea moţiunii de cenzură depuse de 156 de parlamentari PSD împotriva Guvernului Cîţu, intitulată ”România EŞUATĂ. Recordul ”fantastic” al Guvernului Cîţu”, care are un motto din poezia ”Seară tristă” a lui George Bacovia: ”Prin fumul de ţigări, ca-n nouri / Gândeam la lumi ce nu există…”

”Guvernarea PNL-USR-UDMR conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare! România trăieşte de pe o zi pe alta, din împrumuturi masive luate la dobânzi astronomice. Preţurile au explodat, buzunarele românilor s-au golit. Facturile s-au dublat, alimentele de bază au devenit bunuri de lux, medicamentele esenţiale ori nu se găsesc, ori sunt foarte scumpe. Cursul euro/leu a ajuns la 5 lei, iar litrul de benzină a depăşit 6 lei. Numai ”lucruri fantastice”!!!”Datoria publică bate record după record, iar de ţinta de deficit de 3% nu îşi mai aminteşte nimeni! Cu toate acestea, alocaţiile, salariile şi pensiile sunt îngheţate şi antreprenorii se plâng că statul nu le plăteşte lucrările efectuate! Nu se dau bani la stat, nu se dau bani nici la privat! Şi atunci, întrebarea care este pe buzele tuturor românilor este: CE AŢI FĂCUT CU BANII, DOMNULE CÎŢU!?”, afirmă social-democraţii în moţiune.

Ei reproşează Guvernului că hoţia a fost oficializată prin lege, a distrus firmele româneşti şi a transformat ţara în amanet, că din cele 57 de măsuri pentru IMM-uri scrise în programul de guvernare, 55 au fost anulate, că vrea un popor sărac, de salariaţi plătiţi cu doi lei pe zi, că vrea să reformeze pensile – prin eliminarea fizică a viitorilor pensionari, că a transformat PNRR din Redresare în Sărăcire Programată, că condamnat Sănătatea publică la o continuă terapie intensivă, că a adus Educaţia din România sub semnul haosului şi improvizaţiei, şi a compromis educaţia a generaţii întregi de elevi, dar şi că a avut şi are o singură viziune pentru Agricultura României: ”Pe făraş!”.

”Astăzi România are o singură soluţie: să plecaţi! Aţi făcut mult prea mult rău ţării într-un timp record! Prin toate aceste lucruri ”fantastice”, aţi transformat România într-o ţară eşuată. O Românie EŞUATĂ, cu o economie EŞUATĂ, cu un sistem de învăţământ EŞUAT, cu un sistem medical EŞUAT, cu o Agricultură EŞUATĂ! Ca niciun alt guvern de până acum, aţi reuşit performanţa să ESUAŢI în toate domeniile! Singura preocupare a fost bătălia pentru ”împărţirea prăzii” între clanurile politice din PNL-USR-PLUS, numirea clientelei în funcţiile pe care vă lăudaţi că le desfiinţaţi, direcţionarea bugetului de stat şi a banilor europeni din PNRR-ul pentru susţinătorii la congresele din toamnă şi circul… mascarada zilnică, făcută cu scopul de a vă ascunde EŞECUL! Nu aţi păcălit însă pe nimeni, domnule Cîţu! Toţi românii au văzut cum a ajuns România sub conducerea guvernării ”fantastice” a PNL-USR-PLUS-UDMR. Şi, de aceea, este momentul să plecaţi acasă!”, încheie PSD moţiunea.

Textul integral al moțiunii poate fi consultat aici. 

CUM VOR VOTA GRUPURILE PARLAMENTARE

Pentru ca moţiunea să treacă sunt necesare 234 de voturi.

Liderul PSD Marcel Ciolacu, care duminică susţinea că moţiunea are mari şanse să fie votată, a afirmat luni că ar mai fi necesare ”în jur de 20 de voturi, mai exact 18”. Tot Ciolacu afirma că toţi cei 157 de senatori şi deputaţi PSD vor fi prezenţi şi că parlamentarii AUR vor vota, liderul partidului George Simion precizând însă că nu votează moţiunea PSD, ci pentru plecarea Guvernului Cîţu. De asemenea, Marcel Ciolacu contează şi pe votul parlamentarilor neafiliaţi, iar din calculul prezentat de el rezultă că mizează şi pe voturi din Grupul minorităţilor naţionale.

PSD, împreună cu AUR şi cu neafiliaţii au 205 voturi.

Parlamentarii coaliţiei nu vor vota.

CUM SE DESFĂŞOARĂ DEZBATERILE ŞI VOTUL

Conform articolului 113 din Constituţie, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Articolul 47 din Regulamentul şedinţelor comune prevede că ”acordarea votului de încredere Guvernului şi retragerea încrederii acordate Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură sunt supuse procedurii votului secret cu bile”, în prezenţa a cel puţin jumătate plus unu din membrii care compun cele două Camere ale Parlamentului.

După prezentarea moţiunii de cenzură de către deputatul sau senatorul desemnat de iniţiatorii acesteia, preşedintele care conduce şedinţa comună dă cuvântul prim-ministrului sau, în cazul imposibilităţii participării acestuia, membrului Guvernului care îl reprezintă, pentru prezentarea poziţiei Guvernului. În continuare, preşedintele dă cuvântul deputaţilor şi senatorilor, în ordinea înscrierii lor la cuvânt.

