G4Media.ro

UE, ajutor rapid pentru Turcia după cele două cutremure devastatoare: zece state…

sursa foto: Inspectoratul General de Aviatie

UE, ajutor rapid pentru Turcia după cele două cutremure devastatoare: zece state membre au trimis echipe de intervenție rapidă

Înaltul Reprezentant al UE Josep Borrell și comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič, au anunțat luni că UE trimite un ajutor rapid pentru Turcia și Siria, lovite de două cutremure devastatoare care au făcut peste 1.200 de morți.

Ca răspuns imediat, Uniunea Europeană a mobilizat echipe de căutare și salvare pentru Turcia, în urma solicitării acesteia de a activa mecanismul de protecție civilă al UE.

Zece echipe de căutare și salvare urbană au fost mobilizate rapid din zece țări – Bulgaria, Croația, Cehia, Franța, Grecia, Ungaria, Malta, Țările de Jos, Polonia și România pentru a sprijini pe teren echipele turce de salvare, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

De asemenea, Italia, Spania și Slovacia și-au pus și ele la dispoziție echipele de salvare. Centrul de coordonare a răspunsului la situații de urgență al UE este în contact direct cu autoritățile din Turcia pentru a coordona sprijinul suplimentar, dacă este necesar.

Sistemul de sateliți Copernicus al UE a fost, de asemenea, activat pentru a furniza servicii de cartografiere de urgență.

UE este pregătită să îi sprijine pe cei afectați din Siria, care a raportat, de asemenea, victime, prin intermediul programelor sale de asistență umanitară, potrivit comunicatului citat.

Reamintim că cel puțin 1.200 de persoane au murit în Turcia și în Siria, după unul dintre cele mai puternice cutremure care au lovit regiunea în ultimii peste 100 de ani, cu o magnitudine de 7,8 grade pe scara Richter. La doar câteva ore după cutremurul de luni dimineață, un alt cutremur de 7,5 frade Richter a lovit Turcia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Oribil, saracii oameni, 1 400 morti. Oricat de bine ai construi imobilele, unele cedeaza la asemenea replici (mai ales primele 2 cutremure la cateva minute distanta) Europe toata, trebuie sa se puna la dispozitia Turciei. Cu absolut toate resursele noastre.
  Nu suntem decat niste furnici, in fata naturii 🙁

  • Cand s-a pus turcia la dispozitia europei?

  • @Bogdan
   Cu ce au gresit oamenii simpli? UE ajuta oamenii, nu politicienii. Ajutor umanitar urgent, este maxima nevoie. Trebuie organizat un adevarat pod umanitar.

  • @hamm, cand ucrainenii mor tu razi si te bucuri, dar acum o dat marinimia in tine. Vai de c0ru tau 🤣

  • @vct
   Aveti o pb, se trateaza la medic. Un singur comentariu de-al meu unde „ma bucur de moartea ucrainienilor sau a rusilor” sa imi gasiti. Unul singur.
   Nu ii sufar pe slavi, pe toti slavii. Ptr ceea ce au facut ROmaniei. Insa nu ma bucur de moartea cuiva. asta nu puteti Dv intelege, fiind intr-un sistem de gandire binar.

 2. @anti fsn: comentariul tau spune mai multe despre tine decat despre Turcia. De ajutor umanitar ai auzit, sau ai lipsit de la lectie?

 3. Ai aceeasi gandire ca Simion care ne spunea sa nu ajutam Moldova sau Ucraina(ca cica „asupresc romanii din bucovina de nord”). Ai creier cat un soarece.

 4. Ar fi frumos sa trimita si Suedia un ajutor, o mica bataie de obraz a dictatorului.

  • dar suedia ce a facut turciei? nici in ceasul al doisprezecelea nu deveniti umani.. fiecare pasare pe limba ei piere.