G4Media.ro

Ultima conspirație: Coronavirusul, provocat de tehnologia 5G. Poate le-ați uitat pe celelalte:…

Ultima conspirație: Coronavirusul, provocat de tehnologia 5G. Poate le-ați uitat pe celelalte: Gândacii de Colorado trimiși împotriva fostelor țări socialiste și SIDA creată de americani ca armă biologică

Nu, coronavirusul care ține lumea în suspans nu provine din laboratoarele militare chineze sau americane. Nu, albanezii nu posedă imunitate genetică la coronavirus, chiar dacă la televizor prezicătoarele spun altceva, transmite postul de radio Deutsche Welle.

Știrile false despre noul coronavirus cuprind teorii amuzante și absurde, dar și zvonuri despre uneltiri înfricoșătoare. De pildă, activista online Dane Ashile a „a dezvăluit” sutelor de mii de urmăritori ai săi pe Youtube și Facebook „adevărata origine” a bolii: virusul a fost cauzat de extinderea tehnologiei mobile 5G în provincia chineză Wuhan. Ashile a închis astfel cercul dintre teoria conspirației digitale și pandemia digitală.

Mituri respinse de OMS. Având în vedere miile de păreri despre coronavirus, nu surprinde că avertismentele privind știrile false pe marginea acestui nou virus sunt la fel de cuprinzătoare ca rapoartele oficiale. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a creat un site special pentru a clarifica zvonurile despre presupuse metode miraculoase de tratare a coronavirusului sau despre căile de răspândire a acestuia.

Respingerea știrilor false și strategia clară de informare a OMS atestă că autoritățile medicale și mass-media au învățat lecțiile trecutului.

Istoria teoriilor conspiraționiste despre îmbolnăviri. Pandemiile apărute la nivel global au fost întotdeauna însoțite de zvonuri și teorii ale conspirației – cu urmări fatale! De fiecare dată (și astăzi se întâmplă la fel), în centrul atenției s-au aflat originea și răspândirea bolilor. Potrivit profesorului Michael Butter din Tübingen, o teorie a conspirației presupune că un grup care operează în secret încearcă să controleze sau să distrugă o instituție, o țară sau chiar întreaga lume.

Moartea neagră. De pildă, nimeni nu a cunoscut originea ciumei care a lovit Europa la mijlocul secolului al XIV-lea. Zvonurile privind otrăvirea fântânilor s-au răspândit cu rapiditate. Iar presupușii făptași au fost găsiți la fel de repede: evreii cu planul lor satanic de dominație mondială. O epidemie inexplicabilă a fost încărcată politic și religios, soldându-se cu pogromuri și evacuări. Însă teoriile conspiraționiste de acest fel nu au fost în niciun caz o caracteristică a unor epoci demult apuse și bogate în superstiții.

Otrava nemțească. Între 1918 și 1920, „gripa spaniolă” a răpus între 25 și 50 de milioane de vieți, mai multe decât prima conflagrație mondială. Dat fiind că originea bolii nu a putut fi cercetată decât abia în anii ’30, mulți contemporani au catalogat boala drept „otravă germană” – o armă artificială creată artificial de Wehrmacht.

Gândaci Colorado împotriva RDG. Deși nu a fost o boală, gândacul din Colorado a creat mari probleme în fosta RDG. În 1950, când gândacul începuse să amenințe întreaga recoltă de cartofi, propaganda socialistă l-a declarat „armă americană” menită să saboteze estul. Astfel, noul regim încerca să escamoteze propriile eșecuri.

Operațiunea Detrick. Aproape nicio altă boală nu a fost vizată de o campanie atât de elaborată de dezinformare precum SIDA.

Începând din 1983, serviciul secret sovietic KGB a răspândit zvonuri conform cărora Statele Unite ar fi dezvoltat SIDA ca armă biologică la Fort Detrick. Americanii ar fi testat-o pe prizonieri, minorități și homosexuali, iar ulterior ar fi susținut că boala a apărut în Africa.

În 1985, biologul sovietico-german Jakob Segal a scris o lucrare pseudoștiințifică bazată pe această teorie a conspirației. Deși biologii și medicii din întreaga lume au respins tezele ca fiind un nonsens, această teorie a conspirației rezistă până astăzi sub diverse forme.

Schema F. Ceea ce a funcționat pentru SIDA a putut fi aplicat și altor boli. După căderea Uniunii Sovietice la mijlocul anilor ’90, autoritățile sanitare începuseră să gestioneze tot mai bine maladia SIDA. Însă în Africa izbucnește un focar de Ebola.

Unii dintre aceiași teoreticieni ai conspirației care credeau că originea artificială a SIDA se află în laboratoarele americane au pus izbucnirea Ebolei pe seama unor presupuse teste cu arme biologice desfășurate în centrele de cercetare militară Fort Detrick din SUA sau la Porton Down, în Marea Britanie.