După încheierea dezbaterilor, se trece la votarea moţiunii de cenzură. Moţiunea de cenzură se consideră adoptată dacă este votată de majoritatea deputaţilor şi senatorilor, în acest caz fiind vorba despre 234 de voturi.

Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea.

sursa foto: Inquam Photos/ Florin Cîțu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

113 comentarii

 1. Le este frică de ce se întâmplă la vot care nu cumva să trădeze careva, sunt si ei conștienți ca vor fi trădători.

  • Pierdere de vreme. Nu tradeaza nimeni.

  • Cei mai mari tradatori sunt postacii rusofili.

  • cine vorbea! de parca psd nu A FACUT EXACT SI LA FEL! nu ti-e ma rusine sa fii asa ipocrit? esti campionul ipocritilor.

  • A, gata, se transmite in direct? Ia sa vad cum pica in direct! Atentie maxima!

  • Emotii mari pentru postacii rusofili, mare ocazie pentru ei sa-si umple buzunarele cu ruble….suspans maxim…s-au trezit de dimineata sa-si dea acilisa cu parerea si sa culeaga roadele slugarniciei lor.

  • Uite postaceulul catelus al lui ciolos presedintele si barna omu tastatura. Am vazut ca azi ai primit dispozitie sa-ti intesifici activitetea ca nu cumva sa se creeze perceptia ca o pice guwernul.
   Bravo! Tot asa si in 5 ani o sa traiesti ca in china, exact cea ce-ti doresti.

  • @andrei
   Conform studiilor mele facute pe acest site, se pot identifica mai multe tipuri de capcane.
   1. Capcana securistului(oftarorului dupa ceasca, czc, penali, pesedistul care nu mai spun pe cine apara, dar tin minte…);
   2. Capcana religiosului(A.I.)
   3. Capcana PSDistului(prezent aci de fata);
   4. Capcana muncitorului de rand(Mirela), ca impinge vagoane, nu de alta, asa zice ea.
   5. Capcana antivaccinistului, Barbuska;
   6. Capcana patriotului(Raoke);
   7. Capcana aparatorul pensionarilor(Barbuska- el le face pe toate);
   8. Mai nou, capcana psihologului, intelegatorul si tolerantul, asta este noua, este moderna;
   Si lista continua. Analizez pensionarul userist. Sa vad ce capcane mai gasesc si aici, daca gasesc, desigur.
   Plin site-ul de capcane in comentarii.
   Singura solutie este: 🤔 proprie.
   5.

  • @Sarpele
   Sssss, ai venit la tzanc sa-mi confirmi teoriile. Right on time.

  • @Sarpele
   Eu imi fac studiile in politica si pun accent pe dezinformare. Am scos si teza. Sper ca este suficient de clara.

  • Nu stiu de unde ai invatat tu sa faci studii dar ti-ai ratat cariera. Ai auzit de metoda stiintifica? Acea metoda prin care se fac studiile adevarate, e prea mult pentru tine.
   Aduci o contributie negativa plusereilor prin cea ce ai scris, ma bucur, continua tot asa! Numai asa oameni o sa vada cine sunteti cu adevarat.
   De asta dreptul la libera exprimare este fundamental pentru o societate sanatoasa. Va lasa sa va exprimati si oamenii vad cat sunteti de inapoiati.
   Bafta in continuare:)))

  • Ssss, ia zi-mi tu mie care este ramura stiintei care studiaza dezinformarea?

  • Ssss, de ce nu te semnezi cu numele pe care il folosesti in mod obisnuit? Te ascunzi, ssss?

  • Ssss, nu prea stii de unde sa ma iei, te cam balbai, tu asa, sssss. Ba, ca sunt postac, ba ca sunt student. Cum e pana la urma?

  • Deci identificarea realității, recunoașterea greselilor este trădare?

  • Ssss, dar asa sigur pe tine pari, fara sa stii nimic. Buna strategie. 🤣

  • Ssss de la Stefan, ia sa vezi cum pica motiunea si eu am dreptate si tu nu. Data viitoare postacii rusofili sa ma intrebe pe mine sa nu mai aiba emotii degeaba si sa munceasca in van.

  • Asta cu statul in banca fara sa voteze e tare de tot.
   Acum cativa ani am avut onoarea sa discut in contradictoriu cu marele deontolog, politolog si sociolog Parvulescu Christian, despre avantajele si dezavantajele parlamentului bicameral, dansul incercand sa-mi bage-n cap cu orice pret ca nimic nu poate fi mai benefic pentru democratie, decat fo 600 de gorobeti distribuiti in doua camere.
   Nu numarul gorobetilor conteaza, incercam eu sa replic, si nici numarul camerelor in care-s distribuiti, ci calitatea acestora, pe principiul ca, in tara asta cel putin, este mult mai usor sa gasesti 2-300 de oameni onesti si bine pregatiti, decat 5-600.

  • Mai si cheltuie rublele alea din banii oamenilor degeaba.

  • Postacel, la cum ai rectionat mi-ai confirmat ca ti-am atins coarda sensibila, mai exact, te-am informat cum functioneaza libera exprimare si acum este evident ca nu ai stiut.
   Ti-ai dat singur cu tesla in oo si te-ai deconspirat singur:)))) acum este evident ca esti un postacel pluserist care nici macar nu intelege libera exprimare.
   Se vede de la o posta ca esti needucat si propagandist, exact ca si comunistii lui lenin si stalin.

  • Unde mi-ai dat cu tesla?🤣😂🤣😂
   Barbuska, colegul de breasla are nevoie de ajutorul tau! Lasa pauza de masa si hai sa-i faci un training!
   Ssssss.
   Da, trebuie sa recunosc. Inca mai studiez la capitolul libertate de exprimare. Inca mai am dubii, dar hey, omul cat traieste invata.

  • Sssss, deci raspunsul la intrebarea mea este? Nu este, ca nu l-ai scris. Hai ca-ti spun eu.
   Adevarul.

  • Orban ciolos barna-toti nationalitate maghiara + UDMR+Klaun# minorități
   Asta au votat inconștienții.
   Deci slabe speranțe sa se întâmple ceva.

  • @Am fost …

   E mai bine pentru tine cu rusii …

  • „Inconstientii” aia au votat cu constiinta, in schimb unii s-ar vinde rusului si pentru o mana de ruble, nu le-ar fi rusine, dupa cat s-au luptat pentru libertate, poate si unii dintre bunicii si parintii lor, vandutule care esti.

  • Marș!

  • Se vede că nu ai ocupație, ești o potaie care roade oase sub masa străinilor și tradatorilor de țară. Vreau să vad cât mai suportați voi restricțiile și inacțiunea acestor neica nimeni, care dau din gură și nu realizează nimic, lipsa locurilor de muncă și trântorii care calcă pe cadavre! La muncă! Hai cu 10 august, poate mai iese un partid de impotenți care sa sugă sângele poporului! Vreți o țară că afară, veți o țară deznaționalizată și lgtbistă.

  • Adevarul este ca motiunea a picat. Tanaa.

  • Sa nu uitati sa dati rublele alea inapoi, da? E rusine maica sa tradezi si sa iei bani fara sa muncesti.

  • Ciolanu si Grupul Infracțional Organizat (PSD) au reușit să se facă de râs încă odată!
   Ăștia nu se învață minte decât după două zeci de ani de opoziție, de aceea, le urăm ” la mulți ani ” atât în opoziție,cât și la răcoare…lângă Dragnea !

 2. Pt Redactie: Vrei sa cada guvernul ?

  • Dvs inteleg ca vreti sa ramana: CUM MOTIVATI?!
   Ce a FACUT acest Guvern din ce-a promis in Programul de guvernare 2020-2024, ca aproape zilnic Barna si in general USR PLUS au inceput sa spuna ca in coalitie exista OPOZITIE clara fata de reformeleasumate in Programul de guvenrare!!!!??
   Chiar mai aveti vreo speranta de la mincinosii astia?!
   Pentru ce sa ramana, sa-si indestuleze clientela politica analfabeta si sa ne minta toata ziua cum fac ei reforme peste reforme, desi nici una NU e definita, nu e inceputa, habar nu au ce vor face!
   Niste mincinosi, fix ca PSDragnea!!!!
   Nici o deosebire, PNL=PSD=UDMR=aceeasi mizerie!!!!

  • Nu pot sa-ti spun ca eu nu ma uit la Antene si la Tv-Ghita et co(Dughin and so on)

  • Lili e platita direct de kgb .
   Exact cum au descris cei de la BILd despre manevrele lui putin in moldova .

  • @Ion
   Pe de-o parte e bine, dar pe de-o parte pierzi capcana desteptului. Adevar, adevar, adevar, zbang minciuna, adevar, adevar. Mai studiez. Asta-i cea mai cea capcana. Daca te prinzi, esti tare. Dar nu o gasesti decat la a-uri.🤣
   Mai studiez daca nu cumva este si pe G4 sa nu le faci totusi audienta ca nu se merita, desi am inteles ca se ocupa guvernul cu ceva sponsorizari pentru campania de vaccinare, deci tot degeaba.

  • Pe G4, in comentarii, desigur.

  • Florin CITU este un egoist si nu vrea sa adopte un copil, desi are multi bani.
   Natura nu ii ofera un copil natural! Citu nu crede in Dumnezeu!

  • Aurarule, ce treaba au Dumnezeu si copiii cu politica?

 3. Măcar așa, de un „pamplezir”, să amintim ce spune Constituția despre statutul parlamentarului:
  „ARTICOLUL 69
  (1) În exercitarea mandatului, deputaţii şi senatorii sunt în serviciul poporului.
  (2) Orice mandat imperativ este nul.”

 4. Daca-i lasa sa voteze, oare scapam de Zombie Citulica mincinosul?!
  Le e frica, jigodii!!!

  • Votul e liber si cine vrea sa cada guvernul voteaza si cine nu, nu voteaza ca nu are rost. Se numara voturile pentru cadere, care trebuie sa fie peste 234. Asta este tot si nimic mai mult decat demagogie.

  • @Ion Adrian: din ceea ce zici tu, nu este nicio diferenta intrea nu vota si a vota impotriva, ceea ce este de-a dreptul fals! Ca rezultatul final este acelasi, aici cadem de acord. Daca ai curajul actiunior tale, cand esti impotriva, votezi NU; nu faci romaneli d’astea cu fault tehnic, fie nu tre prezinti fie nu votezi …

   Care este cel mai puternic argument al tau pentru a te abtine de la vot (adica a declara ca esti indiferent!) in loc de a vota „NU” (si a arata ca esti impotriva)?