În 2019, congresmanul Chris Smith a solicitat în mai multe rânduri Pentagonului să facă publice documente secrete despre dezvoltarea căpușelor militarizate. Un „studiu” publicat recent a sugerat că acestea au răspândit în întreaga lume borelioza (boala Lyme), o boală inflamatorie multisistemică produsă de spirocheta Borellia și transmisă la om prin înțepătura căpușei infectate.

Arme biologice și demență digitală. „Gripa spaniolă”, SIDA, Ebola, boala Lyme și, mai nou, coronavirusul. Lista bolilor globale despre care se spune că sunt rezultatul programelor de arme biologice din SUA este din ce în ce mai lungă. Totuși, în ceea ce privește coronavirusul, există și zvonul că el ar fi produsul unei arme biologice a chinezilor.

Cu toate acestea, argumentele sunt întotdeauna aceleași. Probele lipsesc. Asemenea teorii ale conspirației apar cu precădere în etapele timpurii ale pandemiei, când originea și metodele de transmitere a bolii sunt încă relativ neclare.

Adesea, revoluția digitală complică situația. Știrile false și zvonurile se răspândesc cu rapiditate prin intermediul rețelelor de socializare și al serviciilor de mesagerie, depășind capacitatea autorităților medicale de a oferi informații la timp. Epoca digitală acționează ca un turbocompresor asupra teoriilor conspiraționiste despre boli.

Corona este un virus ce poate fi depășit doar prin cercetări serioase, măsuri de igienă și îngrijiri medicale. Lista aceasta poate fi completată cu informarea corectă despre virus. Educația, competența mass-media și igiena mentală ajută și în acest caz. Unii „trolli” de pe Internet recomandă o bere Corona ca remediu pentru temerile și emoțiile iraționale. Deși acest lucru nu are un efect de vindecare dovedit, el calmează predispoziția către conspirații și isteria.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

32 comentarii

 1. Orice conspiratie are un sambure de adevar.

 2. Cine este adevăratul Sida de România?

 3. Totusi, China si Italia chiar aveau nevoie urgent de o solutie pentru imbatranirea populatiei iar acest virus pare sa fie programat sa ucida indivizi cu imunitate slaba, in general batrani. Ar putea fi o coincidenta, ar putea fi.

 4. Un fel de joc ‘bastion’. Wolfeinstein cand eram mic.

 5. OeMVeee, unde ești ?

 6. ‘Regina’ a pierdut pana … la urma.

 7. ‘Regina’ a facut o greseala. A fumat.

 8. ‘Cavalerul’ si-a castigat blondul trofeu.

 9. Să fim serioși,nu există arme biologice. Și chiar daca ar exista cu siguranță că nimeni nu ar fi atât de nebun încât să omoare oameni.Marile puteri se preocupa de sănătatea și prosperitatea omenirii.Suntem fericiți că am apucat aceste vremuri.

  • @ DANIEL

   tu cand te-ai decongelat ?!

   Tuskegee syphilis experiment

   Tuskegee Study of Untreated Syphilis in the Negro Male[a] was a clinical study conducted between 1932 and 1972 by the United States Public Health Service.

   The purpose of this study was to observe the natural history of untreated syphilis;

   the African American men in the study were only told they were receiving free health care from the Federal government of the United States.

   Investigators enrolled in the study a total of 600 impoverished, African American

   The men were given free medical care, meals and free burial insurance for participating in the study.

   The men were told that the study was only going to last six months, but it actually lasted 40 years.

   After funding for treatment was lost,

   the study was continued

   without informing the men

   that they would never be treated.

   None of the men were told that they had the disease,

   and none were treated with penicillin

   even after the antibiotic was proven to successfully treat syphilis.

   The 40-year Tuskegee Study of Untreated Syphilis in the Negro Male study was a major violation of ethical standards.

   Researchers knowingly failed to treat patients appropriately after the 1940s validation of penicillin was found as an effective cure for the disease that they were studying.

   The revelation in 1972 of study failures by a whistleblower, Peter Buxtun, led to major changes in U.S. law and regulation on the protection of participants in clinical studies.

   https://en.wikipedia.org/wiki/Tuskegee_syphilis_experiment

  • @ DANIEL

   Veterans of Atomic Test Blasts: No Warning, and Late Amends

   They were soldiers and sailors who, in the first years after World War II, took part in atmospheric nuclear tests conducted in the Pacific and in Nevada.

   They were posted within range of exploding bombs — in effect made to be guinea pigs in studies of how combat troops might stand up in a war fought with nuclear arms.

   Across the decades, many among these “atomic veterans” suffered cancers and other diseases.

   Try convincing them that their troubles had nothing to do with the radiation they absorbed.

   https://www.nytimes.com/2016/05/30/us/veterans-of-atomic-test-blasts-no-warning-and-late-amends.html

  • Totskoye nuclear exercise

   The Totskoye nuclear exercise was a military exercise undertaken by the Soviet Army to explore defensive and offensive warfare during nuclear war.

   The exercise, under the code name „Snowball”, involved an aerial detonation of a 40 kt RDS-4 nuclear bomb.

   The stated goal of the operation was military training for breaking through heavily fortified defensive lines of a military opponent using nuclear weapons.