   Uite aici doua, contrare:
   1) Votantii te-au trimis acolo sa ACTIONEZI conform mandatului acordat, nu pentru peisagistica.
   2) Daca ti-e frica ca oamenii tai din USR vor trada, atunci n-ai ce cauta acolo, sa faci „o altfel de politica”. Te retragi, te duci acasa si … direct la antrenamente!

   A mai ramas ceva in favoarea a ceea ce zici tu? NU.

 5. Râde ciob de oală spartă. Guvernele PSD au dus EUR de la 4.5 la 4.75 (2017-2019), iar azi este 4.92. Prețul benzinei în 2018 era mai mare decât astăzi. Cum de nu a depus PSD moțiune contra guvernului Dăncila?

  • Ai uitat să spui ca acel PSD din 2018 a dublat salariul minim, a dublat pensiile, alocațiile, a triplat salariile medicilor, cât despre pretul carburantului, prețul barilului și implicit al carburantului, nu îl fixează guvernul sau premierul. Sper că ți-am dovedit că ești un mare BOU!

  • @Eugen, le-a dublat pe datorie si acum da vina pe liberali ca au continuat sa se imprumute ca sa alimenteze in continuare aparatul bugetar. Daca iei in calcul ca liberalii au avut de-a face cu o criza globala, nu au iesit prea rau din criza desi au continuat sa investeasca.
   Ce a construit PSD in cei mai buni ani pentru economie 2017-2019 ramane o bataie de joc pentru poporul roman: 3 cioturi de autostrada complet inutile: Cristian-Rasnov, Gilau Nadaselu si centura Bacaului, nici 20 de Km adunate.

  • Pretul carburantului este setat de guvern/parlament prin zecile de taxe si accize inutile.

  • Postacul Eugen, fan psd, mereu la datorie.

  • Bai George, le-a dublat pe dracu sa te ia. A marit doar salariile pesede*uistilor bugetari si a neamurilor lor angajate in administratie. Asta a marit PSD.

 6. Dacă orboan este deștept și vrea șefia PNL, atunci acum este momentul sa, i dea la geoale lui câtu,

 7. Da ce ar mai fi Dacă am veni și noi la muncă Și să stăm să nu facem nimic ??????? Puneți draku mâna la muncă nu stați ca nu degeaba v-am trimis în parlament . Jocuri ieftine cu mangleala de recidivisti.

  • Dar tu ce faci Barbuska? Ce munca mai e si asta? Sa comentezi zi lumina fara rost?

  • Postacelul este nervos ca si-a permis luis sa le zica despre lucru:)))
   Oameni normali lucreaza si platesc taxe, nu stau ca tine pe ajutor social si platit de plusereu sa faca propaganda pe site-ul de propaganda a pluseristilor…
   De asta unii reactioneaza asa, dar tu fiind nascut, crescut, educat pe ajutor social si neplatind taxe in viata ta nu ai cum sa intelegi lucruri de bun simt.

  • Pun pariu ca tu esti un parazit nascut in urma mutatiei cu ciumă rosie!

  • In continuarea mesajului lui Standard: Ssssssss.

 8. Măi PSD-iștilor, nu vă este bine în opoziție, lăsați guvernul lui klauSS, să își ducă la îndeplinire programul de guvernare și planul de convergență 2021-2024, precum și PNRR-ul, pentru ca trăitorii coloniei Romanica să simtă din plin binefacerile minunatei guvernări, că au uitat traiul bun care l-au avut între 1996-2000, precum și masurile luate de criminalul Băsescu împreună cu Boc. Acum va fi mult mai bine.

  • „pe care” l-au avut. dar e de inteles, psdistii dupa ce ca sunt hoti nu le au nici cu romana.
   ce imi place de astia care vin cu legende din astea: colonie, sclavi etc. asta in timp ce ei se plimba cu masini ultimul racnet, fura cat pot si posteaza la foc automat. priceless!!!

  • @andrei
   De aceea mereu ma adresez acestui postac: @A32. In caz ca nu s-a prins.

 9. Auzi la Ciorolacu’ – hoția a fost oficializată prin lege! Să mori înfipt că ăștia au oficializat-o? Ai dreaq șobolani bolșevici! Comuniști infecți! La pârnaie cu Grupul Infracțional Organizat piszde!

 10. Exceptand ” motiunile” psd si aur mai fac ceva in Parlament ? Asa-i romanul, dornic de scandal. Ce construim azi, distrugem maine.

  • Eu stiu ca nu.

  • Nu făceau mare lucru nici înainte. Măcar astăzi s-au pregătit cu texte si au orchestrat un spectacol înflăcărat pentru electorat. Statistic, se știa ca motiunea NU trece.

 11. „Dan Barna recunoaște că se temea de trădări în coaliție.
  29/06/2021
  Liderul USR, Dan Barna, susține că exista posibilitatea unor trădări în cadrul coaliției de guvernare, tocmai de aceea s-a luat decizia ca parlamentarii coaliției să participe la moțiunea de cenzură, dar să nu voteze.
  ”Am zis să nu fie 2-3 voturi peste cele ale PSD-AUR, dar este firesc să participăm și până la urmă am luat această decizie de a nu vota la moțiunea de cenzură.
  În cazul unei moțiuni de cenzură, opoziția trebuie să strângă voturile necesare pentru a trânti Guvernul.”, a spus Dan Barna, la Antena 3.

  • Oare cum impleteste sinuos Barna „prezenti dar nu votam, de frica tradarii” cu „o altfel de politica”?!

   … intreb pentru profa mea de romana din liceu, mare amatoare de vrajitori inconsecventi dar plini de expresii frumoase … :))

   Ah, da, inca ceva: cam ce intelege Barna prin „opoziția trebuie să strângă voturile necesare pentru a trânti Guvernul.„? Adica in ce fel de cutie sa le stranga, cum sa le stivuiasca si la ce temperatura sa le tina? Aaaa, e doar o metafora despre cum la vot, numarul voturilor celor care voteaza pentru motiune trebuie sa fie mai mare decat minimul necesar? Gata, am inteles. Doar ca asta nu implica deloc ca ceilalti nu trebuie sa faca nimic (odata ce trebuie sa fie prezenti!), nu? A te abtine inseamna a-ti fi indiferent, nu a fi impotriva, oricate triplutulupuri logice ar incerca oricine sa faca sau ce tehnici de off-side (inafara spiritului jocului) ar vrea sa aplice.

   Domnu’ Barna, ce va mai place cuvintele, domnule! O sa va recomand profei de romana de care ziceam!

   Problema este ca noua, votantilor, ne plac mai mult faptele decat cuvintele … cum facem?! Ati bifat 17% din ce v-ati angajat (ne putem verifica, pe contract!). Cat prognozati pentru sfarsitul anului?

  • Eu nu înțeleg de ce se mai prezintă?!

 12. @Sanitarul,
  Nu iti explic pentruca romanilor degeaba le explici, ca ei stiu tot, ca ei se trag din Burebista si din Tartaria asa ca nu-mi pierd timpul. Dar totusi Eminescu stia u cine are de a face si le-a spus verde in fata ca doar norocul ii petrece. Dar azi nici asat nu prea se mai osteneste sa-i petreaca undeva.

 13. E bine cand politicienii se cearta intre ei ca au mai putin timp sa incurce restul oamenilor.

 14. ca sa ne intelegem, aceasta nu este motiune de cenzura … aceasta este o incercare disperata a populistilor de a pune mana pe banii aia multi … ma rog, si daca vreti, o incercare disperata a populistilor de a reveni la ciolan dupa perioada grea din fata careia au fugit!

 15. Ce josnic am ajuns:sa impuna cineva sa stai in banca pentru a nu TRADA!

  • Vezi, bre postacule, ca metoda e patentata de pesedistii tai

  • Ce ma inebunesti cu psd…e o stare de fapt…popor de …cu care nu e bine sa te insotesti la drum lung!

  • Da’ grevele parlamentare ale PSD sunt foarte bune, nu-i asa? La aia merge cu hei-rup, dar nu deranjeaza pe nimeni!
   E foarte bine ca cei din colitie stau in bancile lor pt ca intotdeauna exista cate unul-doi-trei prostanaci care voteaza invers si apoi se scuza ca ba li s-a blocat tableta, ba au apasat din greseala alt buton sau, tot din greseala, s-au incurcat cu bilele in fata urnelor.
   Daca sunt prezenti, cei care chiar vor, n-au decat sa se ridice si sa voteze. Nimeni nu poate sa-i opreasca, dar vor fi vizibili si vor suporta consecintele. (excluderea din partid)
   Altfel „tradatorii” ar avea sansa sa scape, daca voteaza toata lumea va fi greu de stabilit care cum a bagat bilele.
   Tot e mai bine decat asa cum fac PSD-istii, adica nu se prezinta deloc la vot, ca sa fie absolut siguri ca nu tradeaza nimeni.

   Cei intr-adevar „liberi” sunt cei 18 deputati de la minoritati, pt ca ei nu trebuie sa dea socoteala nimanui si nu pot fi exclusi din partid pt ca nu au partide.

   PSD si AUR au impreuna 205 voturi., adica mai au nevoie de 29 de voturi din afara ca sa treaca motiunea.
   Daca Ciolacu anunta ca mai au nevoie de 18 voturi, inseamna ca au deja 11 de la minoritati.
   Dar cine naiba pune pret pe declaratiile lui Ciolacu?
   Eu cred ca ciolacii nu vor obtine nici macar alea 205 voturi pe care le au – teoretic.

  • Kafka, și dacă e patentată de PSD, acum trebuie să o folosiți și voi? Nu v-ați lăudat că veniți la guvernare cu o altă mentalitate, meritocrație, că veniți să guvernati altfel decat PSD? Ce vedem de la inceputul anului? Exact aceleași metehne pe care le vedem de 31 de ani. Unde este acea politică altfel? Chiar nu vă este rușine? Ați ieșit în stradă ca să aduceți la putere un PSD vopsit în galben și portocaliu? Pai atunci v-ați meritat gazele și pulanele de pe 10 August.