   An army of 45,000 soldiers marched through the area around the epicenter soon after the nuclear blast.

   The exercise was conducted on September 14, 1954, at 9.33 a.m., under the command of Marshal Georgy Zhukov to the north of Totskoye village in Orenburg Oblast, Russia, in the South Ural Military District.

   https://en.wikipedia.org/wiki/Totskoye_nuclear_exercise#Impact_on_health

  • @ DANIEL

   During the 1950s, the Pentagon Played War Games With Troops and Nukes

   The soldiers were more than five miles from ground zero when the explosion — named Shot Dog — went off.

   Afterwards, the soldiers moved out to inspect equipment and fighting positions a mere two miles from the blast site.

   Then the troops moved even closer — in single-file lines — to the epicenter to check out even more gear, fortifications and … sheep. Technicians had put the animals out in the open, in foxholes and inside structures.

   Still relatively far away from ground zero, the troops saw minimal physical damage. Based on what scientists knew at the time, they determined the immediate or lasting threat of radioactive fallout was minimal.

   https://medium.com/war-is-boring/during-the-1950s-the-pentagon-played-war-games-with-troops-and-nukes-9f66a6bca5b8

  • Cine putea întări mai bine ce a spus articolul decât trolul incult și analfabet X-link? El face ce l-au pus stăpânii lui: copy-paste de pe internet cu tot felul de tâmpenii învelite în cearceafuri kilometrice de text, pe care nu le-a citit dar nici dacă ar fi fost în stare să le citească, nu le-ar fi înțeles. Așa că toată pololghia lui are cel mult un efect neutru dacă nu contrar. Cei mai mulți nici n-au răbdare să citească atâta, iar cei care citesc se umflă de râs. Așa i se întâmplă mereu acestui pupător de moaște agramat care crede că are ghinion dacă-i taie calea pisica neagră. Dar nu e de mirare, ăsta e cel care găsise apa Sâmbetei prin Moldova, la un moment dat.

  • Păcat de tine … :)) cred ca de la desenele animate ți se trage … de tu crezi astfel de aberații … încearcă sa te uiți la ce a declarat directoarea FMI in 2018 și ce se întâmpla acum 😉 și îți schimbi ideiile … dar asta înseamnă sa stai numai in casa și când nu exista pandemii :))) și nu mai spun sa ai și drept de vot ca e vai de noi la câți sunt ca tine

 10. de neuitat, o altă boală autoimună specifică rasei negre lupus pe sistem, LES=uș. La miliție, doar iar încătușată.

 11. Adevăratul responsabil de această pandemie este globalizarea. O evoluție în direcția greșită. Un chinez care mănâncă lilieci îmbolnăvește o lume întreagă. Nu chinezul e de vină ci globalizarea, adică globaliștii.

  • eu consider exact opusul. lipsa globalizarii pe toate palierele (inclusiv standarde de igiena, standarde morale si de etica, etc.) pentru totii a creat acest monstru. faptul ca noi am privit indiferenti la nivel colectiv problemele individuale ale altor persoane dintr.un alt colt al lumii crezand ca nu are cum sa ne afecteze, necontand cum traiesc, ce mananca, cum si cat lucreaza atata timp cat comfortul nostru este satisfacut.

  • Exact. Și pământul e plat, nu-i așa?

  • Bravo, felicitari! Acum mergi sa te caci traditional in fundul curtii!

 12. „Mituri respinse de OMS”. Ce vorbesti domnule? Si cum a verificat OMS? Dupa OMS Monsanto e OK. Nu conteaza ca distruge fondul genetic al plantelor. Face modificari genetice plantelor printre care imposibilitatea reproducerii din cauza lipselor semintelor. De ce? Pentru ca agricultura mondiala sa depinda de ei. Agricultorii nu pot sa-si mai produca propriile seminte.
  Ca efect secundar necontrolat apar mutatii genetice in animale si in oameni, care consuma alimente modificate genetic, ce nu pot fi predictibile. Boli ce pe vremuri nu existau.
  Exista tari unde sunt interzise semintele modificate genetic insa… nu la noi.
  Spre exemplu porumbul hybrid tine glicemia sus 24 de ore spre deosebire de cel nemodificat care o tine vreo 2 ore sau cam asa. Aviz diabeticilor si atentie la mamaliga.
  Se spune ca devi ce maninci. Maninci modificari genetice, cresc sansele de a dobindi boli ciudate.

 13. :)) … cand prostia fuzioneaza …

 14. Au fuzionat așa: UEFISCDI(Andreea Florea)+INCD Fundulea (Florentina Ardelean) + un fost gagic care nu știam că are treabă cu UEFiSCDI și e pasionat de cercetătoare.

 15. Domnul ii va judeca. De judecata Domnului nu scapa nimeni!

 16. Cum se face ca marea majoritate sunt cei batrani, pensionari? Doar soarta sau scopul de a micsora grupul care primeste niste bani fara sa mai munceasca, fara sa mai ajute lumea cu vreo ceva, doar sa se intretina?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.