  • „Tradare, tradare, dar sa stim si noi.”🤣

  • @Eugen – 😀 Da’ de ce postacule? Au pesedeii monopol pe ea? De ce sa nu o foloseasca si ailalti? Si acu’ sezi bland si nu te agita ca n-a trecut motiunea…

 16. Lasa ca astia o sa voteze Legea penetrarii anale,ca la asta se pricep.

 17. Astăzi, Ciolaxu și camarazii isi vor lua o elegantă mwiță că prea o caută cu lumânarea.
  Câțiva spermatoizi ii vor murdări barba, Grindineanu se va păta pe costum iar Stănescu se va feri de jet că e mai versat.
  La bătrânețe toți 3 isi vor aminti de aventura asta si se vor pișa pe ei de râs și din cauza incontinenței.

 18. Asta nu e democrație e camuflată în culorile curcubeului, niște mizerii care ne vor duce către balamuc în cel mai bun caz,sau spre anarhie ,probabil asta se dorește după 30 de de furat, ca să șteargă urmele c an 89

 19. Asta nu e demo crație e camuflată în culorile c urc ubeului, niște miz erii care ne vor duce către bala muc în cel mai bun caz,sau spre anar hie ,probabil asta se dorește după 30 de de fu rat, ca să șteargă urmele c an 8.9 .

 20. Băi imbecilule, rin pizdin, tu vorbești de stabilitate? Acest guvern este o glumă proastă. Este cel mai prost și incompetent guvern de după revoluție. Vorbești de Daia și Pintea, păi ăia erau zmei pe lângă, Mihăilă evazionista, de Vlăduț nici nu mai zic, Oros, Turcan, Bode, Grindă, Neluțu, Năsui, Nazare, ăștia toți la un loc, alcatuiesc o catastrofă. Nu găsești un om competent în acest guvern. Daia plătea subvențiile în agricultură la timp, imbecilule. SICTIR tu mă găozarule, fmm de bot!!! Jegule ordinar!!!

 21. Motiunea nu va trece. Chiar daca parlamentarii din alianta guvernamentala ar participa la vot, niciunul nu va vota pentru; doar naivii spera asa ceva. Neparticiparea la vot poate fi interpretata ca un semn de protest la actiunea asta.

  • Hai că ești simpatic de prost, auzi la el, semn de protest…SICTIR MĂ ANIMALULE!!! Sunteți aceleași loaze ca și PSD-ul. Recunoașteți odată acest lucru.

  • @Eugen…
   Tu esti si prost si antipatic si sputnikar.
   Mai rau nu se poate 🙂

  • @Eugen. Vezi ca ti-a pleznit o vena in regiunea frontala, esti din ce in ce mai violent. Amaratule .

  • Eugenia? Pai nu erai postac psdist? Nu mai recunosti? Oricum te dai de gol dupa reactii. Sau si trecut la AUR intre timp?

 22. Nepoliticos dl Orban. Tradatorii PSD si-au sacrificat premierii pentru a guverna PNL.

 23. Iar postacul psdist Eugenia la datorie.

 24. Marcel Ciolacu discurs extrem de slab, jenant. Nici sa citeasca nu stie. A spus numai tampenii. In schimb George Simion este la etaje distanta de Ciolacu, are carisma, a aratat situatii de fapt. PSD risca sa isi piarda votantii catre AUR in curand tocmai datorita liderilor de paie, adevarati pacalici. Pana la urma anexa PSD construita cu bani de la Moscova este de fapt alternativa in timp la PSD batranetului cu Iliescu in suflet. Daca PSD nu scapa de toti pacalicii va cobora si mai mult in optiunile de vot.

  • Anexa PSD, bani de la Moscova? Bă cât de penibili sunteți. Subțirei rău în argumente domnilor. Cat despre AUR, o să vă spulbere Simion la următoarele alegeri, pe toți!!!

  • Pentru EUGEN pupacul de dosuri PSD, postacul de serviciu al ciumei rosii. Mergi si cauta ce afaceri face Lulea cu Guvernul Rusie. Cum renoveaza cladiri ale ambasadei Rusiei si multe altele. Cauta ale cui sunt sediile din Ilfov ale AUR. Simion ala o sa spulbere prostimea in care te aflii nestimabile.

 25. Mi se pare incredibil tupeul pesedist vorbind de cele 6 luni de guvernare ale coaliției când, 2016-2019 nu a depus nimeni nicio moțiune pt nimic din ce s-a întâmplat in acea guvernare. N-a depus nimeni moțiune ca Dancila nu știa nici sa vorbească, de chestii financiare nici nu mai zic, măcar Câțu e finantist, când la conducerea CNAS și ANAF au fost puse doua c***e din partea lui Valcov, la fel, nu a mai zis nimeni nimic, când jumătate din cei din pesede au doctorate plagiate nu a mai depus nimeni moțiune împotriva Abramburicăi…nici după incidentul cu Caracal când STS, MAI, SRI, poliția română au acționat execrabil, la fel, câteva proteste pe fb si atât, 10 august când s-au pus tunurile pe protestatari nu a depus nimeni moțiune împotriva lui Carmen Dan. nici împotriva lui Ciordache cu oug 13 nu a mai depus nimeni motiune. dar dintr-o data, obraznicii ăștia care nu mai sunt la putere, scarbele astea ordinare, leproase, cu doctorate plagiate, cu pensii speciale si zero perfomanta au tupeul sa depună motiune ca nu le convine lor 6 luni de guvernare cu încă ceva guvernare de la PNL. nu le-ar fi rușine? nu le e rușine cu tupeul cu care vin? nu se uita in oglinda înainte sa vina in parlament? de la AUR nu avem pretentii caci conducătorul este un homosexual (pe bune) care abia vorbește (da, Simioane, afla lumea încet încet că îți plac baieteii si ca te chinui sa vorbești) si abia văd si ei cum e in parlament (sa speram ca in ăștia 4 ani se evapora in eter si se duc de unde au venit), dar pesedeul suferă de o nesimțire maniaca si deja pe fata rău de tot. nu îmi place nici Orban, nu sunt fan nici Barna, dar ca Ciolacu si Firea si ca toți ciumatii roșii nu ai cum, nu ai cum. le doresc dosare penale, la 3/4 din pesede cu Firea in cap, le doresc câte 6 luni cu suspendare si e suficient, nu mai pupa ei politica 😍 sa se ducă după Daddy Dracnea sa ii ducă portocale. scarbe ordinare ce sunteți

 26. Pe surse am aflat ca sunt voturi necesare ptr a răsturna regimul securist impus de CDR, HA HA HA GHINION.

 27. Motiunea pica, se stie, dar avem o constanta zilnica pe G4media. Prostul de serviciu, laureat cu coronita aproape zilnic…este postacul Eugen. Un pesedist travestit intr-un sfertodoct care se doreste a fi impartial fata de politica romaneasca.

  • Omu e plătit la litera sau cuvânt.. Dacă nu își debitează vomă pe aici o sa moara de foame… Nu înțeleg de ce g4m nu închide comentariile…

  • Mai aflam si noi ce teorii mai umbla prin piata, sa nu ne trezim ca pica piatra si nu stim de unde e.

 28. Pe mine m-a convins discursul lui Cosette.

 29. Nu cred ca motiunea va trece. TOTI sunt niste circari. In loc sa aiba grija de aceasta tara isi pierd timpul cu spectacole de circ pe banii nostri in cea mai decredibila institutie din Romania, parlamentul roman. Ceva se misca totusi pe acolo atat timp cat s-a trezit Johannis din planificarea concediului de ski pe acest an si a dat o declaratie.
  In rest toate la fel. Anonimul Ciolacu – un politician versat prin crasmele Buzaului si renascutul de Grindeanu – cred ca primul politician roman demis de propriu partid si resapat de Ciolacu – ne spun ca ei din hoti s-au trasformat in vardisti corecti care sunt interesati de viitorul tarii. Imi este scarba. AUR este ca aurul tranzactionat de aurari minoritari – spoiala dar dedesubt…. PNL partidul cu cea mai buna peformanta – dupa PSD – in a-si spala rufele in public – asta atunci cand nu dorm prin masini sau beau alcool in guvern sau parlament cand isi sarbatoreste cineva ziua de nastere. Iar USR, din pacate o dezamagire din ce in ce mai mare incepand cu Dan Barna si continuand cu restul.
  Daca am avea paine poate ar fi interesant acest circ, dar neavand nici paine acest spectacol cu burta goala este grotesc.

 30. Calmi, lachei postaci de user, că doar azi au băgat banii pe card! Dacă trăda careva, ieșeau pesedii retarzi din sală să nu cumva să-i trântească plăvanului guwernerul. Nu vă temeți, CăCîțu mai stă… puțin.

 31. Este incredibil de ireal unde s-a ajuns in Parlament cu politica de partid. Au fost depasite toate limitele: ale bunului simt, ale regulamentului camerelor, ale legii si bineinteles ale Constitutiei. Rand pe rand au fost inventate urmatoarele “tactici” parlamentare:
  – Parlamentarii primesc dispozitie de la partid sa voteze cu bilele la vedere, desi votul este secret; Parlamentarii nu se prezinta la vot, desi sunt obligati sa se prezinte prin fisa postului, votul fiind poate prima lor atributie de serviciu si cea mai importanta. In mod normal, nemotivat, sanctiune si suspendare prin regulament intern; Pierdut alte avantaje de parlamentar. Taiat deconturile. Nu primeste nimeci bani ca sa nu faca nimic.
  – Asigura cvorumul dar nu voteaza, asista de pe margine, chibiteaza, privesc din “banci” (probabil “la” banci). In mod normal ar putea fi suspendati la vot pe o perioada limitata, sa spunem 1 luna. Daca nu votezi, inseamna ca nu te intereseaza functia, poti sa stai fara salariu si fara sa mai vii la munca 1 luna sau poti sa-ti dai demisia de bunavoie, fara niciun drept salarial sau beneficii de alta natura. Ceea ce este nepermis este fix ceea ce ni se intampla, parlamentarii voteaza cand are ei chef, cand li se scoala sau cand ii mananca undeva;
  – Parlamentarii voteaza cu bilele la vedere (n-am inteles ce face cei fara bile, whatever). In mod normal, aceste voturi trebuie anulate. Votul este fie secret, fie in plen, la vedere. Nu exista vot mixt sau intermediar. Cine nu intelege de ce exista vot secret nu intelege niste principii de baza ale democratiei si nu are ce sa caute in parlament. Sa se intoarca la CAP/IAS sau la ma-sa si taxu. Iar daca le intelege si le incalca … atunci poate ca seful de partid sau cine ii obliga trebuie arestat pe loc si cercetat pentru inalta tradare, sau dus la balamuc;
  – Votul de la motiune e supravegheat de cerberi de la partide, 1-2 cam de la fiecare partid. Aici treaba e clara, toti supraveghetorii trebuie arestati pe loc.
  Cred ca nu vrem sa intelegem un adevar simplu. Parlamentarii au imunitate insa nu pentru incalcarea legii. Pot fi retinuti si cercetati oricand, existand si o procedura de eliberare. Nu stabilesc ei intre ei daca au incalcat legea, altii stabilesc asta.

  Una peste alta, cel mai dezgustator este spectacolul de circ de provincie, de balci medieval, de zeflemea, mistocareala ieftina, mircea fa-te ca lucrezi, bah, fa-te ca musti din dusmani, ura si la gara. Absolut de toata jena. De la USR asteptam totusi altceva. M-am inselat. In loc sa-l schimbe ei pe Ciolacu, i-a schimbat Ciolacu pe ei. Iar Ciolacu este cine este, adica nu cine stie ce.

  • Totusi, explica-mi, te rog, de ce este nevoie de vot secret (oricare ar fi subiectul)?! De unde vine necesitatea asta?

   Mie nu mi-e clar deloc. Dupa mine nu doar ca trebuie sa fie vot la vedere intotdeauna, dar as vrea sa apara si pe site-ul Parlamentului cum a votat fiecare, de fiecare data!

   Ca sa verific si sa ma pot socoti cu cei pe care i-am ales.

 32. PSD-AUR si Shoshoaca au luat-o in bot.
  Tare de tot!
  Nici macar voturile lor sigure nu le-au obtinut.
  Adica , Ciolacu nu numai ca n-a reusit sa aduca voturi din exterior, dar n-a fost in stare sa-si asigure nici macar propriile voturi. (Din 205 au votat doar 201)
  Si e foarte bine asa!

 33. Ciolanu si Grupul Infracțional Organizat (PSD) au reușit să se facă de râs încă odată!
  Ăștia nu se învață minte decât după două zeci de ani de opoziție, de aceea, le urăm ” la mulți ani ” atât în opoziție,cât și la răcoare…lângă Dragnea !

 34. Orban a avut momentul lui, când putea sa facă și el ceva pt viitorul acești tari greu încercată și furata de mari imperialisti și sa trimită la plimbare guvernul câtu, asa acum zilele lui sunt numărat și în scurt timp va fi debarcat și de la conducerea PNL, pt ca asa sunt trasate directivele de la Bruxelles, iar noi când vine vb de Uniunea Europeană suntem cei mai docilu, foarte greu o sa scăpăm de acest blestem al ciumei galbene

  • @unu

   Ati luat-o in bot.
   Tare de tot!
   N-ati fost in stare sa obtineti nici macar alea 205 voturi pe care PSD si hAUR le au impreuna!
   Umilire totala pt ciolaci si hauristi.
   Si pt suina cataratoare shoshoaca, bineinteles 🙂

 35. Barbule, luis, Geo, Eugeneee, tovarăși. A picat moțiunea. Iară s-au pișat ăștia pe noi.
  Noi ne strofocăm sa dăm jos guv. Câțu si voi debitați numai tâmpenii pe aici .
  O turmă de idioți impuțiți si cu foamea in ģlandă sunteți.
  Dobitoci inutili.
  Să veniți macar in Kiseleff sa împărțim mooia luată astăzi frățește si cu voi.
  Luise, să-ți iau sursele-n poolă.

  • Știți ce ar trebui să ne îngrijoreze de fapt?
   Profilul celor care au votat AUR!
   Și știți de ce ?
   Pentru că sunt tineri, extrem de tineri, unii din ei au mers la vot pentru prima dată.
   In loca să dezbatem cere hoț este mai bun adică al meu de la PNL sau al tău de la PSD sau al vecinului de la USR+/- PLUS , ar trebui sa ne gândim ce vor face acești, copii care vor să își recupereze țara.
   Să nu uităm că peste 3-4 ani vor fi mai mulți în rândul lor cu drept de vot!
   Pot să pun pariu că dacă nu vor alege tot AUR, oricum vor alege o formațiune de care noi nici nu am auzit!
   Și surpriza va fi când ne vor face KO, cu toți hoții noștrii travestiți politică de la un partid la altul🤣🤣

 36. Mon cher,
  situațiunea in politikia rumanească, e care va să zică, cam așa: pluseriștii sunt cu ,, înnoirea (?!) ” Evropei și a țărișoarei noastre, Orbanu o rămas făr’ de busolă, Cârțu se închipuiește, recte, un soi de Napoleon dâmbovițean, iară opozițiunea ie plină de CLAPONI, nenicule, CLAAAPONI. CLAPONI politici evident……… Situațiunea se poate salva, numa’ prin revoluțiunea poporului. Da’ slabe șanse, pen’că o soțietate fără prințipuri, se cheamă că nu le are…. Parol.

 37. Rau s-a mai ajuns in parlamentul asta, numai mafioti care se lupta pentru puterea de a ne lasa in chiloti. PNL = PSD = AUR = UDMR

 38. Ignorantii care „fac studii” pe acest site cu siguranta nu stiu ce inseamna un studiu.